Magas ir jo mylimoji vegetarizmo idėjų atsisakė neištvėrę alkio

Mago ir TV3 konkurso „Didysis magijos šou“ dalyvio Nicholo Kino (29 m.) virtuvė dažnai pakvimpa moldoviškais patiekalais. Anksčiau kaunietis mėgstamus valgius ruošdavo kartu su iš Ukrainos kilusia ir moldoviškų šaknų turinčia motina, o dabar jam padeda sužadėtinė vizažistė Raimonda Balsytė (32 m.).

N.Kino motina R.Balsytę išmokė gaminti moldoviškus patiekalus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
N.Kino motina R.Balsytę išmokė gaminti moldoviškus patiekalus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Įdarytos paprikos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Įdarytos paprikos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Iveta Skliutaitė, „TV antena“

Jun 3, 2016, 10:22 AM, atnaujinta May 23, 2017, 4:57 AM

Vasarą vestuves su mylimąja planuojantis magas pasakojo, kad vos paragavusi jo motinos paruošto maisto būsima žmona suskubo domėtis receptais, rašo „TV antena“.

Moteris jaunajai šeimininkei ne tik atskleidė, iš ko ruošiamas vienas ar kitas patiekalas, bet ir pamokė, kuo pakeisti tuos produktus arba prieskonines žoleles, kurių nėra Lietuvoje.

„Moldoviška virtuvė man visada patiko. Ypač dažnai tokius patiekalus valgydavau, kai vaikystėje su tėvais vykdavome pas Ukrainoje, šalia sienos su Moldova, gyvenančius senelius.

Kadangi Lietuvoje kai kurių moldoviškų produktų rasti neįmanoma, mama per tris dešimtmečius išmoko išradingai juos pakeisti vietiniais.

Raimondą ji taip pat išmokė, kaip būnant toli nuo Moldovos paruošti skanų maistą laikantis moldoviškų tradicijų“, – kalbėjo N.Kinas.

Būsima mago žmona jau žino, kaip paruošti mamaligą – kukurūzų košę, moldoviškus balandėlius, placindas – pyragėlius ir įvairius kitus patiekalus. Kartu su sužadėtine magas labiausiai mėgsta ruošti įdarytas saldžiąsias paprikas.

– Per jūsų pasirodymus paprastą vandenį geriantys žmonės pajunta įvairius maisto kvapus ir net skonį. Sužadėtinę dažnai stebinate kurdamas iliuziją, kad ji ragauja įmantrius valgius?

– Raimondą stengiuosi stebinti nekurdamas iliuzijos. Kai jaučiu įkvėpimą, mėgstu paruošti jūrų gėrybių: krevečių, omarų, kalmarų, midijų, šukučių.

– O kava į lovą mylimąją palepinate?

– Lepinčiau ir lepinčiau, bet ji griežtai nusistačiusi prieš bet kokio maisto ir net gėrimų nešimą į lovą.

– Prieš kurį laiką visiškai atsisakėte mėsos. Ligi šiol esate vegetarai?

– Paklausėme sportininkų vegetarų patarimų. Mėsos nevalgėme kelis mėnesius. Mūsų racione buvo atsiradę daugiau daržovių, riešutų, miltinių patiekalų.

Tačiau po kurio laiko abu pradėjome kone nuolat justi alkį, kad ir kiek būtume visko suvalgę. Be to, pradėjo vilioti mėsos kvapas.

Dabar valgome įvairiai paruoštą mėsą, tačiau atsisakėme dešrų, dešrelių, kai kurių kitų gaminių.

– Turite kokių nors magiškų gėrimų receptų, kurie akimirksniu atgaivintų karštomis dienomis?

– Aš labai mėgstu gerti šaltą kavą. Taip pat plakame ledų ir vaisių arba uogų kokteilius, spaudžiame sultis. Žaliųjų kokteilių iš pienių lapų ar pušų spyglių neruošiame. Man patinka skanūs gėrimai.

– Kokių egzotiškų patiekalų esate ragavęs?

– Kinijoje valgiau keptų skėrių, pas senelius Ukrainoje – keptų ėriukų smegenėlių, per vieną renginį neseniai paragavau ryklienos. Svajoju paragauti ir gyvatienos.

– O ko negalėtumėte įsidėti į burną?

– Nesiryžčiau paragauti vienos nuodingiausių pasaulyje žuvų – fugu, nebent žinočiau, kad patiekalą ruošė patikimas virtuvės meistras.

Įdarytos paprikos

Patiekalui reikės: 4 saldžiųjų paprikų, 200 gramų brinzos (ją galima pakeisti malta mėsa), 1 svogūno, 1 česnako, kelių saulėje džiovintų pomidorų, alyvuogių aliejaus, pipirų, druskos, prieskoninių žolelių, balzaminio acto.

Paprikas nuplaukite, nupjaukite viršūnėles ir išimkite sėklas. Jei neturite brinzos, pakepinkite maltą mėsą. Ją pagardinkite supjaustytu svogūnu, česnaku, pipirais, druska.

Į išskobtas paprikas sudėkite keptą mėsą, pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, prieskonines žoleles. Tuomet uždenkite nupjautomis viršūnėlėmis su koteliais.

Kepkite 30 minučių aliejumi pateptoje skardoje (geriausiai krosnyje, bet tiks ir orkaitė, įkaitinta iki 200 laipsnių).

Prieš patiekdami paprikas į lėkštę įpilkite šaukštelį balzaminio acto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.