Desertų virtuozė Užgavėnėms prikepė plikytų blynų

Užgavėnės ir jų senosios tradicijos tapo fotografo, projekto „52 kartai“ autoriaus Roberto Daskevičiaus šios savaitės maisto fotosesijos tema. Rezultatas – jaukus dekoras, artėjančio pavasario akcentai ir saldžios sočios vaišės, kurias paruošė desertų studijos „Tie kepėjai“ įkūrėja Laura Donėlė.

Plikyti blynai.<br>R.Daskevičiaus nuotr.
Plikyti blynai.<br>R.Daskevičiaus nuotr.
Karamelizuotas humusas.<br>R.Daskevičiaus nuotr.
Karamelizuotas humusas.<br>R.Daskevičiaus nuotr.
Plikyti blynai.<br>R.Daskevičiaus nuotr.
Plikyti blynai.<br>R.Daskevičiaus nuotr.
Šokoladinis glotnutis.<br>R.Daskevičiaus nuotr.
Šokoladinis glotnutis.<br>R.Daskevičiaus nuotr.
Šokoladinis glotnutis.<br>R.Daskevičiaus nuotr.
Šokoladinis glotnutis.<br>R.Daskevičiaus nuotr.
Šokoladinis glotnutis.<br>R.Daskevičiaus nuotr.
Šokoladinis glotnutis.<br>R.Daskevičiaus nuotr.
Užgavėnės ir jų senosios tradicijos tapo fotografo, projekto „52 kartai“ autoriaus Roberto Daskevičiaus šios savaitės maisto fotosesijos tema.<br>R.Daskevičiaus nuotr.
Užgavėnės ir jų senosios tradicijos tapo fotografo, projekto „52 kartai“ autoriaus Roberto Daskevičiaus šios savaitės maisto fotosesijos tema.<br>R.Daskevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

„Stilius“

Feb 28, 2017, 9:20 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 10:11 PM

Plikyti blynai

Reikės:

6 kiaušinių;

6 puodelių pasukų;

6,5 puodelio kvietinių miltų;

3 puodelių verdančio pieno;

2 arbatinių šaukštelių sodos;

2 šaukštų cukraus;

žiupsnelio druskos;

0,5 puodelio aliejaus

PASTABA: šio recepto puodelis yra 225 ml

1. Kiaušinius, pasukas, cukrų ir miltus išplakite šluotele arba elektriniu plaktuvu, kad neliktų miltų gumuliukų.

2. Užvirinkite pieną ir sudėkite sodą. Suputojusią dar karštą masę supilkite ant tešlos ir išmaišykite. Įberkite druskos ir įmaišykite aliejų.

3. Įkaitinkite keptuvę (jos aliejumi tepti nebereikia, nes jo yra tešloje) ir kepkite lietinius blynus.

4. Valgykite su įvairiais sūriais ar saldžiais priedais: sūria karamele ir šviežiomis braškėmis ar avietėmis; graikišku jogurtu ir medumi; šviežiomis kriaušėmis ir klevų sirupu.

Karamelizuotas humusas

Humusui: 

1 stiklinės virtų avinžirnių su virimo skysčiu (arba 1 skardinės konservuotų su skysčiu); 

1 valgomojo šaukšto sezamų pastos; 

1 šaukštelio kario; 

žiupsnelio maltų kuminų;

žiupsnelio druskos.

Pagardinti: rudojo cukraus; granatų sėklų

1. Visus humusui skirtus ingredientus sudėkite į trintuvą ir gerai sumalkite iki vientisos masės.

2. Tirštumą reguliuokite įpildami skysčio nuo avinžirnių.

3. Sudėkite humusą į dailų indelį, viršų pabarstykite storesniu rudojo cukraus sluoksniu ir pakaitinkite karamelizatoriumi, kol cukrus pavirs ruda plutele. Viršų dar galite pabarstyti granatų sėklomis.

Šį užkandį galima ragauti su įvairiausiais priedais: morkų, cukinijų ar kitų daržovių juostelėmis, bolivinių balandų, kukurūzų traškučiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.