Maisto kultūros festivalyje bus siekiama neeilinio rekordo

Birželio 10-11 dienomis Kaune vyksiančio, vienintelio Lietuvoje maisto kultūros festivalio „Skanaus!“ metu bus siekiama neeilinio rekordo – birželio 11 d. organizatoriai miestiečius pakvies susėsti prie vieno stalo ir tapti rekordinės, didžiausios Kaune vakarienės dalimi.

Maisto kultūros festivalis Kaune rengiamas jau antrą kartą.<br>Organizatorių nuotr.
Maisto kultūros festivalis Kaune rengiamas jau antrą kartą.<br>Organizatorių nuotr.
Maisto kultūros festivalis Kaune rengiamas jau antrą kartą.<br>Organizatorių nuotr.
Maisto kultūros festivalis Kaune rengiamas jau antrą kartą.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 1, 2016, 3:46 PM, atnaujinta May 23, 2017, 9:56 AM

Pasak organizatorių, pagrindinis šio sumanymo tikslas – prie vieno stalo ne tik suburti kauniečius, bet ir įrodyti, jog maistas vienija bei skatina bendravimą. Todėl maisto kultūros festivalis „Skanaus!“ ir prekybos tinklas „IKI“ į rekordinę vakarienę – „Visi prie vieno stalo!“ – kviečia gero maisto entuziastus iš visos Lietuvos.

„Mes dažnai pamirštame, kad maistas ne tik palaiko gyvybines organizmo funkcijas, bet ir suteikia didelį malonumą, vienija žmones. Festivalis „Skanaus!“ Kaune organizuojamas jau antrus metus iš eilės, tačiau tokia rekordinė vakarienė bus rengiama pirmą kartą. Tikimės sulaukti palaikymo iš visų maisto mylėtojų!“, – pasakoja festivalio prodiuseris Gediminas Juodeika.

Nors vakarienės dalyviai gali atsinešti ir savo užkandžius, vargti tikrai neverta – patiekalų vakarienei bus galima įsigyti čia pat, iš šventės vietoje šurmuliuojančių įvairiausių restoranų ir užkandinių. Be to, festivalyje birželio 11 d. savo atidarymą Kaune surengs ir gražia tradicija Vilniuje tapęs „Open Kitchen“ maisto turgus, kuris festivalio svečiams pasiūlys paragauti gausybės restoranų meniu.

Didžiausia bendra vakarienė po atviru dangumi prasidės birželio 11 dieną, 18 valandą. Ilgiausias stalas drieksis per visą Kauno senamiestį: nuo Rotušės aikštės tolyn Vilniaus gatve. Statyti savo stalus ir kėdes arba rezervuotis vietas prie festivalio rengėjų parūpintų stalų bus galima birželio 11 dieną, nuo 16 valandos.

„Visi prie vieno stalo!“ – ne vienintelė išskirtinė pramoga maisto kultūros festivalyje „Skanaus!“. Planuojama, jog maisto fiestoje dalyvaus dešimtys kulinarų bei virtuvės šefų, vyks tradicinis „IKI“ grilio čempionatas, įvairios degustacijos, bus galima paskanauti įvairiausių šalių virtuvių patiekalų.

Festivalis prasidės birželio 10 d. ryte, o vakare lankytojų lauks azartiškas ir nuotaikingas koncertas, besitęsiantis iki pat vėlyvo vakaro. Jau birželio 12 d. vakare ryškiausias šventės akimirkas bei koncertą išvys TV3 žiūrovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.