Dzūkijoje išrinko geriausius lietuviškus sūrius

Rugpjūčio 12-ąją Druskininkuose vyko ketvirtasis sūrių festivalis. Jame dalyvavo 20 smulkių sūrininkų iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos. Renginyje apsilankė keli tūkstančiai sūrio mylėtojų, kurie domėjosi, degustavo, bendravo ir pirko ūkininkų nuoširdaus darbo vaisius.

 Sūrių festivalio akimirkos.<br>Šventės organizatorių nuotr. 
 Sūrių festivalio akimirkos.<br>Šventės organizatorių nuotr. 
 Sūrių festivalio akimirkos.<br>Šventės organizatorių nuotr. 
 Sūrių festivalio akimirkos.<br>Šventės organizatorių nuotr. 
 Sūrių festivalio akimirkos.<br>Šventės organizatorių nuotr. 
 Sūrių festivalio akimirkos.<br>Šventės organizatorių nuotr. 
 Sūrių festivalio akimirkos.<br>Šventės organizatorių nuotr. 
 Sūrių festivalio akimirkos.<br>Šventės organizatorių nuotr. 
 Sūrių festivalio akimirkos.<br>Šventės organizatorių nuotr. 
 Sūrių festivalio akimirkos.<br>Šventės organizatorių nuotr. 
 Sūrių festivalio akimirkos.<br>Šventės organizatorių nuotr. 
 Sūrių festivalio akimirkos.<br>Šventės organizatorių nuotr. 
 Sūrių festivalio akimirkos.<br>Šventės organizatorių nuotr. 
 Sūrių festivalio akimirkos.<br>Šventės organizatorių nuotr. 
 Sūrių festivalio akimirkos.<br>Šventės organizatorių nuotr. 
 Sūrių festivalio akimirkos.<br>Šventės organizatorių nuotr. 
 Sūrių festivalio akimirkos.<br>Šventės organizatorių nuotr. 
 Sūrių festivalio akimirkos.<br>Šventės organizatorių nuotr. 
 Sūrių festivalio akimirkos.<br>Šventės organizatorių nuotr. 
 Sūrių festivalio akimirkos.<br>Šventės organizatorių nuotr. 
 Sūrių festivalio akimirkos.<br>Šventės organizatorių nuotr. 
 Sūrių festivalio akimirkos.<br>Šventės organizatorių nuotr. 
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

2017-08-14 14:49

Trečią kartą Lietuvoje vykusiame sūrių konkurse dalyvavo 26 sūriai


Nugalėtojais tapo:

Geriausias karvių pieno sūris ir geriausias puskietis sūris ir festivalio Grand Prix – „Viržinis“ (jaunas), sūrinė „Varinis Puodas“, Varėnos raj.

Geriausias ožkų pieno sūris ir geriausias brandintas rūgštinis sūris – „Ožka pataluose“, „Laužėnų kaimo sūrinė“, Švenčionių raj.

Geriausias saldaus pieno sūris – „Kurmio namas“, Jurga Stoškutė, Varėnos raj.

Geriausias tradicinis sūris – „Močiutės“, Dalia Baranauskienė, Varėnos raj.

Geriausias mėlynojo pelėsio sūris – „Gelmė“, Vaida Genienė, Alytaus raj.


Konkursas buvo vykdomas pagal tokių konkursų tarptautinę patirtį. 

Komisija:

Mindaugas Vizgaitis – sūrių gamybos technologas

Angelo Labatte – „Čiop Čiop“ virtuvės šefas

Gian Luca Demarco – sūrių gurmanas, „Kulinarinės studijos“ vadovas

Linas Petrukaitis – „Gero maisto akademijos“ įkūrėjas „30 geriausių restoranų“ reitingo organizatorius 

Hubertas Hironas – sūrių gamybos ūkiuose konsultantas, veterinarijos gydytojas homeopatas, „Zone Verte“ narys

Mirekas Sienkiewiczus – Lenkijos sūrių festivalio „Czas na Ser“ organizatorius, sūrių gamybos technologas

Didelio dėmesio sulaukė ypatingos sūrių degustacijos. Parmezaną su „Rasos“ mineraliniu vandeniu derino gastronomijos apžvalgininkas Paulius Jurkevičius, įdomiausius lietuviškus sūrius su alumi – „Black Light Brewing“ bravoro aludaris Ignas Vaščila, Lenkijos ūkininkų sūrius pristatė M.Sienkiewiczus, o apie prancūzišką sūrių valgymo kultūrą pasakojo H.Hironas.

Renginio metu veikė kūrybinės dirbtuvės vaikams su „Artoteka“, buvo galima sužinoti sūrio gamybos niuansų norint pasigaminti sūrio namie, savo įspūdžiais dalijosi konkurso komisijos nariai. 

Antradienį Kaune sūrių konkurso komisijos narys iš Prancūzijos H.Hironas vedė seminarą ūkininkams apie pieninių gyvulių sveikatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.