Su itališku akcentu puikiai lietuviškai šnekantis Luca neslepia, kad labiausiai jam nepatinka žodis „neskanu“. Gal todėl kaskart skaniai pavalgęs jis taria: „Ačiū Dievui!“
Paklaustas apie kasdienius savo įpročius, Luca atskleidė, kad maisto produktus jis mieliau renkasi turguje, o jo namų šaldytuve visada galima rasti kiaušinių. Tiesa, šaldytuvo turinys net pačiam Lucai dažnai būna pilnas staigmenų, iš kurių visada įmanoma ką nors pagaminti.
Pasidomėjus, ką Gianas Luca ruošia pasikvietęs svečių vakarienei, jis nuoširdžiai atsako: „Atidarau šaldytuvą, maišau viską, ką randu – kas nors išeina.“
Nuotaikingai nusiteikusį virtuvės meistrą rytoj, spalio 17 d., laidoje „Gardu Gardu“ kalbins ne mažiau žinomas virtuvės šefas, restorano ir basterijos „Dublis“ įkūrėjas ir laidos vedėjas Deivydas Praspaliauskas.
Profesionalus duetas gamins pusryčius ir desertą. Tiesa, gaminant „Panna Cotta“ kulinaras iš Italijos TV3 žiūrovams išduos, kad dėl karštos temperatūros jo gimtojoje šalyje šis desertas kurį laiką buvo jo vasaros baimė. Tačiau pripažintam virtuvės meistrui tai jau praeitis.
Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Gian Luca Demarco?
Grikių košė su lašiša, pelėsiniu sūriu ir žalumynais
Dviems porcijoms reikės:
200 g išvirtų grikių;
500 ml vandens;
100 g greitai paruošiamos grikių košės;
50 g sūdytos lašišos;
30 g pelėsinio sūrio;
žiupsnelio druskos;
10 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio;
10 g alyvuogių aliejaus;
žalumynų pagal skonį.
Į verdantį vandenį supilkite greitai paruošiamą grikių košę. Lengvai maišant pavirkite keliasdešimt sekundžių ir supilkite jau išvirtas grikių kruopas. Pasūdykite pagal skonį, išmaišykite. Gautą košę patiekite lėkštėje, pagardinkite kubeliais supjaustytu pelėsiniu sūriu, lašiša ir žalumynais. Paskaninkite tarkuotu kietuoju sūriu ir alyvuogių aliejumi. Skanaus!