Nidos Degutienės knygos pristatymo svečiams – 55 kilogramų tunas

Žuvies ir jūrų gėrybių gurmanai antradienio vakarą rinkosi į Kaune suorganizuotą tinklaraštininkės ir keliautojos Nidos Degutienės kulinarinės knygos pristatymą „Žuvis pasaulio virtuvėse“.

Nida Degutienė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Nida Degutienė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakaro akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (29)

Iveta Skliutaitė

Oct 25, 2016, 8:36 PM, atnaujinta May 10, 2017, 5:09 AM

Antrosios kulinarinės knygos autorė N.Degutienė pasakojo, kad kelionėse ji visada stengiasi išbandyti būtent žuvies patiekalus, nes Lietuvoje daugelio jų iki šiol nebuvo galimybės paragauti ar pasigaminti.

Knygos „Žuvis pasaulio virtuvėse“ pristatymą N.Degutienė pradėjo nuo pasakojimų apie gastronomines keliones. Jos teigimu, daugelyje šalių žuvis užimą labai svarbią mitybos raciono dalį, o žuvies turgūs Portugalijoje, Prancūzijoje ar Pietų Korėjoje tiesiog apsuka galvą nuo didžiulio asortimento ir nematytų jūros gyventojų.

„Pastebėjau, jog lietuviai vis drąsiau neria į naujų žuvies skonių atradimus. Labai svarbu, kad renkantis žuvį ar jūrų gėrybes, jos būtų šviežios, nes tik tada geriausia atsiskleidžia tikrasis jų skonis.

Knygoje galima rasti daugybę receptų, pagardų ir patarimų, kaip pasigaminti įvairius jūrinės žuvies patiekalus patiems namuose,“ – pasakojo N.Degutienė.

Į keletą gastronominių kelionių N.Degutienė leidosi kartu su Kaune naujai duris atvėrusios specializuotos žuvies parduotuvės „Šiaurės jūra“, kurioje vyko renginys, įkūrėju ir žuvies žinovu Žilvinu Pupkumi, kuris visame pasaulyje ieško patikimų, šviežios žuvies ir jūros gėrybių tiekėjų. Viena tokių knygoje aprašytų išvykų – tai kelionė į austrių fermą Prancūzijoje, Šaivete, iš kurios tiekiamos šviežios ir kokybiškos austrės į Lietuvą.

Į renginį susirinkę svečiai taip pat buvo pakviesti į netradicinę gurmanišką vakarienę.

Verslo ir pramogų pasaulio atstovai turėjo galimybę pamaloninti savo skonio receptorius neįprastais skoniais.

Renginio metu tarp daugybės šviežios žuvies ir egzotiškų jūros gėrybių buvo dorojamas, pjaustomas ir gaminamas didžiulis specialiai šiam vakarui užsakytas 55 kilogramų tunas, pagautas Indijos vandenyne.

Svečiams virtuvės šefas Gintaras Krutkevičius patiekė iš jo ruoštus patiekalus.

Iš Šiaurės ir Norvegijos jūrų bei Islandijos krantų į Kauną taip pat buvo atvežtas 14 kilogramų svorio europinis jūrų velnias, 37 kilogramų atlantinis paltusas, 4,5 kilogramų dygioji raja, kiti laimikiai.

„Žmonės tampa vis žingeidesni ir įprastas ežerų žuvis keičia į naujus jūros žuvų skonius.

Nors netrūksta tokių, kurie vengia egzotiškos žuvies ir į ją žiūri kaip į eksponatą, tačiau šviežią žuvį paruošti nėra sudėtinga, kai žinai pagrindinius principus,“ – kalbėjo Ž.Pupkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.