Restoranas maloniai nustebino ne tik maistu: tokių kainų seniai nemačiau

Ar jūs tikite likimu? O gal viskas tėra sutapimai? 

 „BBQ House" nustebino geru maistu ir kainomis.<br> Nuotr. iš „Naminės antys"
 „BBQ House" nustebino geru maistu ir kainomis.<br> Nuotr. iš „Naminės antys"
 „BBQ House" nustebino geru maistu ir kainomis.<br> Nuotr. iš „Naminės antys"
 „BBQ House" nustebino geru maistu ir kainomis.<br> Nuotr. iš „Naminės antys"
 „BBQ House" nustebino geru maistu ir kainomis.<br> Nuotr. iš „Naminės antys"
 „BBQ House" nustebino geru maistu ir kainomis.<br> Nuotr. iš „Naminės antys"
 „BBQ House" nustebino geru maistu ir kainomis.<br> Nuotr. iš „Naminės antys"
 „BBQ House" nustebino geru maistu ir kainomis.<br> Nuotr. iš „Naminės antys"
 „BBQ House" nustebino geru maistu ir kainomis.<br> Nuotr. iš „Naminės antys"
 „BBQ House" nustebino geru maistu ir kainomis.<br> Nuotr. iš „Naminės antys"
Daugiau nuotraukų (5)

„Naminės Antys"

2017-05-03 16:13

Paskutinio apsilankymo „Keulėje" metu aš pastebėjau jų kaimynus – „BBQ House" (Šiaurės miestelyje). Tuo momentu prieš akis lyg šmėstelėjo kažkokie feisbuke matyti įrašai apie vietą panašiu pavadinimu bei geri atsiliepimai. 

Tačiau tą kartą mes buvome atvykę ne dėl jų, tad tiesiog nuėjome savo keliais.

Vėliau patikrinus šį pavadinimą feisbuke, mano noras apsilankyti ten tik išaugo - radau tik gerus atsiliepimus ir nuotraukas su, regis, milžiniškomis bei kokybiškomis maisto porcijomis (kiek tai sugeba perteikti fotografijos).

Akivaizdu, kad šios vietos mes ignoruoti negalime, tad vieną dieną kartu su žmona išsiruošiame į šios Anties medžioklę.

Atvykę į vietą išdidžiai praeiname pro jų išreklamuotus kaimynus ir atveriame „BBQ House" duris. 

Prieš mus stovi keli rimti vyrai ir beveik panosėje varto mėsą, kepamą grilyje. Turiu prisipažinti - toks vaizdas kiek pritrenkė, bet po sekundės suprantu, kad pirmą teigiamą įspūdį man jie jau padarė.

Apsidairome, kur prisėsti. Kadangi daugiau nei pusę pirmojo aukšto užima griliai bei tie vyrukai, mums pasiūloma kilti į antrą aukštą. Galima valgyti ir apačioje, prie lango, bet jei norite sėdėti prie staliuko, lieka tik antrasis aukštas. 

Tiesą sakant, ir viršuje vietos nebuvo labai daug, gal tik 5-6 staliukai (skaitykite toliau, bet atvirai sakau – jei ten atvykus nebus vietos, tikrai verta palaukti).

Man jų interjeras pasirodė visai mielas, tik mano žmona pareiškė, kad jai per daug marga. (Nesiginčijau. Ji gi su meniniu išsilavinimu). Anot jos – čia būtų užtekę juodos ir baltos spalvų kombinacijos, bet man pradeda atrodyti, kad ji tiesiog nežino kitų spalvų...

Aptarnavimas irgi buvo geras, na, gal net labai geras. Nors aptarnavo toks pats rimtas vyras, kaip ir tie, stovintys prie grilių (rimto stoto ir veido), jis elgėsi labai kultūringai, maloniai bei profesionaliai. Tikrai negalėčiau pasakyti nė vieno neigiamo dalyko apie aptarnavimą.

Valgiaraštyje radome tai, ko ir tikėjomės – daug mėsos! 

Bet labiausiai nustebino kainos. Pavyzdžiui, šonkauliukai – 7 EUR, vištienos kumpeliai – 6 EUR, karališkų krevečių iešmeliai – 10 EUR, mėsainis – 5,5 EUR. Žodžiu tokios, kokių jau senai nemačiau. 

Žinoma, esu matęs, bet kai pastebi, kokias porcijas jie neša žmonėms, sėdintiems prie gretimų staliukų, imi manyti, kad visi kiti tau meluoja kalbėdami apie išaugusią savikainą.

Užsisakėme šonkauliukus (7 EUR) ir brandintos jautienos didkepsnį (12 EUR) bei dienos desertą - grilyje keptą bananą, apibarstytą riešutų ir džiūvėsėlių mišiniu su plakta grietinėle ir kavos puodeliu (3 EUR).  

Kadangi žmonių nebuvo labai daug, maistą gavome ganėtinai greitai, maždaug per 20 min. Stebėdami tai, ką užsisakė žmonės prie gretimų staliukų, mes jau buvome apsipratę, kad porcijos bus didelės, tad atkeliavęs maistas jau nebenustebino (užsakymą priėmęs vyrukas mums dar minėjo kažkokį spec. patiekalą, kuriame už 20 EUR pateikiama 1,5 kg mėsos! (Šio patiekalo nėra valgiaraštyje.) 

Beje, nors porcijos ir didelės, vizualiai atrodė labai estetiškai, tik dėl prasto apšvietimo man nepavyko to  tinkamai perteikti.

Kalbant apie maistą, šonkauliukai buvo nuostabūs. Gerai iškepti bei sultingi, mėsos buvo labai daug ir ji nebuvo per riebi. Nors juos užsisakė žmona, porcija buvo tokia didelė, kad mėgautis jais galėjau ir pats. Nors žmonai viskas buvo idealu, man kiek pritrūko padažo (žmonės, sėdėję prie gretimo staliuko, tai išsprendė tiesiog atskirai paprašę BBQ padažo).

Mano didkepsnis taip pat buvo labai neblogas, o vertinant tai, kad kainavo 12 eurų, gal net geras. Tinkamai brandintas, sultingas ir skanus.  Tik pats kaltas, kad nepasakiau, jog noriu jo kiek mažiau iškepusio.

Gavau vidutiniškai keptą, gal net kiek daugiau, tai yra, pasigedau kraujo. 

Kas dar užkliuvo - tai forma ir storis, tiksliau, skirtingas storis įvairiose vietose. Dėl to kai kuriose vietose jis buvo gerai iškepęs, o kai kur iškepęs kiek daugiau nei norėjosi. Bet čia jau linkstu į smulkmenas, nes viską apibendrinus, aš vis tiek mėgavausi kiekvienu kąsniu.

Mums taip pat labai patiko keptos bulvės (net žmonai, kuri kartais jas tiesiog palieka) ir salotų garnyras su garstyčių padažu (vienodas prie visų patiekalų). Atrodo, viskas taip paprasta, bet tuo pačiu ir stebuklinga.

Gal svarbiausia šios vietos varomoji jėga tie vyrai? Man atrodo, kad jie yra ne šiaip personalas, o tos vietos šeimininkai (kurie įsimylėję maisto gamybą ir BBQ). Mačiau, kaip jie deda mėsą į lėkštes. Net šis paprastas veiksmas jiems atrodė labai svarbus ir jei kažkuriam pasirodydavo, kad mėsa į lėkštę padėta netinkamai, jie ją atsargiai pataisydavo.

Ai, desertas! Tai buvo dar vienas stebuklas (gal dėl to, kad keptas grilyje). Bananas, trupiniai, plakta grietinėlė ir kava sudarė tokį nepaprastą junginį, kad mes jį suvalgėme akimirksniu (pamiršdami, kad vos įveikėme savo mėsos porcijas). 

Gaila, kad desertas nuolat keičiamas, bet gal ir kitam kartui jie turės paruošę kažką nepaprasto?  

Grįžtant prie patirtų akimirkų - kadangi sėdėjome antrame aukšte, prie pat turėklo, stebėjome kiekvieną maisto ruošimo etapą. Man labiausiai įsiminė akimirka, kai ant stalo pastebėjau savo didkepsnį. Jis dar tik buvo ruošiamas kepti, kai kresnas vyras paėmė jį į ranką ir pradėjo lėtai masažuoti.  

Jau tą akimirką supratau, kad mes čia atvyksime gerokai dažniau. Išdidžiai praeisime pro išreklamuotus kolegas (kiek žmonių taip ir nesužino, kad tikrasis lobis - visai šalia) ir atvėrę duris, vėl rasime žmones, kurie su tokia meile ir atsidavimu gamina tikrą BBQ.

Kažkas vėl sakys – užsakytas straipsnis! Savininkas pats parašė! O aš jums atsakau – patys nuvykite ir patirkite tai, ką patyrėme mes. Esu tikras, kad daugiau niekada neabejosite „Naminės Anties" žodžiu ir objektyvumu.

P.S. Jeigu kam nors trūksta minusų, kelis pridėsiu. Man jie tikrai netrukdė, bet gal kažkam tai svarbu: tvyrantis BBQ kvapas (ne smarvė, o kvapas), mums buvo truputį šalta (kai atidarė lauko duris papildomam vėdinimui), antrajame aukšte mažai šviesos (todėl ir foto kokybė prastoka t.y. vaizdas buvo daug geresnis).

Vertinimas: 9 iš 10.

Kaina: dviese persivalgėme už 22 EUR

Šaltinis - „Naminės Antys"

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.