Laidos vedėja pasidalino mėgstamiausiu makaronų receptu

Televizijos laidos „Pasaulis pagal moteris“ (TV3) vedėja, ekonomikos mokslų daktarė, renginių dekoratorė Kristina Rimienė (41 m.) virtuvėje ne tik daug eksperimentuoja, bet ir mėgsta patiekalus ruošti pagal laiko patikrintus receptus.

K.Rimienės mėgstamiausias patiekalas - makaronai su dviejų rūšių sūriu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Rimienės mėgstamiausias patiekalas - makaronai su dviejų rūšių sūriu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Rimienės mėgstamiausias patiekalas - makaronai su dviejų rūšių sūriu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Rimienės mėgstamiausias patiekalas - makaronai su dviejų rūšių sūriu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Rimienės mėgstamiausias patiekalas - makaronai su dviejų rūšių sūriu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Rimienės mėgstamiausias patiekalas - makaronai su dviejų rūšių sūriu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 6, 2017, 12:22 PM, atnaujinta Jun 19, 2017, 6:26 PM

Nuo praėjusio rudens sekmadienio rytais su bičiule Renata Mikailionyte laidą moterims vedančią K.Rimienę TV žiūrovai mėgsta ir dėl jos kuriamų gėlių kompozicijų.

Ilgai informacinių technologijų, verslo rinkodaros ir rinkotyros srityse dirbusi moteris pastarąja veikla susidomėjo netikėtai. Suvokusi, kad negali atsispirti grožiui ir menui, Kristina meilę gėlėms bei kūrybą pavertė užsiėmimu: tapo floristikos dizainere ir renginių dekoratore. Šią patirtį ji perteikia ir moterims skirtos TV laidos žiūrovams.

Namai Kaune, kuriuose K.Rimienė gyvena su vyru Arvydu, 11 metų dukterimi Marija ir 8-erių sūnumi Raigardu, kvepia ne tik gėlėmis.

Moteriai taip pat smagu virtuvėje, šeimą lepinant gardžiais valgiais. Ne vieną jų kaunietė ruošia dar pagal vaikystėje pačios ranka ant lapelių, kurie nuo laiko spėjo pagelsti, užrašytus receptus.

– O receptų knygų jūsų virtuvėje galima rasti? Gal turite iš mamos, senelių paveldėtų receptų sąsiuvinių?

– Turiu per 50 receptų knygų – nuo seniausių mamos sukauptų iki pačių naujausių, dar šiais metais išleistų. Vienos jau suplyšusios nuo naudojimo, kitos dar kvepia spaustuvės dažais.

Mano virtuvėje yra ir 1956 metais išleista knyga apie valgių ruošimą, ir šiuolaikinių knygų ne tik apie Lietuvos, bet ir apie įvairiausių pasaulio kraštų virtuvių džiaugsmus. Daugelis šeimos receptų, neskaitant užrašytų ant geltonųjų vaikystės lapelių, išliko galvoje ir prisiminimuose.

– Daug turite maistui ruošti skirtos įrangos?

– Labai daug. Dažniausiai naudoju margablynių keptuvę – be jos vaikai neįvertintų mano kulinarinių sugebėjimų.

Taip pat įdarbinti tenka sulčiaspaudę, kokteilių trintuvę, karštų sumuštinių keptuvą, skrudintuvą.

Kieme stovi keraminė kepsninė, o mūsų sodyboje yra net konvekcinė krosnis. Duonkepę turiu, tačiau nė kartą neišbandžiau.

– Ar virtuvė yra išskirtinai jūsų valdos?

– Virtuvės valdomis dalijamės su vyru, nors dažniau joje sukuosi aš. Savaitgaliais, kai sugalvojame išsikepti ką nors kepsninėje, maisto ruošimo vairą perima vyras.

– Turite patiekalą, kurį labiausiai patinka ruošti?

– Turiu. Ir ne vieną. Mėgstamiausias – makaronai, apkepti su dviejų rūšių sūriu ir specialiai paruošta pomidorų pasta, įdaryti varške bei špinatais.

– Ką mėgsta jūsų šeima?

– Mano ruoštus šonkauliukus su specialiu svogūnų, pomidorų ir garstyčių padažu, tradiciniu būdu česnakais ir kmynais įtrintą vištą, keptą su obuoliais ir slyvomis, lazaniją su jautiena ir bešamelio padažu.

– Kokie įprastai būna jūsų pusryčiai?

– Darbo dienomis – įvairių grūdų košė su uogomis, o savaitgaliais pasilepinu skrudintais suvožtiniais su trijų rūšių sūriu, špinatais, grūdėtosiomis garstyčiomis, trintomis spanguolėmis.

– Kokių itin egzotiškų patiekalų esate ragavusi?

– Itin keistų patiekalų ragauti nemėgstu. Didžiausią įspūdį padarė Argentinoje valgytas 600 gramų mažai keptas jautienos didkepsnis. Jo skonis buvo labai švelnus.

Su juo gali konkuruoti nebent Arkašono pakrantėse (Vakarų Prancūzijoje) sezono metu ragautos šviežios austrės.

– Ko už jokius pinigus negalėtumėte įsidėti į burną?

– Gyvų vabzdžių arba jų lervų.

– Ko visada būna jūsų šaldytuve?

– Pieno mano rytinei kavai. Visi žino, kad jeigu vaikai ryte sunaudos visą pieną sausiems pusryčiams, įvyks katastrofa, kuri gali prilygti pasaulio pabaigai. (Juokiasi.)

– Kuo vaišinate netikėtai užsukusius svečius?

– Improvizuoju atsižvelgdama į šaldytuve rastus produktus. Vienas patiekalų – su morkomis ir sūriu apkeptos baltos duonos riekelės.

– Be kokio patiekalo jūsų namuose neįsivaizduojama šventinė arba savaitgalio vakarienė?

– Pagrindinės metų šventės neapsieina be mano kepto karpio, įdaryto juoda duona. Receptą paveldėjau iš mamos.

– Esate smagurė ar vietoj deserto mieliau sukirstumėte kepsnį?

– Esu skanaus maisto mėgėja, todėl nesikuklindama paimčiau gerą jautienos didkepsnį, o jeigu liktų vietos, neatsisakyčiau pasigardžiuoti ir gera itališka panakota.

Patiekalui reikės:

500 g makaronų (cilindrinių), 200 g 9 proc. riebumo varškės, 2 svogūnų, 3–4 česnako skiltelių, 150 g špinatų, 40 g šviežių petražolių, 1 kiaušinio, 200 g mocarelos, 100 g ementalio sūrio, 700 g pomidorų pastos, 50 g pomidorų tyrės, 1 šaukšto cukraus, žiupsnio druskos, pipirų, maltų muskatų, 2–3 šaukštų aliejaus.

Makaronus apvirkite, nukoškite ir perliekite šaltu vandeniu, užpilkite šlakelį aliejaus, kad nesukibtų.

Vieną svogūną ir česnaką susmulkinkite kubeliais, supjaustykite petražoles ir apkepinkite aliejuje, kol svogūnai pagels. Supilkite pomidorų tyrę, dalį pomidorų pastos, suberkite cukrų, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Maišydami kaitinkite 15 minučių ant nedidelės ugnies.

Kitą svogūną susmulkinkite kubeliais, špinatus smulkiai supjaustykite. Viską sudėkite į kitoje keptuvėje įkaitintą aliejų, pagardinkite druska, pipirais, muskatais ir apkepinkite. Kiek atvėsusią masę sumaišykite su varške ir kiaušinio tryniu, prikimškite virtus makaronus.

Makaronus sudėkite į kepimo indą, užklokite riekėmis pjaustyta mocarela. Supilkite pomidorų padažą. Apibarstykite tarkuotu ementalio sūriu ir kepkite apie 20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.