Būtent taip pasielgė ką tik Vilniuje atidaryto pirmojo Lietuvoje subalansuoto maisto restorano sumanytojai.
Dažnai restoranuose stengiamasi sukurti kuo stipresnę skonių paletę – naudojama daug druskos, cukraus, riebalų. Ypač didelė blogybė cukrus. Jo dedama visur – į sriubą, makaronų padažą, net salotas.
„Norėjome susikurti tobulą restoraną, kur galėtume valgyti be jokios sąžinės graužaties. Todėl įkūrėme „Health“, – pasakojo naujo restorano sumanytojai Ineta ir Audrius.
Restorane „Health“ naudojami kokybiški baltymų produktai, tokie, kaip įvairi liesa mėsa, žuvis ar kiaušiniai.
Angliavandeniai – tik visadalių grūdų produktai.
Riebalai – tik gerieji, iš kokosų, avokadų, riebiosios žuvies ar riešutų. Čia visiškai nėra perdirbtų aliejų.
„Svarbiausia – viskas subalansuota. Kiekviename patiekale yra tinkamas baltymų, angliavandenių ir riebalų kiekis.
Kurdami restoraną vadovavomės paprasčiausiu principu – čia nėra nieko, ko nevalgytume patys“, – prisipažino restorano sumanytojai.
Restorano vairą jie patikėjo šefui Vytautui Pupeliui, dirbusiam garsiajame Liutauro Čepracko restorane „Gastronomika”.
Restorano atidaryme dalyvavo Urtė Mikelevičiūtė („DerVynas“), Kristina Pišniukaitė („Ant medinės lentelės“), Aidas Puklevičius, Sandra Burbaitė, Ugnė Henriko, Marija Meškovaitė („Puskė“), Penketų organizatorė Aistė Jakimavičiūtė, Laura Montvilaite („Strelka ir Belka“), Paulius Stoškus („Vyrai Virtuvėje“).