Pasaulinės šampano dienos proga lietuvių laukia staigmena

Svajojantiems paragauti tikro prancūziško šampano atsirado puiki proga tai padaryti.

Lietuvos kavinėse ar restoranuose kol kas neįprasta šampaną pilstyti taurėmis.<br>D.Umbraso nuotr.
Lietuvos kavinėse ar restoranuose kol kas neįprasta šampaną pilstyti taurėmis.<br>D.Umbraso nuotr.
Juozas Kabašinskas pasistengė, kad Pasaulinė šampano diena būtų švenčiama ir Lietuvoje.<br>D.Umbraso nuotr.
Juozas Kabašinskas pasistengė, kad Pasaulinė šampano diena būtų švenčiama ir Lietuvoje.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 20, 2016, 4:49 PM, atnaujinta May 10, 2017, 12:43 PM

Penktadienį, spalio 21 dieną, Lietuvoje bus pirmą kartą minima Pasaulinė šampano diena. Jos metu įvairių miestų restoranuose, kavinėse ir baruose šampanas bus parduodamas ne tik buteliais, kaip įprasta mūsų šalyje, bet ir pilstomas taurėmis.

Pasaulinė šampano diena, per kurią šampanas pilstomas taurėmis, šiais metais įvairiose pasaulio šalyse vyks jau ketvirtą kartą. Lietuva prie šios iniciatyvos prisijungs tik šiemet.

Kad bent vieną dieną klientai galėtų nusipirkti ir po taurę šampano, ne tik visą butelį, pasistengė savotišku šio prabangaus putojančio vyno ambasadoriumi tapęs UAB „JK Gėrimų namai“ ir parduotuvės „Konjako namai“ vadovas Juozas Kabašinskas.

Paklaustas, kaip kilo mintis surengti tokią dieną ir Lietuvoje, J.Kabašinskas sakė: „Mūsų didmeninė įmonė „JK Gėrimų namai“ šiuo metu atstovauja daugiau kaip 30 šampano gamintojų iš Šampanės regiono Prancūzijoje. Tai darome jau daugiau kaip 10 metų, todėl gerai žinome Lietuvos šampano rinką.

Pastebėjome, kad tik nedaugelis restoranų, barų ir kavinių ryžtasi pilstyti šampanus taurėmis atseit nėra paklausos. Bet kaip ji gali būti, jeigu nėra ir pasiūlos?“

Taigi nuspręsta prisijungti prie Pasaulinės šampano dienos ir ta proga restoranus, kavines bei barus paskatinti šampanus pilstyti ir taurėmis.

Pasaulinės šampano dienos tikslas, pasak pašnekovo, yra kelti šampano vartojimo kultūrą ir aiškinti, kad taurė šampano yra geriau, nei kelios taurės paprasto putojančio vyno.

J.Kabašinskas džiaugėsi, kad Lietuvoje šampanas sparčiai populiarėja, o šio gėrimo vartojimo kultūra pastebimai auga.

Šiuo metu ne vieno Lietuvos aukštos klasės restorano meniu galima rasti ir nemažai šampano pavadinimų. Šampano populiarėjimą mūsų šalyje liudija ir faktas, kad pernai į Lietuvą buvo atvežtas rekordinis kiekis šampano butelių – net 180 tūkstančių (palyginti 2014 m. į Lietuvą šampano butelių buvo įvežta tik 118 tūkstančių).

Pagal augimo tempus Lietuva tapo viena iš lyderių pasauliniu mastu.

Šampanui išpopuliarėti padėjo ir įvairūs J.Kabašinsko organizuojami renginiai, tokie kaip jau tradicine tapusi Šampano šventė Vilniuje.

„Jau pernai mums kirbėjo noras prisijungti prie Pasaulinės šampano dienos. Tačiau organizacinį darbą pradėjome tik šiemet. Daugelis restoranų bei barų mielai prisijungė prie iniciatyvos ir per Pasaulinę šampano dieną sutiko pilstyti mūsų atstovaujamų namų šampaną taurėmis“, – teigė pašnekovas.

Spalio 21 dieną šampaną taurėmis pilstys ne tik Vilniaus, bet ir kitų miestų restoranai, kavinės ar barai, pavyzdžiui, Palangos restoranas „Onorė“, Druskininkų kavinė „Velvetti“ ir restoranas „SPA Vilniaus“, Trakų „Apvalaus stalo“ restoranas, Kauno restoranas „Monte Pacis“.

Vilniuje šampaną taurėmis pilstys ištisa virtinė restoranų ar barų: „Saint Germain“, „Pranciškonai“, „Paralelė 39“, „Balzac“ ir daugelis kitų. Juose bus pilstomi net 31 skirtingi šampanai.

Pilnas restoranų ir pilstomų šampanų sąrašas yra išvardintas „Cognac boutique“ socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Taigi, jeigu ir jūs norite atšvęsti Pasaulinę šampano dieną, turėtumėte ne tik tądien gerti šį gėrimą, bet ir nusifotografuoti su šampano taure bei įkelti šias nuotraukas į socialinius tinklus, nepamiršus pridėti grotažymės #ChampagneDay.

Nors Pasaulinė šampano diena Lietuvoje bus švenčiama pirmąkart, bet J.Kabašinskas neabejojo, kad ši šventė mūsų šalyje taps tradicinė, todėl žadėjo panašų renginį suorganizuoti ir kitąmet.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.