Firminis Aro Vėberio troškinys. Dar nebuvo tų, kuriems valgis nepatiko

Grupės „Naktinės personos“ narys Aras Vėberis (47 m.) juokaudamas save vadina tradiciniu lietuviu valgytoju. Muzikantui nėra skanesnio maisto už mūsų šalies nacionalinį virtuvės paveldą.

 A.Vėberio išskirtinis patiekalas – moliniuose indeliuose su daržovėmis troškinta jautiena.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 A.Vėberio išskirtinis patiekalas – moliniuose indeliuose su daržovėmis troškinta jautiena.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 A.Vėberio išskirtinis patiekalas – moliniuose indeliuose su daržovėmis troškinta jautiena.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 A.Vėberio išskirtinis patiekalas – moliniuose indeliuose su daržovėmis troškinta jautiena.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Muzikantas A.Vėberis šiuo metu ypač laimingas – su gyvenimo drauge Martyna prieš keturis mėnesius susilaukė sūnaus Nojaus.<br>T.Bauro nuotr.
Muzikantas A.Vėberis šiuo metu ypač laimingas – su gyvenimo drauge Martyna prieš keturis mėnesius susilaukė sūnaus Nojaus.<br>T.Bauro nuotr.
 Troškinys moliniuose indeliuose.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Troškinys moliniuose indeliuose.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 13, 2017, 2:49 PM, atnaujinta Jun 19, 2017, 6:25 PM

Muzikantas A.Vėberis šiuo metu ypač laimingas – su gyvenimo drauge Martyna Kerbedyte (30 m.) prieš keturis mėnesius susilaukė sūnaus Nojaus.

Atlikėjas gyvena tarp Vilniaus, iš kur kilęs ir kur dirba, bei Panevėžio. Šiame mieste – Martynos šaknys ir artimieji. Vyras nesistebi, kad mylimajai ten norisi gyventi ir auginti jųdviejų vaiką.

A.Vėberis neslėpė, kad pastaruoju metu virtuvėje dažniau šeimininkauja Martyna, tačiau jis taip pat mėgsta ją nustebinti kokiu nors gardžiu patiekalu.

Vyrui labai patinka šaltibarščiai, troškiniai, mūsų krašte augantys vaisiai, daržoves ir uogos.

– Kokiu patiekalu labiausiai pavyksta pamaloninti Martyną?

– Mano išskirtinis patiekalas – moliniuose indeliuose su daržovėmis troškinta jautiena. Nepažįstu žmogaus, kuris jo nemėgsta. (Juokiasi.) Šio valgio receptu dalijuosi su jūsų skaitytojais.

– Virtuvėje turite daug maistui ruošti skirtos įrangos?

– Be puodų ir keptuvių, ko nors labai ypatinga nėra: kepsninė, mikrobangų krosnelė, keli plaktuvai, sulčiaspaudė, orkaitė, kavos aparatas. Tiesa, neseniai kažkokį virtuvės kombainą įsigijome, reikės išbandyti.

– O receptų knygų jūsų virtuvėje galima rasti?

– Gyvename XXI amžiuje, todėl receptų dažniausiai susirandu internete. Kartais tenka paeksperimentuoti ir valgį ruošti iš tų produktų, kurių lieka po didelio pokylio ar šventės.

– Ar turite iš mamos, senelių paveldėtų receptų sąsiuvinių?

– Deja, ne. Mama, atrodo, kažkur dar turi senelės ranka rašytų receptų. Vaikystėje mačiau, kad ir mano sesuo receptus į sąsiuvinį vis rašydavo.

– Kokie įprastai būna jūsų pusryčiai?

– Jeigu kur nors labai skubu – kavos puodelis ir cigaretė. Kai galiu sau leisti ramiai pavalgyti, tai būna gardi soti kiaušinienė su šonine ir daržovėmis.

– Ar leidžiate sau po vėlyvų koncertų naktį kaip reikiant prisikirsti?

– Taip būna visada. Tai jokia paslaptis.

– Labiau vertinate lietuvišką ar kitų šalių virtuvę?

– Maistui nesu labai išrankus. Nelabai mėgstu žuvies (nebent ji būtų be ašakų).

Nepatinka jūrų gėrybės, maisto gudrybės ar velnybės. Pirmenybę visada teikiu lietuviškai virtuvei su šaltibarščiais ir troškiniais.

– Vis dėlto ar kada nors teko ragauti egzotiškų patiekalų?

– Jeigu varlės ir sraigės patenka į šią kategoriją, tuomet teko. Kažkas man bandė įsiūlyti keptų tarakonų. Atsakiau kategoriškai: ne. Nesutikčiau valgyti ir vabzdžių lervų.

– Kuo vaišinate netikėtai užsukusius svečius?

– Anksčiau tekdavo staigiai ką nors sugalvoti. Dabar svečiams patiekiamas Martynos keptas pyragas.

– Esate smaguris ar vietoj deserto mieliau sukirstumėte kepsnį?

– Aišku, kepsnį. Anksčiau visai nevalgydavau saldumynų ir ledų. Nesuprantu, kodėl kai kurie žmonės miršta dėl šokolado. Dėl manęs jo apskritai gali nebūti. Tiesa, po truputį Martyna mane pavergė savo pyragais ir kitokiais desertais.

Jautiena su daržovėmis

Patiekalui reikės:

800 g jautienos,

1 didelio svogūno,

2 morkų,

1 paprikos,

3–4 bulvių,

400 g pievagrybių,

2 skiltelių česnako,

druskos, pipirų,

aštrių mėsos prieskonių,

indelio majonezo arba grietinės.

Mėsą supjaustykite kubeliais, įtrinkite druska, pipirais, aštriais prieskoniais ir apkepinkite keptuvėje. Svogūną supjaustykite griežinėliais, česnakų skilteles susmulkinkite, morkas sutarkuokite, bulves ir papriką supjaustykite kubeliais, pievagrybius perpjaukite pusiau. Toje pačioje keptuvėje apkepkite grybus ir bulves. Juos išimkite ir apkepinkite morkas su svogūnais bei paprikomis.

Į molinius indelius sudėkite apkepintą jautieną, sluoksniais dėkite daržoves ir pievagrybius. Pagardinkite druska, pipirais ir česnakais. Į kiekvieną indelį įpilkite pusę ar trečdalį stiklinės vandens, įdėkite maždaug šaukštą grietinės arba majonezo.

Troškinkite apie 40 minučių 180–190 laipsnių orkaitėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.