Gurmanams – išskirtinė galimybė pažinti restoranus už tą pačią kainą

Jau lapkričio 7–13 dienomis sostinėje trečius metus iš eilės vyks Vilniaus gastronomijos savaitė. Jos metu restoranai atveria duris visiems, norintiems už prieinamą kainą pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę.

Šiais metais Vilniaus gastronomijos savaitėje dalyvauja rekordinis restoranų skaičius – net 28.<br>123rf nuotr.
Šiais metais Vilniaus gastronomijos savaitėje dalyvauja rekordinis restoranų skaičius – net 28.<br>123rf nuotr.
Restoranas „Dine“.<br>Organizatorių nuotr.
Restoranas „Dine“.<br>Organizatorių nuotr.
Restoranas „Šiaurės jūra“.<br>Organizatorių nuotr.
Restoranas „Šiaurės jūra“.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 4, 2016, 8:35 AM, atnaujinta May 9, 2017, 3:56 PM

Jos neatsiejama dalimi yra ir tradicinė Baltijos maisto ir gėrimų paroda „BAF 2016“ bei restoranų, viešbučių, parduotuvių įrangos paroda „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro 2016“.

Šiais metais Vilniaus gastronomijos savaitėje dalyvauja rekordinis restoranų skaičius – net 28.

Maža to, Gastronomijos savaitės sąraše atsidūrė net penki Lietuvos geriausiųjų 10-tuke atsidūrę restoranai: „Dublis“ (Nr. 2), „Dine“ (Nr. 3), „Gastronomika“ (Nr. 5), „Šturmų švyturys“ (Nr. 7) ir „Sweet Root“ (Nr. 9). Visų šių ir kitų šventės dalyvių patiekalų bus galima paragauti Vilniaus gastronomijos savaites metu – restoranai pasiūlys išskirtinį rinkinį už 10 eurų arba specialų valgiaraštį už 20 eurų asmeniui.

Tereikės skambinti ir užsisakyti geriausią staliuką, būtinai paminint, kad atvykstate ragauti išskirtinių Gastronomijos savaitės patiekalų.

Jei ne tik mėgstate ragauti, bet ir skaitote apie vyną, Gastronomijos savaitė kartu su vyno protų mūšių rengėju Gintautu Jašinsku kviečia į vyno protų mūšį pradedantiesiems. Išgirsite klausimų apie vyno istoriją, vyną ir asmenybes, vynuogių veisles, saldų ir putojantį vyną, vyno gamybą ir patirsite aklą degustaciją.

Lapkričio 10–13 d., Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vykstančioje Baltijos maisto ir gėrimų parodoje BAF bus galima dar daugiau sužinoti apie gerą maistą ir virtuvę, susipažinti su įvairių šalių maisto produktais ir kultūra, atrasti naujus skonius ir pamatyti moderniausią įrangą bei technologijas.

Parodoje veiks tradicinė Virtuvės studija su nepamirštamomis šefų kulinarinėmis improvizacijomis, vyks didelio populiarumo sulaukęs konkursas „Geriausias Lietuvos virėjas 2016“, restoranų, viešbučių ir parduotuvių įrangos paroda „BaltShop.BaltHotel.BaltGastro 2016“ bei įkvepianti konferencija „Meniu 360: svetingumo verslo sėkmės formulė“.

Specialius renginius žada ir „Virtuvės mitų griovėjų“ komanda.

Vis dar nežinote, kurį restoraną aplankyti norėtumėte labiausiai? Su Gastronomijos savaitės restoranais-dalyviais ir specialiu šventės meniu supažindins specialus Vilniaus gastronomijos savaitės žemėlapis, Vilniaus gastronomijos savaitės „Facebook“ paskyra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.