Kulinarei vartus į Vilnių atvėrė A. Mamontovui iškepti tortai

Ji perka bilietus į visus muzikanto Andriaus Mamontovo (49 m.) koncertus ir niekada nevažiuoja į juos tuščiomis. Samanta Paulikaitė (20 m.), kilusi iš Šilalės rajono, turi du pomėgius – muziką ir konditeriją. Be to, yra labai vaišinga. Pastarasis bruožas jai padėjo susirasti būstą Vilniuje, taip pat gauti daugybę darbo pasiūlymų, iš kurių liko išsirinkti vieną, geriausią.

Samanta ir jos mėgstamiausias dainininkas A.Mamontovas.
Samanta ir jos mėgstamiausias dainininkas A.Mamontovas.
Vieninteliam A.Mamontovui jo gerbėja Samanta tortus veža tiesiai į koncertus ir už tai nieko neprašo.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Vieninteliam A.Mamontovui jo gerbėja Samanta tortus veža tiesiai į koncertus ir už tai nieko neprašo.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
S.Paulikaitės keptas tortas.<br>J.Stacevičiaus ir D.Umbraso nuotr.
S.Paulikaitės keptas tortas.<br>J.Stacevičiaus ir D.Umbraso nuotr.
S.Paulikaitė iš Šilalės rajono turi dvi aistras – muziką bei konditeriją – ir sugeba jas puikiai suderinti.
S.Paulikaitė iš Šilalės rajono turi dvi aistras – muziką bei konditeriją – ir sugeba jas puikiai suderinti.
Pirmasis šokoladinis pyragas, skirtas A.Mamontovui
Pirmasis šokoladinis pyragas, skirtas A.Mamontovui
Daugiau nuotraukų (5)

Giedrė Balčiūtė („Lietuvos rytas“)

Oct 1, 2016, 9:24 PM, atnaujinta May 11, 2017, 4:00 PM

Apie S.Paulikaitę per socialinius tinklus neseniai sužinojo daugybė žmonių, kai muzikantas ir aktorius A.Mamontovas apie ją parašė: „Jau kelerius metus iš eilės į mano ir kitų atlikėjų koncertus atvažiuoja mergina ir visada atsiveža savo iškeptą tortą, kuriuo visus pavaišina.

Ji baigė kulinarijos mokslus, ieško darbo ir gyvenamosios vietos Vilniuje. Olegai Sejevai, Gabrieliau Liaudanskai-Svarai, žinau, kad ir jums Samantos Paulikaitės tortai visada skanūs. Ar mes galime jai padėti surasti, kas nuomoja kambarį?“

Ši žinutė netruko sulaukti internautų dėmesio, o Samanta susirado ir kur gyventi, ir sulaukė darbo pasiūlymų. Tad ar tikrai Samanta A.Mamontovui ir kitoms Lietuvos muzikos žvaigždėms kepa tortus?

To paklausta mergina nudelbusi akis kukliai prisipažino: „Taip.“

Už tortus nieko neprašo

Pasirodo, tortais ji apdalija ne tik A.Mamontovą ir jo grupę, bet ir kitus muzikantus.

Jos keptų desertų skonį žino ir grupių „Biplan“, „ba.“, „Jama &W“, „Karma“, „Garbanotas bosistas“, „G & G sindikatas“ bei „Beissoul & Einius“ nariai.

Visus šiuos muzikantus S.Paulikaitė vaišina savo keptais pyragais arba tortais, nieko už tai neprašydama.

Merginai nereikia net bilietų į koncertus. Tortus tiesiai į koncertus ji veža tik A.Mamontovui, o kitiems atiduoda tada, kai jie važiuoja koncertuoti pro šalį.

„Kai sužinau, kad netoliese vyks kokios nors grupės koncertas ir muzikantai važiuos pro šalį, parašau jiems žinutę socialiniame tinkle, pavyzdžiui: „Labas! Mačiau, kad koncertuosite Klaipėdoje. Gal norite saldžių dovanų?“

Kol manęs gerai nepažinojo, visi klausdavo: „Ko tu už tai nori?“ Aš vis atsakydavau: „Man nieko nereikia, tik noriu jums padovanoti tortą“, – šyptelėjo mergina.

Dabar ilgai įtikinėti muzikantų pasiimti saldžių dovanų nebereikia. Jei sužino, kad atlikėjai važiuos pro jos tėvų namus Šilalės rajone, Samanta tiesiog parašo jiems žinutę, kad norėtų perduoti tortą, ir pasiūlo susitikti.

Dažniausiai su grupių nariais susitinka degalinėje netoli automagistralės Vilnius–Klaipėda, perduoda saldžias dovanas ir važiuoja namo.

Vieninteliam A.Mamontovui gerbėja tortus veža tiesiai į koncertus.

Ir nors už lepinimą saldumynais atlikėjas ne kartą siūlė jai padėti į koncertą patekti nemokamai, Samanta niekada nepasinaudojo šiuo pasiūlymu.

„Aš visada pati nusiperku bilietą į koncertą, tada iškepu tortą ir važiuoju“, – teigė atkakli žemaitė.

Įžymybė globoja jaunąją kulinarę

Bet kodėl ji kepa ir dalija tortus muzikantams veltui, nieko nenorėdama mainais? Nuo ko viskas prasidėjo?

Į tai mergina atsakė: „Nežinau. Man tiesiog pradėjo patikti kepti tortus.

Namuose visi jų spėjo atsivalgyti, o man vis tiek norėjosi kepti, tad reikėjo juos kam nors atiduoti. Sugalvojau padalinti dainininkams.“

Pirmąsias vaišes A.Mamontovui Samanta surengė kitą dieną po savo mokyklos išleistuvių. Tądien ji planavo važiuoti į „Naisių vasaros“ festivalį, kur turėjo koncertuoti ir jos mėgstamas dainininkas.

„Atsikėliau, iškepiau pyragą ir nuvažiavau į festivalį. Ten susiradau Andrių, pasisveikinau ir daugiau nieko nebesugebėjau ištarti. Andrius paklausė: „Čia man?“, o aš atsakiau: „Taip, jums“, – juokėsi mergina, prisiminusi pažintį su įžymybe.

Tada ir užsimezgė jos ir atlikėjo draugystė, tebesitęsianti iki šiol. A.Mamontovas pagloboja Samantą: pataria jai, kur skaniau pavalgyti Vilniuje, ir net padeda išspręsti tokius klausimus kaip naujo buto ar darbo paieška.

Mergina prisimena pasiguodusi A.Mamontovui, kad norėtų persikraustyti gyventi į Vilnių, tačiau vis nesusiranda, kur gyventi.

Pasitikslinęs, ar tikrai viską išbandė ieškodama buto, dainininkas nusprendė merginai padėti ir kreipėsi į „Facebook“ bendruomenę.

Netrukus Samantą pagyventi pakvietė viena doktorantė, o darbo pasiūlymais mergina tiesiog buvo užversta – liko tik nueiti į pokalbius.

Svajoja apie nuosavą desertų barą

Kaip paaiškėjo, S.Paulikaitė ne šiaip sau kepa tortus. Ji baigusi konditerijos mokslus. Pajutusi aistrą gaminti saldumynus mergina įstojo į Klaipėdos turizmo mokyklą studijuoti konditerijos, o dabar svajoja apie konditerininkės darbą.

„Labiausiai norėčiau dirbti desertinėje „Sugamour“, nes ten gaminami tokie desertai, kuriuos pati norėčiau išmokti ruošti.

Bet, kiek žinau, ten kol kas konditerininko neieškoma“, – apie svajonę prasitarė mergina.

Nedrąsiai Samanta prasitarė ir apie tai, kad svajoja turėti nuosavą desertinę.

Bet kol kas ši svajonė jai pačiai atrodo tolima ir sunkiai įgyvendinama.

Dabar labiau jai rūpi pradėti dirbti pagal specialybę ir toliau tobulėti.

Nors S.Paulikaitei daug kas siūlė ieškotis darbo ir apsigyventi Klaipėdoje, kuri yra arčiau gimtųjų namų, mergina norėtų gyventi tik Vilniuje.

„Persikelti į Vilnių jau seniai norėjau.  Pabuvau kartą čia ir pagalvojau: „Aš kada nors gyvensiu Vilniuje.“

Kai reikėjo rasti patiems, kur atlikti praktiką, pamaniau: „Vilniuje yra „Ali šokoladinė“.

Aš vis tiek kada nors pas Ali dirbsiu, tad reikia susitarti ir dėl praktikos ten.“ Taip pas Ali atvažiavau atlikti praktikos, o dabar ir apsigyvenau Vilniuje“, – džiaugėsi Samanta.

Įkvepia dainų žodžiai

Net ir apsigyvenusi Vilniuje Samanta ir toliau kepa tortus. O kepdama neretai klausosi muzikos, dažniausiai, žinoma, A.Mamontovo.

Kartais ta muzika ją ir pačią įkvepia.

Taip ant tortų atsiranda dainų žodžiai, pavyzdžiui, „Saldi, juoda naktis“, arba grupių, kurioms kepa tortus, simboliai, tarkime, „G & G sindikatas“ grupės albumą „Išvien“ papuošęs kumštis.

S.Paulikaitė jau yra iškepusi daugybę pyragų ir tortų. Kaskart jie būna vis sudėtingesni.

Prisiminusi pirmąjį, padovanotą A.Mamontovui, juokėsi, kad jis buvęs neįmantrus.

Vis dėlto ji mielai sutiko pasidalinti šio pyrago receptu.

Pirmasis šokoladinis pyragas, skirtas A.Mamontovui

Reikės:

1 pakelio (200 g) sviesto;

200 g miltų;

200 g cukraus;

4 kiaušinių;

1 šaukštelio kepimo miltelių;

40 g kakavos.

Visus produktus reikia sumaišyti ir kepti iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.