Kulinarai jas kepė daugiau nei 4 valandas. Mėsainiams pagaminti buvo sunaudota 253 kg jautienos, 47 kg salotų, 47 kg padažo bei 95 kg svogūnų, pomidorų ir agurkų.
Kaip informavo projektą inicijavę kepyklos „Vilniaus duona“ ir „Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos“ atstovai, tam, kad rekordas būtų užfikuostas, mėsainiai buvo sudėti į specialią 2,5 metrų siekiančią konstrukciją. Rekordą užfiksavo agentūra „Factum“.
Visos Bandelės buvo išdalintos klaipėdiečiams ir Jūros šventėje dalyvavusiems miesto svečiams. Vaizdas prie milžiniško mėsainio buvo išties įspūdingas – kai kurie, norėdami pavaišinti ir savo draugus, mėsainių nešėsi glėbiais, o kiti kaip reikiant nustebo, sužinoję, kad bandeles imti gali visiškai veltui.
„Vasara yra puikus metas praleisti su savo šeima, todėl pagalvojome, kad mėsainis yra pats geriausias pasirinkimas iškyloms. Jūros šventėje, kur susirenka gausybė žmonių iš įvairių Lietuvos miestų, nusprendėme pasiūlyti jiems šią pramogą: pristatyti skanias bandeles su brandinta jautiena ir duoti paragauti“, – pasakojo kepyklos „Vilniaus duona“ marketingo projektų koordinatorė Diana Župikovė.
Ji teigė, kad prie šios iniciatyvos dirbo vos 12 žmonių, todėl darbas buvo sunkus, tačiau komanda siekė bendro tikslo ir taip pat praleido smagų laiką.
„Kai prasidėjo renginys, žmonės domėjosi, kas vyksta, netrukus visi įsitraukė, gavo prizų. Lankytojai jautėsi tikrai gerai. Aišku, jiems smagu, kai dar gauna ir skaniai pavalgyti, o ypatingai – mėsainių“, – kalbėjo D. Župikovė.