Naujieji Gerdos ir Andriaus Žemaičių namai kvepia nuostabiu pyragu

Gegužę susituokę TV „gelbėtoja“ Gerda (36 m.) ir prodiuseris Andrius Žemaičiai (45 m.) neseniai persikėlė į naujus namus Kaune. Pora džiaugiasi, kad dabar ne tik gyvena erdviau, bet ir turi didelę virtuvę, kurioje abu gali ruošti maistą.

Gerdos ir Andriaus vestuvių puota vyko Tailando paplūdimyje.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Gerdos ir Andriaus vestuvių puota vyko Tailando paplūdimyje.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Tailande Gerda neatsisakė paragauti pagal tajų receptus ruoštų jūrų gėrybių ir kitų skanėstų.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Tailande Gerda neatsisakė paragauti pagal tajų receptus ruoštų jūrų gėrybių ir kitų skanėstų.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 Nei Andrius, nei Gerda nėra dideli desertų mėgėjai. Jeigu yra kitokio maisto, saldumynų nesirenka.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 Nei Andrius, nei Gerda nėra dideli desertų mėgėjai. Jeigu yra kitokio maisto, saldumynų nesirenka.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Nei Andrius, nei Gerda nėra dideli desertų mėgėjai. Jeigu yra kitokio maisto, saldumynų nesirenka.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Nei Andrius, nei Gerda nėra dideli desertų mėgėjai. Jeigu yra kitokio maisto, saldumynų nesirenka.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Neseniai susituokę Gerda ir Andrius dabar gyvena įkurtuvių rūpesčiais.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Neseniai susituokę Gerda ir Andrius dabar gyvena įkurtuvių rūpesčiais.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Tailande Gerda neatsisakė paragauti pagal tajų receptus ruoštų jūrų gėrybių ir kitų skanėstų.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Tailande Gerda neatsisakė paragauti pagal tajų receptus ruoštų jūrų gėrybių ir kitų skanėstų.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Neseniai susituokę Gerda ir Andrius dabar gyvena įkurtuvių rūpesčiais. <br>Asmeninio albumo nuotr.
Neseniai susituokę Gerda ir Andrius dabar gyvena įkurtuvių rūpesčiais. <br>Asmeninio albumo nuotr.
 Nei Andrius, nei Gerda nėra dideli desertų mėgėjai. Jeigu yra kitokio maisto, saldumynų nesirenka.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 Nei Andrius, nei Gerda nėra dideli desertų mėgėjai. Jeigu yra kitokio maisto, saldumynų nesirenka.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Gerdos ir Andriaus vestuvių puota vyko Tailando paplūdimyje.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Gerdos ir Andriaus vestuvių puota vyko Tailando paplūdimyje.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Sutirštinto pieno pyragas su plakta grietinėle ir uogomis.<br> 123rf.com nuotr.
Sutirštinto pieno pyragas su plakta grietinėle ir uogomis.<br> 123rf.com nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

Sep 25, 2017, 7:22 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 6:38 PM

Visą nuo darbo likusį laiką Gerda ir Andrius skiria naujakurių rūpesčiams, rašo „TV antena“.

Iš Gerdos gimtosios Marijampolės, kur pastaruoju metu gyveno ir Andrius, pora su moters sūnumi iš pirmos santuokos Marku (13 m.) persikraustė gyventi į Kauną.

G. ir A.Žemaičiai Šilainių mikrorajone įsigijo naują dviejų aukštų kotedžą, kuris daugiau nei du kartus erdvesnis už senąjį jų būstą.

„Namuose – labai daug vietos. Šiuo metu jie įrengiami ir apstatomi baldais. Sprendžiama, kaip panaudoti erdves, sukurti jaukumą“, – kalbėjo G.Žemaitė.

Moteris neslėpė, kad didžioji dalis įkurtuvių rūpesčių tenka jai. Mat jųdviejų šeimoje galioja nerašyta taisyklė: vyras stato ar perka namą, o moteris sukuria namus.

„Drauge sutarėme, kad nauji mūsų namai bus šviesūs ir erdvūs, todėl sienoms parinkome baltą spalvą. Interjerą toliau kuria Gerda.

Jos skonis labiau išlavintas, ji daugiau dėmesio skiria detalėms, smulkmenoms, jaukumui sukurti, moteriškai jaučia, kas prie ko dera. Be to, žinau, kad šis procesas jai labai patinka“, – kalbėjo A.Žemaitis.

– Gerda, tikriausiai jūs taip pat dirigavote ir naujuose namuose įrengiant virtuvę?

Gerda: Dėl virtuvės tariausi su interjero dizainere. Ši erdvė jau baigiama įrengti. Ji bus amerikietiško stiliaus, baldai šiek tiek primins retro stilių, vyraus balintos kavos spalva. Viduryje virtuvės bus baldų sala.

– Ar jūsų virtuvėje yra daug maistui ruošti skirtos įrangos?

Gerda: Turime ne tik orkaitę ir viryklę. Virtuvėje yra tikrai labai daug įrangos, kurios reikia ruošiant įvairius patiekalus.

Andrius: Man svarbiausia, kad ir virtuvėje, ir lauke yra kepsninė.

– Ar jūsų namuose yra kulinarijos knygų ar žurnalų?

Andrius: Maistą ruošiu pagal laiko patikrintus receptus. Puikiai žinau, kiek ir ko reikia dėti.

Gerda: Tokių knygų turiu nemažai, tačiau jas atsiverčiu retai. Jeigu nežinau, kaip ką nors ruošti, patarimų ieškau internete arba skambinau mamai, sesei.

– Kokie įprastai būna jūsų pusryčiai?

Gerda: Pusryčių įprastai nevalgau, nes dažniausiai miegu iki paskutinės minutės. Rytais lendu į dušą, rengiuosi ir lekiu į darbą.

Andrius: Aš taip pat darbo dienomis nevalgau pusryčių. Savaitgaliais visai kas kita – tuomet dažnai ryte kepu kiaušinienę.

– Kuris iš jūsų dažniau perka ir ruošia maistą?

Gerda: Maistu rūpinasi Andrius. Mums pradėjus drauge gyventi jis mane išmokė, kad nereikia nuolat prigrūsti šaldytuvo įvairių produktų.

Anksčiau iš parduotuvės partempdavau kelis krepšius maisto, bet su Marku jo nesuvalgydavome, nemažai produktų tekdavo išmesti. Dabar Andrius nuperka tiek, kiek suvalgome per dieną ar dvi.

Andrius: Dažniausiai aš perku maisto produktus, bet ruošti valgį mokame ne tik mes su Gerda, bet ir Markas. Jis kepa gardžius blynus.

– Kiekvienas turite patiekalą, kurį labiausiai mėgstate ruošti?

Andrius: Man patinka kepti picą, mėsainius ir virti makaronus su įvairiais padažais.

Gerda: Aš mėgstu ruošti salotas, vištienos patiekalus, kepti bulvių plokštainį ir bulvinius vėdarus su spirgučių padažu.

– Ar kyla konfliktų dėl to, kuriam plauti indus?

Gerda: Jokiu būdu. Indus plauname indaplovėje, o kas juos į ją sudės, visai nesvarbu. Visi trys stengiamės, kad virtuvėje būtų švaru, todėl indų stirtų nekaupiame. Kaskart baigę ruošti valgį ir pavalgę susitvarkome.

– Kuo vaišinate netikėtai užsukusius svečius?

Andrius: Naujuose namuose svečių kol kas buvo nedaug. Tie, kurie buvo, ragavo mano lauke keptų mėsainių.

– Esate smaguriai ar vietoj deserto mieliau sukertate kepsnį?

Gerda: Smaguris yra Markas. Jam saldumynai labiau patinka nei mėsa ir kiti patiekalai. Jam ir svečiams kepu pyragą su šilauogėmis.

Andrius: Nei aš, nei Gerda nesame dideli desertų mėgėjai. Jeigu yra kitokio maisto, saldumynų nesirenkame.

– Žinau, kad mėgstate keliauti. Kokių egzotiškų patiekalų esate ragavę?

Gerda: Varlių šlaunelių, pagal tajų receptus ruoštų jūrų gėrybių ir kitų skanėstų.

Andrius: Nemėgstu ragauti to, kas nepažįstama. Tokie eksperimentai ne man. Nesu valgęs nei varlių, nei sraigių, nei tarakonų.

– Ko už jokius pinigus negalėtumėte įsidėti į burną?

Andrius: Kiaulienos šašlyko ar kito kepsnio. Nepatinka jos skonis. Mieliau renkuosi jautieną ir paukštieną.

Gerda: Manų košės. Jos nemėgstu nuo vaikystės.

Reikės:

1 indelio sutirštinto pieno,

4 kiaušinių,

150 g miltų,

50 g sviesto,

pusės šaukštelio kepimo miltelių,

indelio grietinėlės,

indelio šviežių šilauogių.

Išlydykite sviestą ir kiek pravėsinkite. Į jį supilkite sutirštintą pieną, sumuškite kiaušinius ir suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus.

Masę gerai išmaišykite ir supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 175–180 laipsnių orkaitėje 45 minutes.

Kai išjungsite orkaitę, pyragą joje palaikykite dar 10 minučių. Atvėsusį pyragą papuoškite plakta grietinėle ir uogomis. Gerda naudoja šilauoges.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.