Virėjai ir konditeriai susumavo metų pasiekimus

Sausio 22 d. Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija sukvietė partnerius ir narius į ataskaitinį susirinkimą, dėkodama virtuvės šefams entuziastams už profesinį indėlį, suvienijant bendraminčius bei keliant Lietuvos gastronomijos standartus, lygiuojantis į pasaulio virtuvių tendencijas. Lietuvos virtuvės šefai išsiskiria kūrybiškumu, drąsa ir talentu, stodami greta pasaulio virtuvės virtuozų.

Regioninė komanda prestižiniame konkurse laimėjo aukso medalius.
Regioninė komanda prestižiniame konkurse laimėjo aukso medalius.
LRVVKA komandų laimejimai.
LRVVKA komandų laimejimai.
Geriausi virėjai su Prezidente Dalia Grybauskaite.
Geriausi virėjai su Prezidente Dalia Grybauskaite.
Regioninė ir Nacionalinė komandos.
Regioninė ir Nacionalinė komandos.
Nacionalinė rinktinė laimėjo bronzos medalius.
Nacionalinė rinktinė laimėjo bronzos medalius.
Geriausio Lietuvos virėjo rinkimai.
Geriausio Lietuvos virėjo rinkimai.
Daug dėmesio virėjai skiria vaikams.
Daug dėmesio virėjai skiria vaikams.
Mažųjų virtuvė.
Mažųjų virtuvė.
Jaunojo virėjo konkursas.
Jaunojo virėjo konkursas.
LRVVKA įkūrejai ir Taryba.
LRVVKA įkūrejai ir Taryba.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Jan 31, 2017, 11:02 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 3:05 AM

„Praėję metai buvo labai aktyvūs, pareikalavo ypatingai daug jėgų. Turėjome sukaupti visus žmogiškuosius ir finansinius išteklius. Pirmą kartą į pasaulio kulinarijos olimpiadą „IKA/Culinary Olympics 2016“ siuntėme dvi komandas – Regioninę ir Nacionalinę. Lietuvos virtuvės šefai buvo įvertinti aukščiausiais apdovanojimais: Regioninė komanda iškovojo auksą, o Nacionalinė – bronzą.

Kovojome su stipriausiais pasaulio šalių meistrais iš Švedijos, Šveicarijos, Singapūro, Amerikos, Kanados. Lietuviai ženkliai mažesnėmis lėšomis sugebėjo išlaikyti aukštą lygį stodami greta stipriausių šalių komandų“, – pasakojo vykdomoji direktorė Jūratė Mikalkėnienė, pristatydama 2016 m. veiklos ataskaitą. Praėjusiais metais lietuvių komanda dalyvavo ir Baltijos kulinarijos čempionate.

LRVVK Asociacija siekdama atskleisti naujus talentus, paskatinti jaunimą, įsivertinant jėgas bei sulaukiant visuotinio pripažinimo, jau penktą kartą organizavo „Geriausio Lietuvos virėjo“, „Jaunojo virėjo“, „Talentų, įkvėptų mados“ konkursus. Populiarindami virėjo profesiją, bendradarbiaujant su profesiniais mokymo centrais, surengė „Mokinio virėjo komanda“ ir „Mokinio su specialiaisiais ugdymosi poreikiais“ konkursus.

Šalia pagrindinių veiklos krypčių – tarptautinių, nacionalinių čempionatų, profesinio meistriškumo kursų, gastronomijos renginių, naujų tendencijų kulinarijoje pristatymo, 2016 metais asociacija tarptautinę šefų dieną minėjo jungdamasi prie Pasaulio vyriausiųjų virėjų draugijų asociacijos (World Association of Chefs' Societies – WACS) socialinės iniciatyvos „sveikas vaikas – sveika ateitis“, kurdami meną lėkštėje bei aplankydami virš 30 darželių visoje Lietuvoje, vaikams pristatydami virėjo profesiją, supažindindami su maisto produktais, sveika mityba, kartu gamindami.

Mažųjų virtuvė su šefais vyko ir „AgroBalt“ parodoje, bendradarbiaujant su ŽŪM. Taip pat šefai dalyvavo Prezidentės inicijuotame projekte „Už saugią Lietuvą“ Jonavoje pristatydami vaikams kūrybines užduotis, atskleisdami virtuvės paslaptis.

Pristatydamas 2017 metų veiklos planus asociacijos prezidentas Darius Dabrovolskas akcentavo veiklos kryptis: Baltijos šalių regiono gastronomijos standartų kėlimą, jaunimo skatinimą ir įtraukimą, bendradarbiavimą su profesiniais mokymo centrais, keliant mokytojų ir mokinių kvalifikaciją; sveikatai palankius patiekalus; socialinius projektus su ikimokyklinio ugdymo įstaigomis; ryšių stiprinimą su ambasadomis; bendradarbiavimą su Pasaulio vyriausiųjų virėjų draugijų asociacija.

Per 16-a veiklos metų asociacijos nariai dalyvavo 26-iuose tarptautiniuose čempionatuose, kuriuose iškovojo 20 aukso medalių, virš 40 sidabro medalių bei 31 bronzos medalį.

Asociacija suorganizavo 15 nacionalinių čempionatų, apdovanodama Geriausius Lietuvos virtuvės šefus, Jaunuosius virėjus, Gastronomijos talentus.

LRVVKA nuo 2006 m. priklauso Pasaulio vyriausiųjų virėjų draugijų asociacijai (WACS). Šiuo metu asociacija vienija virš 90 profesijos atstovų, kurie aktyviai dalinasi profesine patirtimi, sekdami pasaulio virtuvių tendencijas. Vystyti veiklą, augti bei tobulėti padeda HoReCa sektoriaus visuomeninio maitinimo įmonės: partneriai ir rėmėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.