Gardi šventinio stalo pažiba – vos per pusvalandį

Gražiausios metų šventės atneša ne tik daug džiaugsmo ir įspūdžių, bet ir pareikalauja daug laiko bei jėgų. Turbūt kiekviena šeimininkė, švenčių išvakarėse neišlįsdama iš savo namų virtuvės, slapčia pagalvoja, kad mielai daugiau laiko praleistų su artimaisiais, o ne sukdamasi tarp puodų ir keptuvių.

„Plėšoma“ kiauliena bei jautiena Vakaruose populiarumo piką išgyvena jau ne vienerius metus.<br>Iš Krekenavos archyvo
„Plėšoma“ kiauliena bei jautiena Vakaruose populiarumo piką išgyvena jau ne vienerius metus.<br>Iš Krekenavos archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Julija Dagytė

Dec 28, 2016, 1:18 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:26 PM

Tačiau tam, kad šeimą ir svečius galėtum palepinti įspūdingu, įsimenančiu ir gardžiu patiekalu, virtuvėje jau nebereikia praleisti daugybės valandų. Netgi ir tuo atveju, jei ruošiatės gaminti patiekalą, kuriam įprastai reikia ir profesionalios virtuvės įrangos, ir kelias ar net keliolika valandų trukančio gamybos proceso.

Būtent tam skirta AB „Krekenavos agrofirma“ produktų linija, paruošiama vos per 30 minučių. Su šūkiu „Šventės lengviau!“ pristatomi greitai paruošiama kiaulienos šoninė, sprandinė, „plėšoma“ kiauliena bei „plėšoma“ jautiena leis gardžiuotis restoranų meniu verto patiekalo, tam nesugaištant daug laiko.

Ruošia net 12 valandų

„Plėšoma“ kiauliena bei jautiena Vakaruose populiarumo piką išgyvena jau ne vienerius metus. Daugybėje restoranų galima rasti bent vieną patiekalą su „plėšoma“ mėsa, o savo kūrybišką požiūrį ir vis naujas „plėšomos“ kiaulienos panaudojimo galimybes yra parodę populiariausi šefai – nuo Jamie Oliverio iki Nigella Lawson.

Netrukus patiekalai su „plėšoma“ kiauliena ir jautiena pasiekė ir Lietuvos restoranų bei barų meniu bei buvo iškart įvertinti lankytojų. Tačiau daugelis pasmalsavusiųjų, kaip paruošti tokią sultingą, minkštą, burnoje tirpstančią mėsą namų sąlygomis, nuleisdavo rankas. Paprastai „plėšomos“ mėsos marinavimo, paruošimo ir virimo procesas užtrunka ne mažiau kaip 12 valandų, kartais – visas 24. Maža to, reikia nuolat stebėti, kad gaminimo proceso metu temperatūra išliktų žema.

Todėl „Krekenavos agrofirma“ rinkoje pristatė jau paruoštą vartojimui „Plėšomą jautieną“ ir „Plėšomą kiaulieną“. Ši mėsa gamybos metu vakuuminėje pakuotėje žemoje temperatūroje verdama apie 12 valandų. Todėl norintiems mėgautis „plėšoma“ kiauliena ar jautiena savo namuose nebereikia prie viryklės praleisti pusės paros. Pakanka pakuotėje įsigytą mėsą pakepti orkaitėje arba pašildyti mikrobangų krosnelėje.

Vienos kilogramo pakuotės „Plėšomos jautienos“ arba „Plėšomos kiaulienos“ gali pakakti visai prie šventinio stalo susirinkusiai kompanijai. „Plėšoma“ mėsa yra nepamainomas gardžių mėsainių ingredientas.

Tačiau ją taip pat galima naudoti ruošiant salotas, kepant picą, verdant naminius makaronus ar ruošiant lazaniją.

Plėšoma jautiena“ ar „plėšoma kiauliena“ gali tapti ir gardžiu lietinių ar lavašo suktinukų įdaru. O gal nuspręsite patiekti kalną „plėšomos“ mėsos, šalia paraikyti gardžios duonos ir patiekti keletą įvairių pagardų – ir kiekvienas pats galės susikomponuoti patinkantį sumuštinį ar vyniotinį. Jei labiausiai vertinate paprastumą ir tikrą, natūralų skonį, tiesiog patiekite pagamintą „plėšomą“ mėsą su keptomis ar virtomis bulvėmis ir salotomis.

Tereikia įkaitinti orkaitę

Šūkį „Šventės lengviau!“ taip pat įkūnija ir AB „Krekenavos agrofirma“ „Retro“ linijos produktai – greitai paruošiama kiaulienos šoninė bei kiaulienos sprandinė. Marinuota „Retro“ kiaulienos sprandinė be kaulo leis greitai ir gardžiai pamaitinti būrį svečių: tereikia įkaitinti orkaitę ir pusvalandžiui į ją pašauti mėsą.

Marinuota „Retro“ kiaulienos šoninė – dar vienas pasirinkimas norintiems sutaupyti laiko, tačiau gardžiai pavalgyti. Analogiškai kaip ir sprandinė ruošiama šoninė gali tapti pagrindiniu šventinio stalo akcentu.

Tiek keptą sprandinę, tiek šoninę patiekite su mėgstamu garnyru – bulvėmis ar ryžiais, salotomis, šalia pasiūlykite aštrių, pikantiško skonio ar gaivių padažų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.