Auksu įvertintos dešrelės, kokių Lietuvoje dar niekas negamino

Prieš didžiąsias metų šventes vakarėliai seka vienas kitą. O kur slypi įsimintino vakarėlio sėkmė? Geroje nuotaikoje, kurią užtikrina šauni kompanija ir gardūs užkandžiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-21 09:39, atnaujinta 2018-02-09 21:28

Vytintos dešrelėsDūzgės“ – naujovė Lietuvoje, tačiau jas jau atrado tie, kurie vertina gerą skonį. Ilgos, plonos ir gardžios „Kabanosy“ tipo dešrelės „Dūzgės“ tapo vienu madingiausių užkandžių vakarėliuose – tuo labiau, kad dūzgėmis dabar vadinamas vakarėlis po renginio (angl. afterpaty).

Šiomis dešrelėmis gardžiuojasi visi, kurie nori ne tik gardžių, bet ir naudingų užkandžių. Plonytės dešrelės mėgstamos vakarojant, turistaujant, poilsiaujant gamtoje.

Neseniai savo vytintas kiaulienos dešreles „Dūzges“ pasiūliusi Lietuvos bendrovė „Krekenavos agrofirma“ pataikė tiesiai į dešimtuką. Patyrusiems meistrams pavyko pagaminti aukščiausios rūšies „Kabanosy“ dešreles – tuo jos pranoksta Lietuvoje parduodamas pirmos ir antros rūšies to paties tipo dešreles, atvežamas iš Lenkijos.

„Dūzgės“ ypatingos tuo, kad tai pirmosios ir kol kas vienintelės Lietuvoje gaminamos vytintos dešrelės be apvalkalo. Specifinė šių dešrelių gamybos technologija – daug sudėtingesnė nei įprastų.

Ypatinga ir šių dešrelių sudėtis: norint pagaminti 100 g kiaulienos dešrelių, sunaudojama 158 g mėsos. Dėl to „Dūzgės“ – ne tik skanus, bet ir sotus, maistingas, skrandžio neapsunkinantis užkandis. O juk to ir nori vakarėlių lankytojai ar aktyviai laiką leidžiantys žmonės.

Visos šios išskirtinės savybės neprasprūdo pro akis komisijai, vertinusiai šiemet pasirodžiusias naujoves „Lietuvos metų gaminys 2016“ apdovanojimams.

Lietuvos pramonininkų konfederacija vytintoms kiaulienos dešrelėms „Dūzgės“ skyrė aukso medalį. Tai – jau ne pirmas AB „Krekenavos agrofirma“ gaminys, įvertintas aukso medaliu.

„Kiekvienas aukso medalis – tai didžiulis ir labai svarbus įvertinimas įmonei ir komandai. Norėdami pasiūlyti vartotojams naują gaminį, dirbame nuo pusės metų iki metų. Todėl gautas medalis rodo, kad mūsų pastangos nenuėjo veltui, tai mūsų darbo įvertinimas“, – džiaugės AB „Krekenavos agrofirma“ generalinis direktorius Linas Grikšas.

„Dūzgių“ gamybos technologiją sukūrė Andrius Krivošejevas – patyręs mėsos technologas, kurio mėsos gaminius jau įvertino vartotojai ir žinovai. Aukso medalį „Lietuvos metų gaminio“ apdovanojimuose yra gavę ir kiti jo sukurti skanėstai: mėsingosios dešrelės, plėšoma jautiena.

Dešrelių be apvalkalo technologija atsirado po daugybės eksperimentų ir bandymų, trukusių ne vieną mėnesį. Lygiai taip pat atsakingai buvo renkamas gaminio pavadinimas.

Ką tik gautas aukštas įvertinimas privers pakeisti kiaulienos „Dūzgių“ pakuotę – ant jos pažymėti, kad produktas gavo aukso medalį. „Mes didžiuojamės apdovanojimu ir norime tai parodyti vartotojui. Kartu tai – ženklas, kad mūsų įmonės produkcija galima pasitikėti“, – teigė „Krekenavos agrofirmos“ generalinis direktorius L.Grikšas.

„Dūzgių“ linijoje – ne tik kiaulienos, bet ir kitų skonių dešrelės: vištienos, su sūriu ir aitriaisiais pipirais (čili).

Jau netrukus gero skonio gerbėjai gaus dar vieną dovaną – vytintas jautienos dešreles „Dūzgės“. Jautiena, kurioje yra daug vertingųjų baltymų, laikoma itin sveika mėsa. Todėl naujosios dešrelės taip pat turėtų rasti kelią į skrandį tų, kuriems ne tas pats, ką valgyti ar kuo užkandžiauti.

Kadangi tokių žmonių Lietuvoje daugėja, vis daugiau vartotojų atranda maistingą, patogų ir skanų užkandį – vytintas dešreles „Dūzgės“. Juk dabar – pats vakarėlių įkarštis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.