Neįprastoje vietoje įsikūręs restoranas pusryčius siūlo net iki penktos vakaro

Italija – kultūros, istorijos, stiliaus ir neabejotinai gardaus maisto kraštas. Tačiau norint paragauti Sicilijoje populiarios žuvienės ar tradicija tapusių „Carbonara“ makaronų, vykti į vadinamojo bato šalį – neprireiks. 

Pasak restorano šefo, genialumas slypi paprastume, todėl ir restorano meniu – tikra klasika vadinami patiekalai.<br>Aurelija Petrikaitė ir asmeninis archyvas.
Pasak restorano šefo, genialumas slypi paprastume, todėl ir restorano meniu – tikra klasika vadinami patiekalai.<br>Aurelija Petrikaitė ir asmeninis archyvas.
Pasak restorano šefo, genialumas slypi paprastume, todėl ir restorano meniu – tikra klasika vadinami patiekalai.<br>Aurelija Petrikaitė ir asmeninis archyvas.
Pasak restorano šefo, genialumas slypi paprastume, todėl ir restorano meniu – tikra klasika vadinami patiekalai.<br>Aurelija Petrikaitė ir asmeninis archyvas.
Pasak restorano šefo, genialumas slypi paprastume, todėl ir restorano meniu – tikra klasika vadinami patiekalai.<br>Aurelija Petrikaitė ir asmeninis archyvas.
Pasak restorano šefo, genialumas slypi paprastume, todėl ir restorano meniu – tikra klasika vadinami patiekalai.<br>Aurelija Petrikaitė ir asmeninis archyvas.
Pasak restorano šefo, genialumas slypi paprastume, todėl ir restorano meniu – tikra klasika vadinami patiekalai.<br>Aurelija Petrikaitė ir asmeninis archyvas.
Pasak restorano šefo, genialumas slypi paprastume, todėl ir restorano meniu – tikra klasika vadinami patiekalai.<br>Aurelija Petrikaitė ir asmeninis archyvas.
Pasak restorano šefo, genialumas slypi paprastume, todėl ir restorano meniu – tikra klasika vadinami patiekalai.<br>Aurelija Petrikaitė ir asmeninis archyvas.
Pasak restorano šefo, genialumas slypi paprastume, todėl ir restorano meniu – tikra klasika vadinami patiekalai.<br>Aurelija Petrikaitė ir asmeninis archyvas.
Pasak restorano šefo, genialumas slypi paprastume, todėl ir restorano meniu – tikra klasika vadinami patiekalai.<br>Aurelija Petrikaitė ir asmeninis archyvas.
Pasak restorano šefo, genialumas slypi paprastume, todėl ir restorano meniu – tikra klasika vadinami patiekalai.<br>Aurelija Petrikaitė ir asmeninis archyvas.
Pasak restorano šefo, genialumas slypi paprastume, todėl ir restorano meniu – tikra klasika vadinami patiekalai.<br>Aurelija Petrikaitė ir asmeninis archyvas.
Pasak restorano šefo, genialumas slypi paprastume, todėl ir restorano meniu – tikra klasika vadinami patiekalai.<br>Aurelija Petrikaitė ir asmeninis archyvas.
Pasak restorano šefo, genialumas slypi paprastume, todėl ir restorano meniu – tikra klasika vadinami patiekalai.<br>Aurelija Petrikaitė ir asmeninis archyvas.
Pasak restorano šefo, genialumas slypi paprastume, todėl ir restorano meniu – tikra klasika vadinami patiekalai.<br>Aurelija Petrikaitė ir asmeninis archyvas.
Pasak restorano šefo, genialumas slypi paprastume, todėl ir restorano meniu – tikra klasika vadinami patiekalai.<br>Aurelija Petrikaitė ir asmeninis archyvas.
Pasak restorano šefo, genialumas slypi paprastume, todėl ir restorano meniu – tikra klasika vadinami patiekalai.<br>Aurelija Petrikaitė ir asmeninis archyvas.
Pasak restorano šefo, genialumas slypi paprastume, todėl ir restorano meniu – tikra klasika vadinami patiekalai.<br>Aurelija Petrikaitė ir asmeninis archyvas.
Pasak restorano šefo, genialumas slypi paprastume, todėl ir restorano meniu – tikra klasika vadinami patiekalai.<br>Aurelija Petrikaitė ir asmeninis archyvas.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

May 19, 2017, 12:57 PM

Nuo šiol itališkos virtuvės subtilybių į Lazdynų mikrorajone įsikūrusį šeimos restoraną „Casa della Luna“ kviečia nuo paauglystės gaminantis ir iš tokių  profesionalų, kaip Deivydas Praspaliauskas, mokęsis virtuvės šefas Ignutis Klimavičius.

„Manęs dažnai klausia, kodėl pasirinkau būtent italų virtuvę. Atsakymas paprastas – ši, kaip ir pati Italija, mena labai senas tradicijas, yra nenuspėjama, spalvinga ir kitokia. 

Tikiu, jog tam įtakos turėjo ir mano pirmieji darbai. Nors esu jaunas, patirties turiu išties nemažai.

Teko darbuotis ir sostinės gyventojų pamėgtame restorane „Lauro Lapas“, iki šiol italų gyvenimo kultūros ir maisto gaminimo mokau „Čiop Čiop“ studijoje. 

Tad, kaip jau supratote – Italija mano kraujyje. Todėl, jei jus, kaip ir mane, žavi kokybiškas maistas, kviečiu į mūsų šeimos restoraną. Būtent tokį, kokiame pietauti ar vakarieniauti susirinktų italai“, - teigė I.Klimavičius.

„Išrinkti patį geriausią patiekalą – labai sunki užduotis. Jei tai būtų mano asmeninės simpatijos, siūlyčiau rinktis užkandį su minkštu „Burrata“ sūriu ir šviežiomis figomis, avienos ragu, tradicinių „Carbonara“ makaronų ar žuvienės. 

Vegetarams patarčiau išmėginti salotas su bolivine balanda ar spagečius su naminiu pomidorų padažu ir parmezano sūriu. Smaližiams – „Panna Cotta“ ar „Tiramisu“. Tai klasikiniai patiekalai, kurių greičiausiai paragautumėte nuvykę į Milaną, Romą, Siciliją ar Sieną. Būtent tuose miestuose ir pats sėmiausi įkvėpimo naujiems patiekalams.

Įkvėpimo įpučia ir restorano svečiai. Nors meniu kasmet keičiamas keturis kartus, neretai jis patobulinamas atsižvelgiant į klientų nuomonę bei norus. Patys svečiai užsuka pabendrauti ir pasidalinti įžvalgomis. Džiaugiuosi dėl to. Tai padeda judėti pirmyn ir siekti tobulumo“, - pasakojo I.Klimavičius.

Pasidomėjus, kodėl restoranui pasirinkta tokia neįprasta vieta, jo vadovas teigė, jog ši turi asmeninę vertę ir yra pasirinkta ne veltui. 

„Įsikurti čia, Lazdynuose, norėjome ne be priežasties. Didžioji dauguma čia dirbančių žmonių, tarp jų ir aš, esame iš šio mikrorajono. 

Be to, kaip patį didžiausią privalumą galima įvardinti ir visuomet netoliese esančią vietą automobiliui. Tai, žinoma, pokštas. Bet, daugelis sutiktų, kad šeimos restoranas turi būti tokioje vietoje, kurioje pilna gyvybės, kur aplinkui, lyg tikroj Italijoj, gyvena gausybė šeimų, šurmuliuoja vaikai.

Mūsų restorane taip ir yra. Beje, vaikams esame įkūrę ir atskirą didelį žaidimų kambarį „Mėnulis”. Ten dirba tik profesionalūs pedagogai, organizuojamos šventės, gimtadieniai. Kadangi restoranui skirti produktai keliauja tik iš ūkių, užsienio bei Lietuvos prekeivių, jauniesiems savo klientams esame sudarę atskirą ir sveiką meniu“, - šypsojosi restorano vadovas Adam Vasko. 

Degustacinės vakarienės, vėlyvieji pusryčiai ir itin platus gėrimų pasirinkimas, anot restorano vadovo, svari priežastis apsilankyti.

„Restorane nuolatos pildomas ne tik maisto, bet ir gėrimų meniu. Šiuo metu galime pasiūlyti apie dešimt įvairaus tipo kraftinio bei pilstomo alaus, kelių rūšių nealkoholinio sidro. 

Vynas mūsų restoraną pasiekia iš viso pasaulio. Todėl jei tik panorėsite, galėsite paragauti ir tikro prancūziško šampano. 

Išsiilgusiems naujų potyrių – rekomenduojame degustacines vakarienes. Jau teko suorganizuoti vyno, alaus, viskio ir prie jų derančių patiekalų degustacijas. Taip pat kiekvienas apsilankęs restorane galės įvertinti čia, vietoje, kepamą duoną, mūsų gamintą sviestą, paragauti kasdien vis skirtingų dienos pietų ar tingiai praleisti savaitgalį.

Pusryčius ir Benedikto kiaušinius ruošiame net iki penktos valandos vakaro! Jau dabar planuojame, kuo pavasarį-vasarą galėsime nustebinti savo svečius. O stebinti mes mokame. Užsukite, įvertinkite patys. Jau visai netrukus maistu kviesime vaišintis ir lauke“, - kvietė A.Vasko.

Parengė Austėja Matusaitė

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.