Profesinę dieną švenčiantys virtuvės šefai lanko vaikų darželius

Šiandien, spalio 20 d., visame pasaulyje minima Tarptautinė šefų diena. Pasaulinės šefų asociacijų draugijos (angl. World Association of Chef Societies – WACS), vienijančios daugiau nei 100 organizacijų-narių, nuo 2005-ųjų minima diena šiemet skirta temai „Menas lėkštėje“.

Virtuvės šefas A.Goštautas su vaikais.<br>Organizatorių nuotr.
Virtuvės šefas A.Goštautas su vaikais.<br>Organizatorių nuotr.
Virtuvės šefas A.Goštautas su vaikais.<br>Organizatorių nuotr.
Virtuvės šefas A.Goštautas su vaikais.<br>Organizatorių nuotr.
Susitikimų su šefais metu vaikai atlieka įvairias kūrybines užduotis.<br>Organizatorių nuotr.
Susitikimų su šefais metu vaikai atlieka įvairias kūrybines užduotis.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 20, 2016, 12:23 PM, atnaujinta May 10, 2017, 1:21 PM

Ją Lietuvoje pristato žinomi šalies šefai ir kulinarijos specialistai, dalyvaujantys švietėjiškoje socialinėje iniciatyvoje „Sveikas vaikas – sveika ateitis!“.

Tarp jų – vienas geriausių Lietuvos šefų Vytautas Samavičius, š.m. Lietuvos Jaunųjų virėjų čempionato antros vietos laimėtojas Bernardas Anužis, kulinarinių knygų autorė, žurnalistė Beata Nicholson.

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijai (LRVVKA) priklausantys nariai šiomis dienomis lankosi vaikų darželiuose visoje Lietuvoje. Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Druskininkuose, Raseiniuose, Varėnoje ir kituose Lietuvos miestuose šefai susitinka su daugiau nei 20-ies ikimokyklinių įstaigų auklėtiniais, kuriems pristato virėjo profesiją, supažindina vaikus su daržovėmis, vaisiais, dalinasi žiniomis apie sveikatingumą, taip pat – kūrybinėmis užduotimis bei virtuvės paslaptimis.

„Darželių grupėse vaikai dažniausiai jau būna susipažinę su sveikos mitybos piramide, todėl neretai stebina savo išprusimu, atpažindami net Lietuvoje rečiau matomas daržoves ar vaisius.

Žinoma, pasitaiko, jog sumaišo panašias daržoves, pavyzdžiui, cukiniją pavadina agurku. Vis tik įdomiausia vaikams kartu su šefu gaminti, pagelbėti jam ruošiant produktus, pamatyti, kaip trinamas kokteilis ar kaip iš sifono išpurškiamas kremas“, – sako LRVVKA vykdomoji direktorė Jūratė Mikalkėnienė.

Pasak jos, lankydamiesi darželiuose Lietuvos šefai ne tik pristato sveikatai naudingus vaisius, daržoves, bet ir kartu atlieka kūrybines užduotis, kuriose pateikiamos nesudėtingos užkandžių, kokteilių receptūros.

Iniciatyvoje „Sveikas vaikas – sveika ateitis!“ geranoriškai dalyvaujantys šefai vaikų dažnai įvardijami kaip pasakų personažai ar animacinių filmų herojai: dalindamiesi įspūdžiais su tėveliais, mažieji pasakoja, jog pas juos darželyje lankėsi virėjas iš „Gustavo enciklopedijos“ arba šefas iš filmo „La Troškinys“.

Iniciatyvą „Sveikas vaikas – sveika ateitis“ remia „Nestle Profesional“, prisidedanti prie Tarptautinės šefų dienos minėjimo įvairiose pasaulio šalyse. Iš viso šos dienos proga daugiau nei 50-yje šalių organizuojama daugiau nei 100 renginių. Juose dalyvauja daugiau nei 13000 vaikų, su kuriais susitinka 1300 šefų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.