Šeštadienį Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“ kvepėjo mėsainais ir dvelkė svilinamomis motociklų padangomis.
Prekybos miestelyje buvo siekiama naujo Lietuvos rekordo - aukščiausios piramidės iš mėsainių rekordo.
Virtuvės šefas Tomas Ragauskas, maisto tinklaraštininkė Ilona Juciūtė su padėjėjais iškepė beveik tris šimtus mėsainių ir iš jų pastatė pustrečio metro aukščio piramidę.
Renginyje dalyvavęs maisto ekspertas Andrius Užkalnis sakė, kad lietuviai, kalbėdami apie mėsainius, šiek tiek veidmainiauja. Sako, jog jų nemėgsta, tačiau patys su malonumu juos šveičia.
„Mėsainį sunku sugadinti, jei jis gaminamas iš kokybiškų produktų. Tai - demokratiškas patiekalas, kai susirinkę suaugusieji ir vaikai drauge gali leisti laiką lauke ir mėgautis bandelėmis su mėsa bei priedais. Kai juos kepa vyrai, kepsninė tampa jų maža nepriklausomybės sala“, - sakė A.Užkalnis.
Maisto ekspertas įsitikinęs, kad jei mėsainiai valgomi saikingai, geroje kompanijoje patiriant geras emocijas, jie sveikatai nekenkia.
Į šventę susirinkę kauniečiai taip pat buvo vaišinami mėsainiais.
Greta vyko ir kelių baikerių klubų vasaros sezono atidarymo šventė.
Motociklininkai svilino padangas, demonstravo figūrinį važiavimą.
Vakare baikerių šventė „Baikerių naktys“ tęsis Kauno rajone, Jadagonyse.