Dviejų meistrų dueto sukurti šedevrai

Žaluma, samanoti kelmai, pavasariškas bundantis miškas – visa tai ir padiktavo projekto „52 kartai“ autoriui Robertui Daskevičiui šios fotosesijos idėją. Kartu su Gabrieliumi Zajecu, Palangos „Restorano 4” šefu, ją įgyvendinome vieną ankstų ir dar šaltoką pavasario rytą nuo jūros pučiant gaiviam vėjui.

 R.Daskevičiaus nuotr.
 R.Daskevičiaus nuotr.
 Sūdyto upėtakio sumuštinis.<br> R.Daskevičiaus nuotr.
 Sūdyto upėtakio sumuštinis.<br> R.Daskevičiaus nuotr.
 Jautiena su šviežiomis bulvėmis.<br> R.Daskevičiaus nuotr.
 Jautiena su šviežiomis bulvėmis.<br> R.Daskevičiaus nuotr.
 Itališkas kremas su uogomis.<br> R.Daskevičiaus nuotr.
 Itališkas kremas su uogomis.<br> R.Daskevičiaus nuotr.
 Espreso ir martinio kokteilis.
 Espreso ir martinio kokteilis.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 30, 2017, 8:46 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 8:43 PM

Sūdyto ūpėtakio sumuštinis

Reikės: * 100 g šviežio upėtakio filė * 150 g burokėlių * juodos duonos * žiupsnio špinatų lapelių

Sūdymui:* 550 ml vandens * 75 g druskos * 55 g cukraus

1. Upėtakio filė supjaustykite piršto storio juostelėmis. Paruoškite tirpalą trumpam sūdymui – gerai sumaišykite šaltą vandenį su druska ir cukrumi ir 4 minutėms panardinkite upėtakį.

2. Duoną supjaustykite juostelėmis, ant jos dėkite kubeliais pjaustytus burokėlius, upėtakio juosteles, papuoškite pjaustytais špinatų lapeliais.

Espreso ir martinio kokteilis

Reikės: * 1 espreso * 40 ml romo * 40 ml kavos likerio * ledukų

Visus ingredientus stipriai suplakite kokteilių plaktuvu, kol plaktuvas taps toks šaltas, kad bus sunku išlaikyti rankose. Gautą kokteilį per sietelį supilkite į taurę ir papuoškite trimis kavos pupelėmis. Kokteilis turėtų išeiti su piršto storio puta.

Itališkas kremas su uogomis

Reikės: * 4 kiaušinių trynių * 50 g cukraus * 40 ml sauso raudonojo vyno * mėgstamų uogų * sausainių trupinių

1. Paruoškite garų vonelę – užvirinkite vidutinio dydžio puodą su vandeniu ir palikite ant mažos ugnies, kad lengvai burbuliuotų.

2. Į karščiui atsparų indą įmuškite kiaušinio trynius ir sudėkite cukrų, plakikliu išplakite viską iki vientisos masės, dėkite ant garų vonelės ir plakite maksimaliu pajėgumu 4 minutes. Toliau plakdami pamažu (maždaug per 3 minutes) supilkite vyną, tada kremas taps skystas. Nuimkite viską nuo garų vonelės ir apsišarvuokite kantrybe – plakite toliau, kol kremas sutirštės. Į sutirštėjusį kremą galite įpilti šlakelį žaliosios citrinos sulčių.

3. Kremą patiekite su mėgstamomis uogomis ir sausainių trupiniais.

Jautiena su šviežiomis bulvėmis

Reikės: * 600 g jautienos išpjovos * aliejaus kepti * šviežių rozmarinų * poros skiltelių česnako * žiupsnio kavos pupelių * žiupsnio petražolių * 1 valgomojo šaukšto sviesto * 600 g mažų bulvyčių

Sūdymui: * 1 valgomojo šaukšto sviesto * 1 valgomojo šaukšto grūdėtų garstyčių * 2 valgomųjų šaukštų medaus * žiupsnio druskos * šviežių rozmarinų

1. Bulvytes nupjaukite, perpjaukite per pusę ir perplaukite šaltu vandeniu. Truputį apvirkite ir šiek tiek pašlakstę aliejumi baikite kepti orkaitėje, kol gražiai apskrus.

2. Paruoškite padažą bulvytėms. Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus, pakaitinkite ir, kai pradės burbuliuoti, nukelkite nuo ugnies, dar kartą išmaišykite, sudėkite keptas bulvytes ir sumaišykite, kad jos gerai susimaišytų su padažu.

3. Paruoškite mėsą – įkaitinkite keptuvę su aliejumi, įmeskite šakelę rozmarinų, česnako skilteles, kavos pupeles ir kepkite mėsą (visą gabalą) vartydami, kol gražiai apskrus. Kiek kepsite, priklausys nuo to, kaip iškepusią mėsą mėgstate. Didesniam mėsos gabalui dažniausiai pakaks po 7 minutes iš kiekvienos pusės. Baigdami kepti įdėkite šaukštą sviesto, palaukite, kol jis ištirps, ir apliekite juo mėsą. Baigę kepti padėkite mėsą subręsti. Jei iš viso kepėte 14 minučių, geriausia bus, jei mėsa pastovės pusę to laiko – 7 minutes.

4. Į lėkštę sudėkite bulvytes, po keletą atpjautų mėsos gabalėlių ir viską pabarstykite pjaustytomis petražolėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.