Ypatingas užkandis, kuriuo Ingrida Kazlauskaitė lepina draugus

Į dainininkės Ingridos Kazlauskaitės (32 m.) namus užsukę bičiuliai kaskart maloniai nustemba. Iš mamos ir senelės kulinarijos paslaptis perimanti mergina žino daugybę receptų, pagal kuriuos paruošti valgiai verčia apsilaižyti pirštus.

Kažkada nemokėjusi pagaminti net šaltibarčų dabar dainininkė I.Kalzauskaitė užsikrėtė maisto ruošimo virusu.<br>G.Bitvinsko nuotr. Fotografuota kulinarijos studijoje „Barbarisinė antis“.
Kažkada nemokėjusi pagaminti net šaltibarčų dabar dainininkė I.Kalzauskaitė užsikrėtė maisto ruošimo virusu.<br>G.Bitvinsko nuotr. Fotografuota kulinarijos studijoje „Barbarisinė antis“.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

May 17, 2016, 6:58 AM, atnaujinta May 25, 2017, 9:47 AM

Merginų grupės „Ingrida & Girls Only“ lyderė I.Kazlauskaitė su šypsena prisiminė vasarą, kai jai buvo 16 metų.

Tuomet paviešėti pas ją atvyko ketveriais metais jaunesnė pusseserė Viktorija ir jau pirmą dieną puolė šeimininkauti virtuvėje.

Giminaitė I.Kazlauskaitei pasiūlė drauge pasiruošti šaltibarščių. Šiai teko prisipažinti, kad virtuvėje sukasi retai, todėl nemoka ruošti valgio.

„Pusseserė nieko nesakiusi viena paruošė šaltibarščius. Tai mane labai nustebino. Kitą dieną ji pasiūlė išsikepti bulvių plokštainį. Kaip jį kepti, taip pat neturėjau žalio supratimo, tačiau Viktorija pasakė, kad mane išmokys.

Tą vasarą mažoji pusseserė mane užkrėtė maisto ruošimo virusu. Nuo tada vis dažniau ėmiau mamos ir senelės klausinėti, kaip paruošti vieną ar kitą patiekalą, pradėjau vartyti receptų knygas.

Pusseserei išvažiavus šalia mamos virtuvėje pradėjau sukinėtis labai dažnai“, – pasakojo I.Kazlauskaitė.

– Jus kartu su mama virtuvėje iki šiol galima dažnai pamatyti?

– Abi mėgstame šeimininkauti, tačiau kiekviena norime svečius nustebinti savais patiekalais. Todėl kartu darbuojamės retai. Išimtis nebent šventės – tuomet vaišes ruošiame drauge.

– Kaip pradedate dieną?

– Kartais ryte kepu aukštus sumuštinius su lašiša, tačiau dažniausiai dieną pradedu saldžiais šokoladiniais sūreliais ir arbata, paruošta iš šviežiai nuskintų mėtų ar melisų lapelių. Ją pagardinu pienu. Būna, kad vietoj arbatos geriu nestiprią kavą su pienu ir cukrumi.

– O kuo vaišinate į svečius netikėtai užsukusius draugus?

– Draugai taip pat mėgsta mano sumuštinius, o ypač su lašiša. Taip pat mielai valgo vištieną su ananasais ar apelsinais, plovą, sriubas.

Vėsesniu oru juos vaišinu aštria sriuba su kalakutienos faršu. Desertui įprastai pasiūlau išilgai perpjautą ir šiek tiek orkaitėje pakeptą kriaušę, pagardintą šokoladiniu sūreliu su vanile.

– Receptų dažniausiai dairotės internete ar televizijos laidose?

– Man labai patinka žiūrėti televizijos laidas, kuriose maistą ruošia patyrę virėjai.

Vienoje jų su virtuvės meistru Liutauru Čepracku pati dalyvavau ir mokiausi ruošti vištienos suktinukus. Dabar juos ruošiu dažnai – kaskart improvizuoju su vis kitais produktais. Taip pat mėgstu pasinaudoti mamos ir senelės receptais.

– Be kokio patiekalo negalėtumėte išgyventi nė dienos?

– Be saldumynų. Net kai diena tokia įtempta, kad dėl filmavimų, koncertų ar fotosesijų stinga laiko nueiti kur nors pavalgyti, į rankinę įsimetu plytelę pieninio šokolado ar saldų batonėlį. Taip pat labai mėgstu braškes su pienu ir cukrumi.

– Turite gėrimą, kuriuo atsigaivinate karštą vasaros dieną?

– Man labai patinka vandens ir ananasų sulčių gėrimas su daug ledo, žaliosiomis citrinomis, medumi ir mėtų lapeliais. Skanūs ir pieniški kokteiliai.

– Keliaudama egzotiškus patiekalus ragaujate drąsiai?

– Tolimuose kraštuose pernelyg daug eksperimentuoti su maistu sau neleidžiu.

Prancūzijoje ragavau varlių šlaunelių ir sraigių. O kai bičiuliai iš Tailando parsivežė ir mėgino pavaišinti džiovintais tarakonais ir visokiomis lervomis, atsisakiau. Tokių delikatesų ragauti neišdrįsau.

Sumuštiniai su lašiša ir avokadais

Reikės: baltos sumuštinių duonos su saulėgrąžomis ir grūdais, lydyto sūrio, mocarelos, 1 pomidoro, sūdytos lašišos (galima pakeisti šonine) 1 avokado, gražgarsčių, moliūgų sėklų, juodųjų pipirų, Himalajų druskos, džiovintų maltų česnakų.

Ant riekės duonos užtepkite lydyto sūrio, uždėkite griežinėlį pomidoro, gabalėlį lašišos, macarelos, avokado ir gražgarsčių.

Sumuštinį persmeikite mediniu smeigtuku, apibarstykite moliūgų sėklomis, pagardinkite pipirais, druska ir česnakais.

Įkaitintoje orkaitėje kepkite 7–10 minučių. Prie tokių sumuštinių tinka svogūnų laiškai ir griežinėlis citrinos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.