Sunku patikėti: kukurūzų spragėsiai žinomi daugiau nei 5 tūkst. metų

Kino gerbėjų pamėgti kukurūzų spragėsiai žinomi jau daugiau nei 5 tūkst. metų, bet kino teatruose juos pradėta pardavinėti tik praėjusiame amžiuje.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2016, 1:25 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 5:09 PM

Dar prieš Pirmąjį pasaulinį karą prekyboje pasirodė pirmieji kukurūzų spragėsiai „Jolly Time“, bet juos buvo draudžiama valgyti labai prabangiuose kino teatruose – nuolatinis čepsėjimas ir popierinių maišelių šlamenimas būtų blaškęs dėmesį ir trukdęs stebėti nebylųjį kiną.

Tačiau, išpopuliarėjus garsiniams filmams, kino teatrų savininkai nusprendė perimti iki tol tik gatvėse klestėjusį kukurūzų spraginimo verslą ir ėmė šį skanėstą pardavinėti prieš kiekvieną kino seansą. Kukurūzų spragėsius kino gerbėjai labai mėgsta Šiaurės Amerikoje ir Europoje.

Tačiau, jei nueitumėte į kino teatrą Izraelyje, jums tektų lukštenti saulėgrąžas. O štai Egipte, žiūrint filmus, vaišinamasi falafeliais (avinžirnių arba pupų aliejuje keptais rutuliukais) ir sūriu, užteptu ant pitos. Nigerijos kino teatrų lankytojai mėgsta nedidelius pyragėlius su žemės riešutais ir aitriosiomis paprikomis. Tačiau atsigerti kokakolos galėsite visur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.