Vegetarė V. Skaisgirė mėsainius ruošia pagal ispanišką receptą

Būsimo realybės šou „2 barai. Gyvenimas greitkelyje“ (TV3) vedėja Vaida Skaisgirė (25 m.) prieš TV kameras kulinarinių sugebėjimų nedemonstruos, bet jau spėjo išgauti ne vieną virtuvės meistro patarimą. Vilnietę ypač sudomino netradicinių mėsainių receptai.

V.Skaisgirei ispaniškų mėsainių receptą atskleidė vieno restorano šefas. Jie ruošiami ne su malta jautiena, o su vištos krūtinėle, ispaniška dešra, paprikomis, kaparėliais.<br>G.Bitvinsko nuotr.
V.Skaisgirei ispaniškų mėsainių receptą atskleidė vieno restorano šefas. Jie ruošiami ne su malta jautiena, o su vištos krūtinėle, ispaniška dešra, paprikomis, kaparėliais.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė, „TV antena“

Jun 20, 2016, 9:59 AM, atnaujinta May 21, 2017, 6:03 AM

Birželio 26-ąją televizijos ekranuose pradedamas rodyti realybės šou nostalgiją sukels pirmojo „Baro“ žiūrovams.

Šįkart laidą sekmadieniais, kai kris dalyviai, ves V.Skaisgirė ir humoristas Justinas Jankevičius, rašo žurnalas „TV antena“.

Laidos vedėjams patiems neteks suktis virtuvėje ruošiant patiekalus.

Nepaisydama to, V.Skaisgirė nuo pat pirmų filmavimo akimirkų nepraleidžia galimybės pabendrauti su realybės šou dalyvaujančiais garsiais kulinarais ir iš jų stengiasi išgauti virtuvės paslapčių.

„Man labai patinka ruošti maistą. Ypač mėgstu atrasti naujų derinių, receptų. Patyrę virtuvės meistrai jų žino daugybę ir mielai su manimi pasidalijo“, – kalbėjo V.Skaisgirė.

– Kokį naują receptą jau spėjote išbandyti?

– Dažniausiai valgį ruošiu namuose, tačiau šįkart tai dariau „2 barų“ partnerių restorane Kaune. Restorano šefas atskleidė ispaniškų mėsainių receptą. Jie ruošiami ne su malta jautiena, kaip esame įpratę, o su vištos krūtinėle, ispaniška dešra, paprikomis, kaparėliais. Šie mėsainiai išties puikūs, juos jau įvertino ir šeima, ir bičiuliai.

– Ne vienus metus nevalgote mėsos. Pagal naują receptą ruoštų mėsainių pati neragavote?

– Ne. Juos ruošiau kitiems. Aš mėgstu ant grotelių keptas įvairias daržoves, vaisius. Ypač skanūs griežinėliais kepti ananasai, pagardinti medumi.

– Kokiais dar patiekalais vasarą lepinate savo vyrą ir sūnų?

– Dažnai ruošiu visų labai mėgstamus šaltibarščius, gaspačą, salotas, kepu žuvį, krevetes.

– Be kokio patiekalo neįsivaizduojate vasaros?

– Ir aš, ir sūnus Atas dieviname uogas. Esame tiesiog pamišę dėl braškių, vyšnių, serbentų, aviečių.

– O kaip grybai? Mėgstate grybauti? Žinote, kaip skaniai juos paruošti?

– Nemėgstu nei grybauti, nei ruošti grybų patiekalų.

– Kokteilių, kurie atgaivina karštą vasaros dieną, receptų turite?

– Kokteilius ne itin mėgstu. Mane geriausiai atgaivina vanduo. Sūnui tenka dažnai plakti ledų, pieno ir vaisių kokteilius.

– Ar viešėdama svetimuose kraštuose skubate ragauti egzotiškų patiekalų?

– Kiekvieną šalį stengiuosi pažinti ne tik per jos istoriją ir kultūrą, bet ir per maistą. Todėl nuvykusi į svetimą kraštą stengiuosi paragauti įvairių tradicinių patiekalų, net mėsiškų.

Teko ragauti krokodilienos, ryklienos, varlių šlaunelių. Taip pat esu valgiusi gaidžių mėsos.

Kol kas neteko valgyti šunienos, vabzdžių ir vargu ar kada nors išdrįsiu.

– Esate pavydėtinai liekna. Kaip pavyksta išlaikyti tokią figūrą?

– Nėra tokio produkto, kurio nevalgau dėl to, kad jis kenktų figūrai.

Apsisprendimą atsisakyti mėsos lėmė ne mados vaikymasis ar noras sureguliuoti mitybą, o apsinuodijimas prieš maždaug aštuonerius metus.

Norint būti lieknai svarbu daug judėti. Sportui šiuo metu trūksta laiko, tačiau mano gyvenimo būdas labai aktyvus. Dirbdama nuolat skubu, lekiu, o ir po darbo netrūksta veiklos su sūnumi.

Ispaniški skanėstai

– 3 mėsainiams reikės: 3 mėsainių bandelių, 3 vištos krūtinėlės kepsnių, kelių griežinėlių čoriso dešros, kelių riekelių fermentinio sūrio, šviežių salotų lapų, 1 geltonos saldžiosios paprikos, kaparėlių, mėsainių padažo.

– Mėsą išmuškite, apibarstykite druska ir pipirais.

– Pirmiausia ant grotelių pakepkite pusiau perpjautas mėsainių bandeles. Tuomet ant abiejų pusių užtepkite padažo, uždėkite salotų lapų.

– Ant grotelių apkepkite stambius paprikos griežinėlius ir uždėkite ant salotų.

– Tada kepkite mėsą, kol gražiai apskrus. Iškeptą vištienos kepsnį dėkite ant bandelės su daržovėmis, uždėkite riekelę sūrio, plonai pjaustytų ir apkeptų dešros gabalėlių, užbarstykite kaparėlių. Galiausiai užvoškite kitą bandelės pusę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.