Virtuvės meistro ir fotografo žaismas balose: trys pavasariški patiekalai

Vanduo – ta materija, kuri leidžia žaisti, eksperimentuoti ir gauti netikėtų nuotraukų. Tad šį kartą projekto „52 kartai“ sumanytojas Robertas Daskevičius su virtuvės meistru Dmitrijumi Bermanu sukūrė gaivių pavasariškų receptų.

Brokolių ir rikotos salotos<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) nuotr. ir stilius
Brokolių ir rikotos salotos<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) nuotr. ir stilius
Vyne troškinta kiaulienos šoninė
Vyne troškinta kiaulienos šoninė
Arbatoje mirkyta kriaušė
Arbatoje mirkyta kriaušė
Rauginto pieno gėrimas
Rauginto pieno gėrimas
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-04-19 13:57, atnaujinta 2017-04-21 21:34

Brokolių ir rikotos salotos

Reikės:

1 brokolio,

150 g rikotos,

3–4 ridikėlių,

burokėlių,

topinambų traškučių,

1 orkaitėje kepto burokėlio,

sezamų sėklų aliejaus,

alyvuogių aliejaus,

druskos, pipirų

1. Brokolio šakeles (šiam receptui geriausiai tiks kuo jaunesni brokoliai) 30 sekundžių apvirkite ir sumerkite į ledinį vandenį.

2. Burokėlį su lupena gerai nušveiskite kempinėle, įtrinkite alyvuogių aliejumi, subadykite šakute, pabarstykite druska ir iškepkite orkaitėje. Atvėsusį supjaustykite skiltelėmis.

3. Lėkštės ar dubenėlio dugną dosniai ištepkite rikota, pagardinkite sezamų aliejumi ir pabarstykite jūros druska. Ant viršaus dėkite kepto burokėlio skilteles, brokolio šakeles, perpus perpjautus ridikėlius, pagardinkite burokėlių ir topinambų traškučiais. Jų galite įsigyti parduotuvėje.

Vyne troškinta kiaulienos šoninė

Šoninei:

1 kg kiaulienos šoninės,

1 didelio svogūno,

1 morkos,

kelių salierų stiebų,

pusės butelio baltojo vyno,

žiupsnio pankolių sėklų,

kelių laurų lapų,

pipirų, druskos

Perlinėms kruopoms:

 0,5 kg perlinių kruopų,

1 l vištienos sultinio,

sultinio daržovių – svogūnų, morkų, salierų,

100 g pekorino sūrio,

200 ml vyno,

sviesto,

saujos petražolių

1. Šoninę šiam receptui geriausia rinktis tokią, kad 2/3 būtų mėsos ir 1/3 riebalų. Šoninę nuvalykite, odą įpjaukite rombais nesiekdami mėsos, pasūdykite ir pirmiausia ant nedidelės kaitros keptuvėje pakepkite oda žemyn, kad šiek tiek sumažintumėte riebalų kiekį.

2. Gilioje skardoje, kurioje troškinsite šoninę, paruoškite jai paklotą iš sultinio daržovių – kubeliais pjaustyto svogūno, morkos, saliero. Jei norite, šias daržoves prieš tai dar galite šiek tiek apkepti keptuvėje. Ant daržovių dėkite šoninę oda į viršų, supilkite vyną, pabarstykite pankolių sėklomis, pipirais, įmeskite laurų lapų. Šoninę uždenkite sviestiniu popieriumi, kad ji nepriliptų prie folijos, kuria reikia uždengti visą troškinti paruoštą skardą. Skardą su šonine trumpai pakaitinkite ant viryklės, kad vynas imtų virti, ir lėtai kepkite iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 6 valandas.

3. Troškintą šoninę suslėkite. Dvi skardas išklokite sviestiniu popieriumi ir tarp jų suspauskite šoninę. Kaip svarmenį galite panaudoti pilną puodą vandens, konservuotų daržovių indelius ir panašiai. Suslėgtą šoninę dėkite į šaldytuvą (žiemą tiks ir balkonas) ir taip laikykite bent 6 valandas.

4. Padalinkite šoninę į porcijas ir apkepkite iš visų pusių vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje, odą kepkite paskutinę, kol taps traški. Po to šoninę įdėkite į karštą orkaitę, kad ji visa tolygiai sušiltų.

5. Paruoškite perlines kruopas. Pirmiausia smulkiai sukapokite sultinio daržoves: morkas, svogūnus, salierus ir truputį apkepkite svieste. Nevirtas perlines kruopas irgi pirma truputį apkepkite, tada po truputį pilkite sultinį ir troškinkite nuolat maišydami. Baigę virti įmaišykite sūrį, pagardinkite petražolėmis.

6. Į lėkštę dėkite perlinių kruopų, ant viršaus – po gabalėlį šoninės. Neišpilkite po šoninės troškinimo orkaitėje likusio skysčio, jis tiks padažui pagaminti – pavyzdžiui, galite šiek tiek nugarinti rūgštesnio obuolių sidro ir sumaišyti su šiuo skysčiu.

Arbatoje mirkyta kriaušė

Reikės:

2 kriaušių,

„Lapsang Sau-choung“ arba „Earl Grey“ arbatos,

4 didesnių vanilinių sausainių,

0,5 kg agurkų,

kelių šviežių rozmarinų šakelių,

5–7 g želatinos,

baltojo šokolado ledų,

saujos krapų.

1. Išvirkite arbatą. Kol ji karšta ir garuojanti, sudėkite kriaušes ir palikite gerai valandai.

2. Paruoškite agurkų ir rozmarinų želė. Tai nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti. Išspauskite agurkų sultis, perkoškite, pasūdykite, pakaitinkite ir apie trečdalį jų nugarinkite, tada sumerkite šviežių rozmarinų šakeles. Kai skystis įgaus rozmarinų skonį ir aromatą, šakeles išimkite ir sudėkite prieš tai šaltame vandenyje išbrinkintą želatiną. Viską dėkite į šaldytuvą. Želė išeis gana skysta, tačiau tokia ji ir turi būti.

3. Ledainėje nusipirkite baltojo šokolado ledų (jei nerasite, tiks ir vaniliniai) ir sumaišykite juos su kapotais krapais.

4. Į lėkštę berkite sausainių trupinius, dėkite po kelis šaukštus ledų ir perpus perpjautą kriaušę. Pagardinkite skysta agurkų ir rozmarinų želė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.