Saulių Prūsaitį prekybos centre nustebino lentynos su juodos spalvos batonu

„Būtų euras, o ne euras devyni, būčiau pirkęs“, – socialiniame tinkle paskelbė atlikėjas Saulius Prūsaitis, nusifotografavęs prie duonos lentynos. 

 „Būtų euras, o ne euras devyni, būčiau pirkęs“, – socialiniame tinkle paskelbė atlikėjas Saulius Prūsaitis, nusifotografavęs prie duonos lentynos. <br> Nuotr. iš „Facebook“
 „Būtų euras, o ne euras devyni, būčiau pirkęs“, – socialiniame tinkle paskelbė atlikėjas Saulius Prūsaitis, nusifotografavęs prie duonos lentynos. <br> Nuotr. iš „Facebook“
 Pasak IKI kepyklų vadovės, sepijų rašalu papildyti duonos gaminiai įgauna daug vertingų maistinių savybių, kurios gali pagreitinti medžiagų apykaitą, mažinti cholesterolio kiekį ir net turėti priešuždegiminį poveikį. 
 Pasak IKI kepyklų vadovės, sepijų rašalu papildyti duonos gaminiai įgauna daug vertingų maistinių savybių, kurios gali pagreitinti medžiagų apykaitą, mažinti cholesterolio kiekį ir net turėti priešuždegiminį poveikį. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 8, 2017, 3:22 PM

Prancūziški batonai atrodo taip, lyg būtų apanglėję.

Jo draugai tai pakomentavo: „Sudegęs batonas?“, „Kepti baklažanai?“.

IKI prekybos tinklo atstovai netruko viską paaiškinti.

Dažniausiai juoda spalva nėra ta, kurią siejame su gražiai atrodančiu ir gardžiu maistu, tačiau neapsigaukime – kulinarijoje vis dažniau gaminami juodos spalvos patiekalai. 

Mėsainis, makaronai, pica, sūris, lietiniai, duona ir net gurmaniškas maistas gali būti juodos spalvos, viliojantis ne tik savo išvaizda, bet ir išskirtiniu skoniu. Pirmą kartą Lietuvos parduotuvių asortimente juodos duonos liniją pristatę prekybininkai atskleidė ir egzotišką jos paslaptį.

Neseniai prekybos vietose pasirodė šios neįprastos spalvos konditeriniai gaminiai – prancūziškos bagetės ir duonelės. Juodą spalvą šiems produktams suteikia unikalus sepijų rašalas, kuris papildo produktus jūros skoniu bei naudingomis medžiagomis. 

Naują duonos kepinių liniją sukūrę kepėjai tvirtina, kad sepijų rašalas yra natūralūs maistiniai dažai, išgaunami iš sepijų rašalinių liaukų, kurias moliuskai naudoja gynybai nuo priešų. Lietuvos pirkėjų dėmesį jau atkreipęs produktas pasaulyje yra ypač vertinamas, nes pasižymi puikiomis skonio savybėmis, tad produktą tikrai turėtų įvertinti besirūpinantys savo mityba. 

Gaminant įvairius patiekalus, dažniausiai naudojama ne daugiau kaip 2–4 šaukšteliai šio rašalo, o įdomiausia tai, kad sepijų rašale galima rasti ir dopamino – natūralaus organizme gaminamo junginio, veikiančio emocinę žmogaus būseną.

Prekybos tinklo IKI kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič sako, kad dažniausiai sepijų rašalas naudojamas gaminant daugiaryžį, makaronus ir ispanišką paella, tačiau vis dažniau pritaikomas ir kitų maisto patiekalų gamyboje. 

„Kiekvieną sezoną stengiamės savo pirkėjams pasiūlyti ką nors unikalaus ir naujo, todėl šią vasarą pradėjome gaminti duonos gaminius su sepijų rašalu. Iš pradžių pirkėjai į šią naujovę žiūrėjo atsargiai, tačiau išbandę šią egzotinę prekę grįžta nusipirkti jos vėl ir vėl. Nors kol kas daugumą besirenkančiųjų duonos gaminius su sepijų rašalu vilioja neįprasta išvaizda, tačiau tikimės, kad ilgainiui pirkėjai ims vertinti ir maistines šių kepinių savybes“, – pasakoja N.Juchnevič. 

Pasak IKI kepyklų vadovės, sepijos rašalu praturtinti duonos gaminiai įgauna daug vertingų maistinių savybių, kurios gali pagreitinti medžiagų apykaitą, mažinti cholesterolio kiekį ir net turėti prieš uždegiminį poveikį. 

„Visame pasaulyje profesionalūs konditeriai ir kulinarai dažnai naudoja sepijų rašalą, suteikiantį išskirtinį skonį kepiniams ir kitiems maisto patiekalams. Svarbu ir tai, kad šis rašalas nepakeičia technologinio proceso – šiais natūraliais maistiniais dažais pagardinti mūsų kepiniai kepa tiek pat, kiek ir įprasti“, – atskleidžia N.Juchnevič.

Pasak jos, ieškantiems gurmaniško skonio ir išskirtinių patiekalų patariama išbandyti batoną su sepijų rašalu derinant su kumpiu ar rūkyta lašiša. Taip pat jis gerai dera su sriubomis ir salotomis, tinka mirkyti į padažą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.