Kelios patiekalų idėjos smagiam merginų vakarėliui

Smagūs mergaitiški pokalbiai, vasariškai lengvi patiekalai ir begalinė romantika. Kadaise projekto „52 kartai“ autoriui Robertui Daskevičiui teko rengti panašią priešvestuvinę fotosesiją, tad gerų jos atsiminimų įkvėptas su virtuvės meistre Aldona Gečiene iš restorano „Sugamour“ šį kartą į tokią erdvę nutarė perkelti maisto fotosesiją.

Burokėlių, arbūzo ir fetos salotos<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
Burokėlių, arbūzo ir fetos salotos<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
Triušienos suktinukai<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
Triušienos suktinukai<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
Kokteilis „saulėtekis“<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
Kokteilis „saulėtekis“<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
Graikiškas pyragaitis su avietėmis<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
Graikiškas pyragaitis su avietėmis<br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Žurnalas „Stilius“

Aug 25, 2017, 6:30 PM

Burokėlių, arbūzo ir fetos salotos

Reikės: * 12 vnt. mažų raudonųjų ir geltonųjų burokėlių (virtų) * jūros druskos * „Cabernet Sauvignon“ acto * „Chardonnay“ acto * alyvuogių aliejaus * 400 g arbūzo * 200 g fetos * 40 g moliūgų sėklų * 40 g kedrų riešutų * mėgstamų žalumynų

1. Raudonuosius burokėlius užmarinuokite su „Cabernet Sauvignon“ actu, jūros druska ir alyvuogių aliejumi. Geltonuosius burokėlius užmarinuokite su „Chardonnay“ actu, jūros druska ir alyvuogių aliejumi. Burokėlius marinate palaikykite 3–4 valandas ir supjaustykite plonomis riekelėmis.

2. Arbūzą supjaustykite kubeliais, išimkite sėklas.

3. Burokėlius ir arbūzą dėkite į lėkštę, ant viršaus dėkite fetos, berkite kepintų moliūgų sėklų ir kedrų riešutų. Pagardinkite alyvuogių aliejumi ir mėgstamais žalumynais.

Triušienos suktinukai

Suktinukams: * apie 1 kg triušienos be kaulų (triušienos papilvės ir smulkių gabaliukų) * žiupsnio druskos * juodųjų maltų pipirų * šviežių čiobrelių * 200 g trumpai apvirtų morkų * 2 kiaušinių * 4 arbatinių šaukštelių keptų svogūnų * 120 ml grietinėlės * 120 g serano kumpio * 4 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus

Žirnelių piurė: * 400 g žaliųjų žirnelių * žiupsnio druskos * juodųjų maltų pipirų * saujos mėtų lapelių * sviesto

Keptiems žirniams: * 200 g žaliųjų žirnelių * alyvuogių aliejaus * druskos * juodųjų maltų pipirų * žirnių daigų

Keptai bulvei: * 120 g virtos bulvės * 120 g „kataifi“ tešlos * šaukšto miltų * 300 ml augalinio aliejaus * druskos * vandens

1. Užmarinuokite triušieną su šviežių čiobrelių lapeliais, druska ir pipirais. Palaikykite 5–6 valandas. Smulkius triušienos gabaliukus sumalkite kartu su keptais svogūnais, dėkite kiaušinio plakinį, grietinėlę, druską, pipirus ir gerai išmaišykite.

Triušienos papilvę ištieskite ant folijos lapo. Plonai ištepkite gautu faršu, uždėkite morkos juosteles ir dar kartą uždėkite faršo. Susukite į cilindro formos suktinuką.

Virkite 30–40 minučių. Išsukite iš folijos, apjuoskite seranu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 8 minutes.

2. Paruoškite žirnelių piurė. Žirnelius virkite 10 minučių. Mėtų lapelius panardinkite į verdantį vandenį ir atvėsinkite. Virtus žirnelius sumalkite kartu su mėtų lapeliais iki gražios vientisos masės. Pagardinkite druska ir pipirais, sviestu.

3. Paruoškite žirnius. Apkepkite juos alyvuogių aliejuje, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

4. Virtas bulves supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Miltus ir druską užpilkite šlakeliu vandens, kad išeitų lietinių blynų konsistencijos masė.

Bulvę pamerkite į gautą mišinį ir apjuoskite „kataifi“ tešlos siūlais. Kepkite įkaitintame aliejuje apie 2 minutes, kol pagels tešla.

5. Sudėkite į lėkštę triušieną, žirnelių piurė, keptus žirnius, bulves ir papuoškite žirnių daigais.

Graikiškas pyragaitis su avietėmis

Reikės: * 280 g trapios tešlos

Įdarui: * 8 valgomųjų šaukštų graikinių riešutų * 6 šaukštų medaus * 4 valgomųjų šaukštų sviesto * 4 šaukštų rudojo cukraus * cinamono (pagal skonį)

Maskarponės kremui: * 8 valgomųjų šaukštų maskarponės * žiupsnio cukraus pudros * žiupsnio vanilinio cukraus * 4 valgomųjų šaukštų 35 proc. grietinėlės

Mėtų pudrai: * 4 valgomųjų šaukštų balto sauso biskvito * saujos mėtų lapelių

Pagardui: * šviežių aviečių

1. Trapią tešlą išklokite į norimo dydžio formelę ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.

2. Paruoškite įdarą: medų, kambario temperatūros sviestą ir cinamoną sumaišykite iki vientisos masės. Suberkite rudąjį cukrų, susmulkintus graikinius riešutus ir išmaišykite, kad cukrus neištirptų.

Gautą masę supilkite į apkeptą trapios tešlos krepšelį ir toliau kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

3. Paruoškite maskarponės kremą. Grietinėlę išplakite kartu su milteliniu cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki standžios konsistencijos. Atsargiai įmaišykite maskarponę. Kremu aptepkite iškepto ir atvėsusio pyragėlio viršų.

4. Paruoškite mėtų pudrą. Baltą sausą biskvitą sudėkite į trintuvą kartu su šviežiais mėtų lapeliais ir sutrinkite. Gausite žalią biskvitą. Išpilkite plonu sluoksniu į skardelę ir išdžiovinkite.

5. Pyragėlį papuoškite avietėmis, apibarstykite mėtų pudra.

Kokteilis „saulėtekis“

Reikės: * 60 ml rūgščiųjų mandarinų tyrės kokteiliams * 30 ml žaliosios arbatos * 280 ml vandens * citrinos ir žaliosios citrinos griežinėlių * liofilizuotų braškių * ledukų

Į didelę taurę supilkite rūgščiųjų mandarinų tyrę, žaliąją arbatą, sudėkite ledukus. Ant jų sudėkite žaliosios citrinos ir citrinos griežinėlius ir supilkite vandenį. Užbarstykite liofilizuotų braškių gabaliukų ir lengvai išmaišykite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.