Nerijus Juška žmonai patiki ruošti visus patiekalus, išskyrus vieną

Baleto primarijus Nerijus Juška (40 m.) atviras: kol nebuvo vedęs, virtuvėje viengungiškai šeimininkaudavo pats. Šiuo metu solistas maisto ruošimo valdas užleido kone kulinarijos šedevrus kuriančiai žmonai Agnei (25 m.) – ji vyrą ir pusantrų metų sūnų Paulių lepina gardžiais patiekalais.

 Baleto primarijus Nerijus Juška su žmona Agne.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
 Baleto primarijus Nerijus Juška su žmona Agne.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-07-01 13:34, atnaujinta 2017-07-03 12:20

Baleto šokėjas N.Juška dar vaikystėje išmoko ruošti valgį. Ir nors neretai ant stalo atsidurdavo sumuštiniai, koldūnai, žuvų piršteliai ar kiti pusgaminiai, būdavo dienų, kai jis čirškindavo karbonadus, marinuotus viščiukus ir kitus mėsiškus patiekalus.

„Kiek save prisimenu, vis pritrūkdavo laiko, kad reguliariai pasiruoščiau naminio maisto. Tačiau kai jo atrasdavau, mielai sukdavausi virtuvėje.

Bičiuliai iki šiol negali pamiršti pagal mano receptą jiems patiektos virtos karkos ar kiaulių kojų. Aišku, tai jau buvo seniai“, – su šypsena prisiminė N.Juška.

Kai prieš kelerius metus gyvenime atsirado mylimoji Agnė, kurią vedė šių metų gegužę, jo mityba smarkiai pakito.

Nuo vaikystės tėvų ūkyje išaugintą maistą įpratusi valgyti A.Juškienė į naująją šeimą atsinešė sveikos mitybos tradicijas.

Valgį ruošti mėgstančios ir mokančios Agnės tėvai turi ir daržą, ir sodą, augina paukščių, triušių, todėl įvairiomis gėrybėmis nuolat aprūpina jos šeimą.

– Kokiais patiekalais jus dažniausiai lepina žmona?

– Agnė – puiki kulinarė. Ji kone kaskart ne tik stebina skaniais, sveikais patiekalais, bet ir patiekia juos lyg aukščiausios klasės restorane.

Žmona itin skaniai ruošia salotas, jūrų gėrybes, žuvį, mėsą.

Buvo laikai, kai maniau, kad sraigės – didelis delikatesas, bet Agnė moka skaniai paruošti ir jas.

– Jūs prie puodų retai sukiojatės?

– Kai yra Agnė, ar galėčiau jai prilygti virtuvėje? Vis dėlto lauko kepsninėje mėsą kepu tik aš.

– Koks mėgstamiausias vasaros patiekalas?

– Šviežios braškės su pienu.

– Ko neįsidėtumėte į burną?

– Kartą teko atsikąsti vabzdžio. Tai manęs visiškai nesužavėjo. Vabalų daugiau nenorėčiau valgyti.

– Ko visada yra jūsų šaldytuve?

– Daržovių, nes labai dažnai valgome salotas. Iš jų paruoštus valgius mėgsta ir Paulius. Šaldytuve visuomet būna jogurto, varškės. Man svarbu, kad rasčiau ir dešros.

– Ką mieliau sukertate – kepsnį ar desertą?

– Saldumynų man gali nebūti, o kepsnio neatsisakysiu niekada.

– Vegetaru, kaip dabar madinga, tapti nesiruošiate?

– Be mėsos būtų sunku ir dieną ištempti. Agnė nori įvesti tvarką, kad penktadieniais nevalgytume mėsos. Su tuo susitaikyti nesunku, nes tuomet valgome žuvį.

– Mėgstate egzotiškus valgius?

– Nors, kaip minėjau, Agnė skaniai ruošia jūrų gėrybes, keliaujant patinka atrasti naujų šių produktų skonių. Esu ragavęs varlių šlaunelių.

– Ar baleto artisto karjeros pabaiga turėjo įtakos jūsų svoriui?

– Po man atliktų operacijų ir nustojęs intensyviai šokti pasunkėjau 8 kilogramais. (Juokiasi.) Dabar kurį laiką svoris nesikeičia. Agnės ruošiamas maistas nėra riebus, jį valgydamas nestorėju.

– O anksčiau dietų yra tekę laikytis?

– Nelabai būdavo kada jų laikytis. Dažniausiai pavalgydavau pusryčius, o paskui vakarienę valgydavau tik po spektaklių. Dienomis laiko neužtekdavo.

Salotos su krevetėmis

* Patiekalui reikės: 100 g jūrų dumblių su sezamų sėklomis, 13 krevečių, 20–30 g parmezano, 4 saulėje džiovintų pomidorų, 4 riekelių prancūziško batono, 2 šaukštų citrinų sulčių, šaukštelio sojų padažo, šaukštelio Vusterio padažo, 3 skiltelių česnako, jūrų gėrybių prieskonių, 30 g sviesto, krapų, petražolių, balzaminio acto, skiltelės citrinos.

* Sumaišykite sojų padažą, citrinų sultis, Vusterio padažą, tarkuotus česnakus ir jūrų gėrybių prieskonius. Šiame marinate palaikykite krevetes, o tuomet kepkite keptuvėje su įkaitintu sviestu, taip pat lengvai apkepkite 2 skilteles česnako. Baigdami kepti 3 kartus papurkškite purškiamojo balzaminio acto.

* Sviestą išsukite su žolelėmis, prieskoniais, smulkintais česnakais ir užtepkite ant batono riekelių. Riekeles kepkite 5 minutes 180 laipsnių orkaitėje, kol apskrus.

* Patiekdami į lėkštę dumblius išdėliokite lygiomis dalimis – lizdeliais. Vieną lizdelio pusę apdėkite smulkintais saulėje džiovintais pomidorais, o kitą apibarstykite sūrio drožlėmis.

* Apkeptas krevetes išdėliokite per lizdelių vidurį, o lėkštės kraštus apipurkškite balzaminiu actu, įdėkite skiltelę citrinos.

* Kitoje lėkštėje patiekite skrudintas batono riekeles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.