Beata Nicholson su Edmundu Seiliumi rado seną šakočio receptą

„Šakotis turėtų kainuoti 500 eurų“, – tokį verdiktą šeštadienį laidoje „Keliauk ir ragauk.Lietuva“ paskelbs laidos vedėja, kulinarė Beata Nicholson. Ji kartu su marijampoliečiu operos solistu Edmundu Seiliumi keliaus po jo gimtąją Suvalkiją, besidairydami šio kulinarinio šedevro šaknų.

B.Nicholson su marijampoliečiu operos solistu E.Seiliumi keliavo po jo gimtąją Suvalkiją, besidairydami šakočio šaknų.<br>Stopkadras iš laidos „Keliauk ir ragauk. Lietuva“.
B.Nicholson su marijampoliečiu operos solistu E.Seiliumi keliavo po jo gimtąją Suvalkiją, besidairydami šakočio šaknų.<br>Stopkadras iš laidos „Keliauk ir ragauk. Lietuva“.
Stopkadras iš laidos „Keliauk ir ragauk. Lietuva“.
Stopkadras iš laidos „Keliauk ir ragauk. Lietuva“.
Beatai ir Edmundui talkino kulinarinio paveldo ekspertė N.Marcinkevičienė.<br>Stopkadras iš laidos „Keliauk ir ragauk. Lietuva“.
Beatai ir Edmundui talkino kulinarinio paveldo ekspertė N.Marcinkevičienė.<br>Stopkadras iš laidos „Keliauk ir ragauk. Lietuva“.
Stopkadras iš laidos „Keliauk ir ragauk. Lietuva“.
Stopkadras iš laidos „Keliauk ir ragauk. Lietuva“.
B.Nicholson su marijampoliečiu operos solistu E.Seiliumi keliavo po jo gimtąją Suvalkiją, besidairydami šakočio šaknų.<br>Stopkadras iš laidos „Keliauk ir ragauk. Lietuva“.
B.Nicholson su marijampoliečiu operos solistu E.Seiliumi keliavo po jo gimtąją Suvalkiją, besidairydami šakočio šaknų.<br>Stopkadras iš laidos „Keliauk ir ragauk. Lietuva“.
B.Nicholson su marijampoliečiu operos solistu E.Seiliumi keliavo po jo gimtąją Suvalkiją, besidairydami šakočio šaknų.<br>Stopkadras iš laidos „Keliauk ir ragauk. Lietuva“.
B.Nicholson su marijampoliečiu operos solistu E.Seiliumi keliavo po jo gimtąją Suvalkiją, besidairydami šakočio šaknų.<br>Stopkadras iš laidos „Keliauk ir ragauk. Lietuva“.
B.Nicholson su marijampoliečiu operos solistu E.Seiliumi keliavo po jo gimtąją Suvalkiją, besidairydami šakočio šaknų.<br>Stopkadras iš laidos „Keliauk ir ragauk. Lietuva“.
B.Nicholson su marijampoliečiu operos solistu E.Seiliumi keliavo po jo gimtąją Suvalkiją, besidairydami šakočio šaknų.<br>Stopkadras iš laidos „Keliauk ir ragauk. Lietuva“.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Nov 18, 2016, 10:42 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 3:29 PM

Netikėčiausioje vietoje radę senąjį šakočio receptą jiedu patys išbandys jėgas prie senovinės krosnies sukdami volą.

„Aš jau, kaip vyras, būčiau čia kokį reduktorių įtaisęs“, – geros nuotaikos nestokos Edmundas, pripažindamas, kad darbas – ne iš lengviausių, o tiesiai į veidą plieskianti kaitra – tiesiog nepakeliama.

Kad tai neatbaidytų šakočio mėgėjų, Beata parodys, kaip namuose pasigaminti šakočio pyragą.

Tai – ne vienintelis skanėstas, kurį nuo cukrinių runkelių ir pirmojo Lietuvoje cukraus fabriko apsalusi Suvalkija pateiks Beatai ir Edmundui. Įspūdingame neobarokiniame Zyplių dvare laidos vedėjos lauks madų šou, kurį čia gali patirti kiekviena atvykusi turistė.

Edmundas bandys įtikinti, kad suvalkiečiai, dar kitaip – sudūviai, yra visai ne „skūpūs“, o taupūs, racionalūs ir stebėtinai kūrybingi žmonės.

„Mes visi turėtume būti labiau suvalkiečiai“, – juokaus Beata, kurią Edmundo gimtajame mieste nustebins tikrų tikriausia veidasienė ir netikėti pasakojimai apie Marijampolės miesto vardo kilmę.

Ši BTV eteryje pasirodysianti laida yra penktasis „Keliauk ir ragauk. Lietuva“ dešimties laidų ciklo epizodas.

Kartu su Valstybiniu turizmo departamentu kuriamo projekto autoriai pateiks patrauklų kelionės po Lietuvą maršrutą ir patvirtins, kad išvykoms nėra blogo oro. Su skirtingų kraštų tradiciniais patiekalais supažindins naująją TV laidą kartu su Beata kurianti etnografė, kulinarinio paveldo ekspertė Nijolė Marcinkevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.