Netikėta maisto fotosesija: skonių spalvos

Maisto ir įvairiausių atspalvių pieštukų idėja projekto „52 kartai“ autoriui Robertui Daskevičiui galvoje sukosi jau senokai, o naujojo Kauno restorano „Numan“ virtuvės vadovas Matas Paulinas su savo maisto koncepcija pasirodė esąs būtent tas, kuriam ši idėja tiks labiausiai. Taip atsirado dar viena netikėta fotosesija.

 Džiovintas burokėlis<br> R.Daskevičiaus nuotr.
 Džiovintas burokėlis<br> R.Daskevičiaus nuotr.
 Šukutės su agurkais.<br> R.Daskevičiaus nuotr.
 Šukutės su agurkais.<br> R.Daskevičiaus nuotr.
Sulčių kokteilis.<br> R.Daskevičiaus nuotr.
Sulčių kokteilis.<br> R.Daskevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 8, 2017, 8:31 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 8:45 PM

Šukutės su agurkais

Reikės: * 4 šviežių šukučių * cukraus * druskos * kelių šviežių agurkų

Aliejui: * 400 g meškinių česnakų, laiškinių svogūnų arba porų (pasirinktinai) * 100 g špinatų * 700–800 ml rapsų aliejaus

1. Šukutes iš vakaro dosniai apibarstykite druska ir cukrumi iš visų pusių ir palikite nakčiai uždengtas šaldytuve.

2. Paruoškite aliejų agurkų marinatui: meškinius česnakus, laiškinius svogūnus arba porus (pasirinktinai) su špinatais sudėkite į trintuvą, užpilkite rapsų aliejumi ir 10 min. trinkite maksimaliu pajėgumu. Po to leiskite mišiniui pastovėti, atvėsti, kad įsigertų skoniai ir aromatai, atsirastų spalva. Tada lengvai nukoškite per švarų rankšluostį. Patiekalui paruoštą specialų aliejų galite laikyti šaldytuve ir naudoti įvairiems kitiems patiekalams gardinti.

3. Kubeliais supjaustykite agurkus ir užmarinuokite paruoštame aliejuje, pagardinkite druska.

4. Paruoškite padažą: daržovių sultinį sumaišykite su obuolių actu (raskite sau tinkamą santykį, kad patiktų skonis), įpilkite šiek tiek paruošto aliejaus ir paplakite, kad pasiskirstytų žali aliejaus burbuliukai.

5. Į lėkštę sudėkite agurkus, ant viršaus šukutę, pagardinkite padažu. Galite pagardinti laiškiniais ar česnakiniais svogūnais.

Džiovintas burokėlis

Reikės: * vidutinio dydžio burokėlio * 1 kg burokėlių sultims * čiobrelių * apelsininių medetkų * citrininių verbenų

1. Burokėlį supjaustykite ketvirčiais ir išvirkite. Virtą burokėlį džiovinkite iki 58 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su vėjeliu apie parą, kol išdžius ir taps beveik visiškai sausas ir kietas.

2. Iš kilogramo burokėlių išspauskite sultis ir palengva jas garinkite ant viryklės (virkite ant silpnos ugnies), kol liks kiek mažiau negu pusė buvusio skysčio.

3. Džiovintus burokėlius dėkite į nugarintas sultis ir lengvai pavirkite. Ryškaus skonio ir didesnės koncentracijos nugarintos sultys susigers atgal į džiovintą burokėlį. Virkite, kol burokėlis taps panašus į guminuką, bus minkštas ir sultingas.

4. Paruoštus burokėlius ant grotelių keletą minučių lengvai parūkykite žarijose su eglių spygliais.

5. Burokėlį pagardinkite šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis – čiobreliais, apelsininėmis medetkomis ir citrininėmis verbenomis.

Sulčių kokteilis

Reikės: * 100 ml žalių obuolių sulčių * 35 ml morkų sulčių * 15 ml saliero gumbo sulčių * 5 ml žaliųjų citrinų sulčių * 2 ml šeivamedžių žiedų acto (nebūtinai) * šlakelio krapų arba eglių spyglių aliejaus

Sumaišykite visus ingredientus ir sultis pagardinkite aromatiniu aliejumi su krapais ar eglių spygliais. Aliejų ruoškite tuo pačiu principu, kuris aprašytas nurodant, kaip ruošti užkandį (šukutes su agurkais).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.