Kur pavalgyti Druskininkuose: 7 vietos gomuriui palepinti

Druskininkai – vienas gražiausių ir seniausių Lietuvos kurortų. Miestas garsėja ne tik gilias tradicijas puoselėjančiomis gydyklomis, sanatorijomis, mineraliniais vandenimis, bet ir švaria gamta, istorinėmis vietomis, muziejais ir kultūriniais renginiais. 

Restoranas „Keturi vėjai“.<br> Organizatorių nuotr.
Restoranas „Keturi vėjai“.<br> Organizatorių nuotr.
Restoranas „Toli toli“. <br> Organizatorių nuotr.
Restoranas „Toli toli“. <br> Organizatorių nuotr.
Restoranas „Pušynas“.<br> Organizatorių nuotr.
Restoranas „Pušynas“.<br> Organizatorių nuotr.
Restoranas „Sicilia“. <br> Organizatorių nuotr.
Restoranas „Sicilia“. <br> Organizatorių nuotr.
Laivas-restoranas „Druskonio perlas“.<br> Organizatorių nuotr.
Laivas-restoranas „Druskonio perlas“.<br> Organizatorių nuotr.
Restoranas „Central“.<br> Organizatorių nuotr.
Restoranas „Central“.<br> Organizatorių nuotr.
Restoranas „Aero Gallery“.<br> Organizatorių nuotr.
Restoranas „Aero Gallery“.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2017-05-06 12:40, atnaujinta 2017-05-09 11:34

Ilgai buvęs tik vyresnių žmonių kurortu, šiandien miestas yra atsigavęs ir tikrai turi ką pasiūlyti kiekvienam poilsio ieškančiam lankytojui. 

Vis daugiau žmonių Druskininkus atranda ne tik kaip gydomojo poilsio, bet ir kaip mažos gastronominės kelionės kryptį. 

Taigi, kokius restoranus aplankyti norintiems palepinti gomurį ir leistis į puikią skonių kelionę, kur skaniai pavalgyti Druskininkuose?

Rekomendacijomis dalinasi poilsio pasiūlymų portalo noriunoriunoriu.lt įkūrėja Diana Šubelko.

Restoranas „Sicilia“

Tai – vienas labiausiai kurorto lankytojų pamėgtų restoranų. Tiesa, jų yra net du: „Sicilia“ restoranas ir vyninė. Čia vyrauja itališkos virtuvės patiekalai, visas patiekiamas maistas (padažai, duonelės, sausainiai ir t.t.) kepama vietoje. 

Populiariausias patiekalas restorane – itališka pica, tačiau čia gaminami ir mėsainiai, kepsniai, daugybė rūšių salotų, taip pat desertai. Restoranas turi atskirą valgiaraštį vaikams.

Kainos: valgiaraštis – gana platus, tad kainų lygmuo taip pat. Už pagrindinį patiekalą sumokėsite nuo 4 iki 16 eurų, vidutinė kaina – 7 eurai.  

Išskirtinis rekomenduojamas patiekalas: elnienos kepsnys (12 Eur).

Restoranas „Pušynas“

Tai – paprastas ir jaukus restoranas, įsikūręs trijų žvaigždučių „Pušyno“ viešbutyje. Turi tikrai labai platų valgiaraštį, tad mėgstamą patiekalą ras kiekvienas lankytojas. 

Gurmanams siūlo midijas, sraiges, taip pat turi žuvies ir mėsos patiekalų, įvairių salotų, mėsainių, blynų, lietuviškų patiekalų, desertų. Porcijos čia gana didelės. 

Restoranas turi atskirą valgiaraštį vaikams, taip pat čia veikia salotų baras (galima išsinešti). Savaitgalio vakarais restorane dažnai groja gyva muzika.

Kainos: kai valgiaraštis toks platus, kainų pasirinkimas – taip pat. Už pagrindinį patiekalą sumokėsite nuo 4 iki 16 eurų.

Išskirtinis rekomenduojamas patiekalas: iš pasirinktų ingredientų susikomplektuojamos salotos (didelė porcija 5 Eur).

Restoranas „Central“

Įsikūręs 4 žvaigždutėmis įvertintame „Best Baltic hotel“ viešbutyje, šiltuoju sezonu jo kiemelyje veikia ir jauki terasa. 

Restorane siūlomi įvairūs europietiškos virtuvės patiekalai. Dauguma jų gurmaniški, pavyzdžiui, jūros šukutės, didkepsniai, žuvis, rizotas ir kt. Yra ir vegetariškų patiekalų pasirinkimas.  Dailus patiekalų serviravimas, skanus maistas, prabangi aplinka – visa tai padės susikurti romantišką vakarą.

Kainos: nors restoranas gurmaniškas, patiekalų kainos gana nedidelės. Tiesa, porcijos nėra didelės, tad rekomenduojama rinktis ne tik pagrindinį patiekalą, bet ir užkandį, sriubą arba salotas bei desertą. 

Už pagrindinį patiekalą sumokėsite nuo 6 iki 11 eurų, o pilna vakarienė dviems žmonėms gali kainuoti 25-40 eurų.

Išskirtinis rekomenduojamas patiekalas: tuno kepsnys (10,50 Eur).

Restoranas „Keturi vėjai“

Tai – panoraminis restoranas, įsikūręs 8-ajame viešbučio „Lietuva“ aukšte. Kvapą gniaužiantys Druskininkų pušynų vaizdai ir jauki aplinka – puikūs romantiško vakaro elementai. 

Maistas restorane ne tik labai gražiai patiekiamas, bet ir skanus, gurmaniškas – gana platus jūros gėrybių pasirinkimas, įmantriai pagaminta mėsa, žuvis, desertai. 

Restoranas garsėja ir savo gamybos ledais (pasukų, žaliųjų pipirų) bei šerbetais (mandarinų-šampano ir laimo-baziliko skonių). Yra atskiras meniu vaikams.

Kainos: kiek aukštesnės už vidutines. Už pagrindinį patiekalą sumokėsite nuo 7 iki 26 eurų. Vidutinė patiekalų kaina yra 12 eurų.

Išskirtinis rekomenduojamas patiekalas: žąsų kepenėlių paštetas (15 Eur).

Restoranas „Toli toli“

Tai – Artimųjų Rytų įkvėptas restoranas, kurį atidarė po Palestiną daug keliavusi jo vadovė. Interjere – daugybė Palestinoje ir Lietuvoje darytų nuotraukų, istorijas pasakojančių detalių. Patiekalai gaminami tik iš šviežių, natūralių, dažniausiai ekologiškų produktų, čia nenaudojami skonio stiprikliai, sultinio kubeliai, mikrobangų krosnelė. 

Gerai lietuviams pažįstami skoniai derinami su Artimųjų Rytų prieskoniais. Restoranas garsėja humusu, falafeliais, baklažanų užtepėle, taip pat kitų daržovių ir ekologiškos mėsos patiekalais, rytietiškais desertais.

Kainos: už pagrindinį patiekalą šiame restorane sumokėsite nuo 5 iki 9 eurų. Humusas ar daržovių kremas su duonele kainuoja apie 4 eurus. Vidutinė visų patiekalų kaina – 5 eurai.

Išskirtinis rekomenduojamas patiekalas: „Tikka masala" vištiena (8,2 Eur). 

Laivas-restoranas „Druskonio perlas“

Laivas plaukioja po Druskonio ežerą, grožitės gamta ir gražiai apšviestu miestu, klausotės gyvai skambančios muzikos ir mėgaujatės gardžiu maistu... Skamba puikiai, tiesa? 

Tokią galimybę siūlo laive įsikūręs jaukus ir elegantiškas restoranas „Druskonio perlas“. Laivas plaukioja tik vakarais, jame yra vos 6 dviviečiai staliukai. 

Tiesa, čia didesnis dėmesys skiriamas ne maistui, o patirčiai, emocijai. Laive negaminami karšti patiekalai, o patiekiami užkandžiai, vaisiai ir vynas.

Kaina: Tokios vakarienės kaina žmogui – 20 eurų.

Restoranas „Aero Gallery“

50 metrų aukštyje, „Snow arenos“ kalno viršūnėje įsikūrusio restorano didžiausias išskirtinumas – įspūdingi vaizdai. Pro langus atsiveria visa Druskininkų panorama! 

Restoranas siūlo įvairius gurmaniškus europietiškos virtuvės patiekalus. Kepsniai, jūros gėrybės, įvairios daržovės, žuvis, netikėti maisto deriniai. Beje, restorane veikia ledo baras, kur galima pasėdėti ledo soste arba atsigaivinti į ledo stikliukus supilstytais gėrimais.  

Kainos: vidutinė pagrindinio patiekalo kaina yra 8 eurai.

Išskirtinis rekomenduojamas patiekalas: šernienos išpjova (15 Eur).

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.