Plikyti blynai
Reikės:
6 kiaušinių;
6 puodelių pasukų;
6,5 puodelio kvietinių miltų;
3 puodelių verdančio pieno;
2 arbatinių šaukštelių sodos;
2 šaukštų cukraus;
žiupsnelio druskos;
0,5 puodelio aliejaus
PASTABA: šio recepto puodelis yra 225 ml
1. Kiaušinius, pasukas, cukrų ir miltus išplakite šluotele arba elektriniu plaktuvu, kad neliktų miltų gumuliukų.
2. Užvirinkite pieną ir sudėkite sodą. Suputojusią dar karštą masę supilkite ant tešlos ir išmaišykite. Įberkite druskos ir įmaišykite aliejų.
3. Įkaitinkite keptuvę (jos aliejumi tepti nebereikia, nes jo yra tešloje) ir kepkite lietinius blynus.
4. Valgykite su įvairiais sūriais ar saldžiais priedais: sūria karamele ir šviežiomis braškėmis ar avietėmis; graikišku jogurtu ir medumi; šviežiomis kriaušėmis ir klevų sirupu.
Karamelizuotas humusas
Humusui:
1 stiklinės virtų avinžirnių su virimo skysčiu (arba 1 skardinės konservuotų su skysčiu);
1 valgomojo šaukšto sezamų pastos;
1 šaukštelio kario;
žiupsnelio maltų kuminų;
žiupsnelio druskos.
Pagardinti: rudojo cukraus; granatų sėklų
1. Visus humusui skirtus ingredientus sudėkite į trintuvą ir gerai sumalkite iki vientisos masės.
2. Tirštumą reguliuokite įpildami skysčio nuo avinžirnių.
3. Sudėkite humusą į dailų indelį, viršų pabarstykite storesniu rudojo cukraus sluoksniu ir pakaitinkite karamelizatoriumi, kol cukrus pavirs ruda plutele. Viršų dar galite pabarstyti granatų sėklomis.
Šį užkandį galima ragauti su įvairiausiais priedais: morkų, cukinijų ar kitų daržovių juostelėmis, bolivinių balandų, kukurūzų traškučiais.