Egidijus Sipavičius išdavė mėgstamo makaronų patiekalo receptą

Dainininkas Egidijus Sipavičius (58 m.) mėgsta suktis tarp puodų ir keptuvių, jo virtuvėje galima rasti ne vieną receptų knygą. Tačiau aklai pagal jas vyras maisto neruošia. Jam patinka improvizuoti, todėl receptuose ieško tik gairių.

E.Sipavičius nė už ką nevalgytų virtų lašinių, o štai makaronai su kalendrų padažu – vienas mėgstamiausių jo patiekalų.<br>T.Bauro nuotr.
E.Sipavičius nė už ką nevalgytų virtų lašinių, o štai makaronai su kalendrų padažu – vienas mėgstamiausių jo patiekalų.<br>T.Bauro nuotr.
E.Sipavičius nėra retas svečias virtuvėje – dainininkas mėgsta ir moka pats pasigaminti valgį.<br>T.Bauro nuotr.
E.Sipavičius nėra retas svečias virtuvėje – dainininkas mėgsta ir moka pats pasigaminti valgį.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Iveta Skliutaitė („TV antena“)

Feb 10, 2017, 10:41 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 9:33 AM

Rytą E.Sipavičius pradeda stikline vandens su citrina. Kava lovoje atlikėjas mėgaujasi tik retkarčiais, kai jaučiasi išvargęs po vėlyvų pasirodymų, rašo „TV antena“.

„Paprastai rytą pradedu energingai. Ilgai sau lovoje lepintis neleidžiu. Pusryčiauju visuomet. Stengiuosi rinktis energijos teikiančius patiekalus, dažnai – daržovėmis pagardintą košę“, – kalbėjo E.Sipavičius.

Šiuo metu Vilniuje gyvenantis vyras po pusryčių kasryt vyksta į sporto salę, kad palaikytų gerą fizinę formą.

– Stengiatės paragauti vis naujų egzotiškų valgių ar jums artimesnė tradicinė lietuviška virtuvė?

– Esu smalsus, tad mieliau renkuosi naujus skonius. Neturiu nieko prieš lietuvišką virtuvę – man ji asocijuojasi su giminės pietumis, tai yra labai miela ir jauku.

– Kokį egzotiškiausią patiekalą esate ragavęs?

– Egzotiškiausių patiekalų ragavau Tailande. Kažką dedi į burną ir nežinai ką. (Juokiasi.)

– Keliaudamas po kitas šalis įdomių receptų parsivežate?

– Kelionėse iš tiesų daug ragauju, tačiau receptų nesirašau ir nerenku. Namo parsivežu įkvėpimą improvizuoti virtuvėje.

– Mėgstate suktis virtuvėje?

– Priklauso nuo nuotaikos. Vieną dieną galiu kepti paprastą omletą, kitą – omletą su krevetėmis ir prieskonių deriniais.

– Ar turite prijuostę?

– Turiu, nors retai juosiuosi.

– Ar jūsų virtuvėje yra daug maistui ruošti skirtos įrangos?

– Virtuvėje yra visa įranga, kurios reikia, o daugiafunkcių puodų ir gruzdintuvių nerasite.

– Kuo vaišinate netikėtai užsukusius svečius?

– Dabar sulaukti netikėtų svečių praktiškai neįtikėtina. Visi nuolat palaikome ryšį. Aš pats be perspėjimo taip pat nelankau draugų, bet vaišinčiau tuo, ko turiu šaldytuve.

– Laikotės taisyklės, kad per dieną privalu išgerti bent 2 litrus vandens?

– Šios taisyklės nesilaikau, geriu intuityviai.

– Be kokio patiekalo jūsų namuose neįsivaizduojama šventinė vakarienė?

– Man svarbu estetika, todėl šventinę vakarienę siečiau ne su konkrečiu patiekalu, o su žvakėmis, stalo serviravimu, gėlėmis.

– Esate smaguris ar vietoj deserto mieliau sukirstumėte kepsnį?

– Saldumynai nėra mano silpnybė, tačiau kartais pasmaguriauju lengvu ir nepersaldintu desertu.

– O receptų knygų jūsų virtuvėje galima rasti? Ar jų dairotės internete?

– Virtuvėje galima rasti ir keletą receptų knygų, nors didžioji receptų knyga – internete. Jeigu planuoju ką nors ruošti, paprastai receptuose ieškau tik gairių.

– Ko net už didžiausius pinigus negalėtumėte įsidėti į burną?

– Virtų lašinių.

– Ko visada galima rasti jūsų šaldytuve?

– Varškės ar varškės sūrio, raugintų pasukų, daržovių.

– Ar turite patiekalą, kurį mėgstate ruošti?

– Turiu keletą. Vienas jų – virti makaronų kaspinėliai su kalendrų padažu.

Makaronų kaspinėliai su kalendrų padažu

Patiekalui reikės:

200 g kietagrūdžių miltų makaronų kaspinėlių,

žiupsnio druskos.

Padažui reikės:

ryšulėlio šviežių kalendrų,

1 nemažo sunokusio pomidoro,

4 ančiuvių,

2 skiltelių česnako,

50 g kietojo sūrio,

saujos migdolų,

šlakelio alyvuogių aliejaus,

1 aitriojo pipiro,

150 ml vandens, kuriame virė makaronai.

Makaronus išvirkite gerai pasūdytame vandenyje.

Kol jie verda, paruoškite padažą. Visus padažui skirtus produktus sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Ją atskieskite vandeniu, kuriame virė makaronai.

Paruoštą padažą supilkite ant nusunktų makaronų ir išmaišykite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste