Virtuvėje susitikę italas ir lietuvis išvirė neįprastą grikių košę

Kulinarijos studijai vadovaujantis šefas Gianas Luca Demarco prisipažįsta, kad yra vienas iš daugelio, kuriems rytais be žadintuvo atsikelti nepavyksta, o pažadintas jis visada kelia sau egzistencinį klausimą: „Ar man tikrai to reikia?“

D.Praspaliauskas ir G.L.Demarco ne tik virė košę, bet ir gamino itališką desertą „Panna Cotta“.<br>Stopkadras iš laidos „Gardu Gardu“.
D.Praspaliauskas ir G.L.Demarco ne tik virė košę, bet ir gamino itališką desertą „Panna Cotta“.<br>Stopkadras iš laidos „Gardu Gardu“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2016, 10:35 AM, atnaujinta May 12, 2017, 10:44 PM

Su itališku akcentu puikiai lietuviškai šnekantis Luca neslepia, kad labiausiai jam nepatinka žodis „neskanu“. Gal todėl kaskart skaniai pavalgęs jis taria: „Ačiū Dievui!“

Paklaustas apie kasdienius savo įpročius, Luca atskleidė, kad maisto produktus jis mieliau renkasi turguje, o jo namų šaldytuve visada galima rasti kiaušinių. Tiesa, šaldytuvo turinys net pačiam Lucai dažnai būna pilnas staigmenų, iš kurių visada įmanoma ką nors pagaminti.

Pasidomėjus, ką Gianas Luca ruošia pasikvietęs svečių vakarienei, jis nuoširdžiai atsako: „Atidarau šaldytuvą, maišau viską, ką randu – kas nors išeina.“

Nuotaikingai nusiteikusį virtuvės meistrą rytoj, spalio 17 d., laidoje „Gardu Gardu“ kalbins ne mažiau žinomas virtuvės šefas, restorano ir basterijos „Dublis“ įkūrėjas ir laidos vedėjas Deivydas Praspaliauskas.

Profesionalus duetas gamins pusryčius ir desertą. Tiesa, gaminant „Panna Cotta“ kulinaras iš Italijos TV3 žiūrovams išduos, kad dėl karštos temperatūros jo gimtojoje šalyje šis desertas kurį laiką buvo jo vasaros baimė. Tačiau pripažintam virtuvės meistrui tai jau praeitis.

Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Gian Luca Demarco?

Grikių košė su lašiša, pelėsiniu sūriu ir žalumynais

Dviems porcijoms reikės:

200 g išvirtų grikių;

500 ml vandens;

100 g greitai paruošiamos grikių košės;

50 g sūdytos lašišos;

30 g pelėsinio sūrio;

žiupsnelio druskos;

10 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio;

10 g alyvuogių aliejaus;

žalumynų pagal skonį.

Į verdantį vandenį supilkite greitai paruošiamą grikių košę. Lengvai maišant pavirkite keliasdešimt sekundžių ir supilkite jau išvirtas grikių kruopas. Pasūdykite pagal skonį, išmaišykite. Gautą košę patiekite lėkštėje, pagardinkite kubeliais supjaustytu pelėsiniu sūriu, lašiša ir žalumynais. Paskaninkite tarkuotu kietuoju sūriu ir alyvuogių aliejumi. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.