Klaipėdoje – galimybė per vieną dieną pažinti dvylika restoranų

Nieko keisto, kai vakarienei žmogus išsirenka restoraną. Tačiau pusdienį praleisti šešiuose ar net dvylikoje restoranų – tikrai neįprasta. 

Kulinarinis safaris – proga susipažinti su tuo, kas nepriskiriama masinio vartojimo kultūrai.<br>123rf nuotr.
Kulinarinis safaris – proga susipažinti su tuo, kas nepriskiriama masinio vartojimo kultūrai.<br>123rf nuotr.
J.Avci teigė norinti, kad pirmiausiai žmonės gerai praleistų laiką ir suprastų, jog Klaipėdoje kyla gastronomijos lygis.
J.Avci teigė norinti, kad pirmiausiai žmonės gerai praleistų laiką ir suprastų, jog Klaipėdoje kyla gastronomijos lygis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 22, 2016, 10:35 AM, atnaujinta May 12, 2017, 8:10 AM

Tokią galimybę šiandien Klaipėdoje siūlo kulinarinis safaris „Klaipėda Gastro 2016“. Toks renginys uostamiestyje rengiamas pirmąkart.    Renginio organizatorė „Sustainable Vilnius“ vadovė Jennifer Avci šią idėją jau išbandė Vilniuje ir Kaune, ir abiem atvejais renginys sulaukė didelio susidomėjimo. 

„Vasarą Klaipėda turi daug ką pasiūlyti miestiečiams ir poilsiautojams. Norime šiek tiek pratęsti įspūdžių sezoną ir suteikti galimybę visiems susipažinti su miesto restoranais, virtuvės šefų meistriškumu“, – sakė Lietuvoje gyvenanti švedė. 

Dvylikos miesto restoranų šefai specialiai šiam vakarui gamins patiekalus iš sezoninių, ekologiškų bei vietoje užaugintų produktų.

Kulinarinio safario dalyviai gali rinktis vieną iš dviejų arba abu safario maršrutus, kurių kiekviename yra po šešis restoranus. Restoranai kulinarinius keliautojus pasiruošę priimti nuo atsidarymo pradžios, o kur pirmiau apsilankyti dalyviai nuspręs patys.

Patiekalai – iš vietinių produktų

J.Avci teigė norinti, kad pirmiausiai žmonės gerai praleistų laiką ir suprastų, jog Klaipėdoje kyla gastronomijos lygis. 

„Restoranų šefai konkuruoja vienas su kitu, o tai skatina dar geriau parodyti savo kulinarinius pasiekimus bei išlaikyti aukštą lygį. 

Renginio dalyviai turės galimybę patys įvertinti šiuos restoranus, susipažinti su kitais gurmanais, pabendrauti. Svarbu yra viešinti Klaipėdos restoranų kultūrą, o restoranams rasti naujų klientų“, – kalbėjo J.Avci.

Pasak jos, visi renginyje dalyvaujantys restoranai patieks originalius savo patiekalus, kurių dabartiniame valgiaraštyje nėra. Patiekalams gaminti naudojami kiek įmanoma daugiau vietinių ir ekologiškų produktų. 

„Dalyviai balsuos už patiekalus, ir jeigu jie surinks daug balų, restoranai gales juos itraukti į valgiaraštį“, – teigė J.Avci. 

Populiarina restoranų kultūrą

Pasak vieno iš renginyje dalyvaujančių restoranų „Monai“ bendraturtės Kristinos Samavičienės, kulinarinis safaris – proga susipažinti su tuo, kas nepriskiriama masinio vartojimo kultūrai.

„Žmonės dažnai mažai dėmesio skiria kokybei, nesigilina, ką valgo. O tokie renginiai padeda populiarinti gero maisto ir restoranų kultūrą“, – sakė K.Samavičienė.

Jai pritarė ir restorano „XIX amžius“ savininkė Jurgita Kumpytė-Galinaitienė.

„Klaipėdoje jau yra gerų restoranų, kurie plėtoja gastrominę kultūrą. Tokio renginio Klaipėda dar nėra mačiusi ir tai yra puiki proga per vieną vakarą susidaryti nuomonę apie kelis restoranus“, – pasakojo J. Kumpytė-Galinaitienė.

Klaipėda Gastro 2016“ dalyvaus restoranai „XIX amžius“, „Achtung baby!!!!!“, „Coco restobar“, „Gazza Wine & Dine“, „Meridianas“, „Monai“, „Navalis“, „NewPort“, „Piccolini“, „René“, „Storas Katinas“ ir „Tonas“. Bilietus į renginį platina „Tiketa“. Vietų skaičius ribotas. 

Renginiu siekiama atkreipti dėmesį ne tik į tvarią kulinariją, bet ir į aplinkosaugos aspektus. Pavyzdžiui, kulinarinio safari dalyviams, turintiems išmaniuosius telefonus, nereikės popierinio bilieto, o nuo kiekvieno įsigyto bilieto 2 eurai bus skirti fondui „Maltiečiai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.