Vilniaus gurmanams – galimybė atrasti prancūziškus skonius

Vilniuje prasideda Šampano šventės renginiai, dovanojantys Lietuvos gurmanams galimybę trumpam persikelti į Šampanės regioną Prancūzijoje, atrasti naujus skonius ir geriau susipažinti su pamėgto ar neseniai atrasto gėrimo kultūra.

Vilniuje šią savaitę vyksta šampano šventė.<br>D.Umbraso nuotr.
Vilniuje šią savaitę vyksta šampano šventė.<br>D.Umbraso nuotr.
Vilniuje šią savaitę vyksta šampano šventė.<br>D.Umbraso nuotr.
Vilniuje šią savaitę vyksta šampano šventė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Rasa Rėzaitė

Sep 21, 2016, 1:36 PM, atnaujinta May 12, 2017, 10:09 AM

Tai – jau antroji šventės savaitė, dalyvių laukia susitikimai su specialiai iš Prancūzijos atvyksiančių garsių šampano namų atstovais, atviros degustacijos, šampano ir maisto derinimo meną atskleidžiančios vakarienės.

„Tai – skonio ir edukacinė šventė, organizuojama ne komerciniais tikslais, o siekiant kelti šampano kultūrą Lietuvoje. Norime supažindinti žmones su skonių įvairove, padėti suprasti, kas tai lemia, praplėsti akiratį ir lavinti skonį.

Šventę organizuojame tiek profesionalams (jie kviečiami į specialias nemokamas degustacijas, apmokymus), tiek gurmanams bei mėgėjams“,- sakė šampano ekspertas ir renginio organizatorius Juozas Kabašinskas.

Šią savaitę Vilniuje lankosi „Leclerc Briant“, „Devaux“, „Jacquart“ ir „Philipponnat“ šampano namų atstovai.

„Šventę pradėsime vakariene, kur mėgausimės gardžiu maistu, prie kiekvieno patiekalo priderintais šampanais, bendrausime su iš Šampanės atvykusiais svečiais“, – žadėjo J.Kabašinskas.

Rytoj, rugsėjo 22d., pirma dienos dalis bus skirta profesionalams. Tačiau 17 val. šampano ir austrių bare „Epernay“ prasidės visiems atvira degustacija, kurios metu kiekvienas atėjęs galės paragauti net 22 skirtingų šampanų.

„Tiek aš pats, tiek iš Prancūzijos atvykę ekspertai papasakosime apie kiekvieną šampaną, jo ypatybes. Paragavęs žmogus supras, kokią įtaką skoniui daro skirtingas brandinimas, cukraus kiekis ir kt.

Svarbiausia – kiekvienas galės atrasti, kas jam patinka“, – pasakojo J.Kabašinskas.

Degustacijos kaina – absoliučiai simbolinė, 20 eurų.

„Vertinantys šampaną žino, jog paprastai tiek kainuoja dvi taurės, o čia ragausime net 22“,- sakė ekspertas.

Paklaustas apie šampano kultūrą Lietuvoje, J. Kabašinskas džiaugėsi jos kilimu.

„Šiais metais švenčiame 10 metų darbo su šampanu sukaktį. Per šį laiką tiek daug pasikeitė! Mums pradėjus, į Lietuvą per metus buvo atvežama 3000 butelių, o šiandien – 180 000 butelių šampano. Patys atstovaujame virš 30 šampano namų ir tai dar tikrai ne pabaiga“, – įsitikinęs šventės organizatorius.

Jis pasakojo, jog antrus metus iš eilės organizuojama šventė sulaukė daug šampano gerbėjų dėmesio.

„Vos paskelbus apie vakarienes, visos vietos buvo užimtos vos per tris dienas. Apie šimtą žmonių užsiregistravo į atvirą degustaciją; vietos į renginius profesionalams taip pat greitai buvo užimtos.

Džiaugiuosi žmonių susidomėjimu, skonio lavėjimu ir šampano kultūros kilimu. Malonu prie to prisidėti“, – neslėpė J.Kabašinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.