Geriausią metų girą į triumfą atvedė kmynai

Gira – nuo seno lietuvių mėgstamas gėrimas, kuriuo, daugelis sutiks, išties puiku atsigaivinti karštą vasaros dieną. Šis gėrimas mūsų šalyje turi gilias tradicijas ir jau nuo seno žinoma daugybė skirtingų jo paruošimo būdų.

Gira.<br>123rf nuotr.
Gira.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2016, 12:13 PM, atnaujinta May 22, 2017, 8:54 PM

Pirmieji giros receptai Lietuvoje mena dar XVI a., o nuo tų laikų lietuviai tikrai nepamiršo šio unikalaus gėrimo ir mėgaujasi juo iki šiol.

Kaip ir priklauso šimtametes tradicijas turinčiam gėrimui – kasmet giros entuziastai ir žinovai renka geriausią Lietuvoje pagamintą girą. Šią misiją jau devintus metus iš eilės Lietuvoje atlieka „Nacionalinio Giros ringo“ konkursas, kurio nugalėtoja šiemet pripažinta ir „Grand Prix“ prizu apdovanota „IKI kmynų gira“.

Vertino ekspertai ir mėgėjai

Šiemet ekspertų geriausiai įvertinta „IKI kmynų gira“, gaminama „Kauen craft“ darykloje, buvo išrinkta geriausia iš 21 konkurse vertintos giros. Tai, jog „Grand Prix“ yra garbingas įvertinimas kiekvienai girai įrodo konkurso komisijos narių sąrašas, kuriame – alaus ir giros gamybos technologijų žinovai ne tik iš Lietuvos, bet ir kaimyninės Latvijos.

Būtent „Grand Prix“ prizo laimėtoją konkurse išrenka ekspertų komisija. Visi kiti apdovanojimai konkurse skiriami pagal paprastų giros mėgėjų įvertinimus. Beje, pagal juos „IKI kmynų gira“ taip pat atsidūrė beveik pačioje viršūnėje – antrojoje vietoje.

Siekiant objektyvumo, konkurso vertintojai girą ragauja aklos degustacijos būdu, t. y. nežinodami, kokio gamintojo ir kokios rūšies gėrimą skanauja.

Vartotojai netruko pamėgti

„Nacionalinio giros ringo“ konkursą laimėjusia gira prekiaujama tik prekybos tinklo „IKI“ parduotuvėse. Šio prekybos tinklo viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė sako, kad gira išties yra mėgstamas pirkėjų pasirinkimas – ypač šiltuoju metu laiku.

„Norėdami atsigaivinti, vykdami į gamtą ar šalia užkandžių, pietų ar vakarienės, gyventojai noriai į savo pirkinių krepšelius deda girą. Matydami šio lietuvių mėgstamo gėrimo paklausą, praėjusių metų pradžioje vartotojams pristatėme savo prekės ženklo girą „IKI kmynų girą“, kuriai unikalumą suteikia gamyboje naudojami tikri kmynai. Nors šiandien tai galbūt kiek neįprastas ingredientas, tačiau mūsų girą pirkėjai pamėgo išties greitai, o dabar dar įvertino ir ekspertai“, – sako B.Čaikauskaitė.

Anot prekybos tinklo atstovės, lyginant praėjusių metų vasario, kovo ir balandžio mėnesius, kai „IKI kmynų gira“ buvo pristatyta rinkai, su tuo pačiu laikotarpiu šiemet, geriausia šių metų gira pripažintos giros pardavimai šoktelėjo daugiau kaip dvigubai.

Dėmesys – unikaliam skoniui ir kokybei

Giros gamybai naudojant kmynus, atsigręžiama į turtingą šio gėrimo palikimą ir tradicijas. Prieš keletą šimtmečių Lietuvoje buvo įprasta raugti ne tik duonos, kmynų, vaisių, uogų, bet ir pieno, medaus ar žiedlapių girą.

„Drąsiai galima teigti, kad šiandien vartotojai ieško įdomesnių, unikalių skonių, mėgsta išbandyti naujus dalykus, paeksperimentuoti. Tad siekdami patenkinti atradimų poreikį, nuolat stengiamės IKI prekinio ženklo asortimentą papildyti naujais, neįprastų skonių, aukštos kokybės gaminiais, kurie dažnai labai greitai užkariauja pirkėjų simpatijas „, – sako B.Čaikauskaitė.

Prekybos tinklo atstovės teigimu, IKI prekės ženklo produktams visuomet pasirenkami tik aukščiausią kokybę galintys pasiūlyti gamintojai ir tiekėjai. Dėl to ir „IKI kmynų giros“ gamyba buvo patikėta tai puikiai išmanantiems ir unikalų produktą sukurti gebantiems UAB „Kauen craft“ technologams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.