Tai – patys geriausi kebabai Lietuvoje. Tik reikia žinoti vieną dalyką

Ilgai slėpiau, bet dabar noriu atskleisti jums paslaptį – aš taip pat mėgstu kebabus.

Dogano kebabas.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
Dogano kebabas.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 Efeso kebabinė.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 Efeso kebabinė.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 Efeso kebabinė.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 Efeso kebabinė.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
Daugiau nuotraukų (4)

„Ančių medžioklė“

Sep 28, 2017, 7:25 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 2:42 PM

Kai kažkas pasako, kad juos mėgsta – visi pradeda manyti, kad tas žmogus tik kebabus ir valgo. Tada prasideda nejuokingi juokeliai ir panašiai, bet man dabar bus lengviau, nes pasidalinsiu tuo, kuo seniai turėjau pasidalinti.

Bent kartą per mėnesį su žmona pereiname per Nerį ir atsiduriame Žirmūnuose, prie „Minsko IKI“. Būtent šalia šios parduotuvės Tuskulėnų rimties parko stotelėje yra mūsų kebabų taškas – Efeso kebabai (Dogano kebabai). Tik nesumaišykite, šalia yra kebabinė lietuvišku pavadinimu, tai aš ne apie juos.

Jau porą metų mes čia ateiname ir kas kartą pasakome tą patį: „Du mažus su česnakiniu“. Padedame 5 EUR ir ramiai laukiame.

Nuo pat pirmojo apsilankymo mūsų užsakymus priima tas pats žmogus, todėl dėl kebabų kokybės mums niekada nereikia rūpintis – ji visiškai nepasikeitė per tuos metus.

Spėju, kad šio kebabų meistro vardas – Doganas, bet iki šiol tuo vis dar nepasidomėjome. Vieną kartą žmona su juo net kalbėjosi apie daržoves ir tai, kaip sunku jų gauti Lietuvoje, tiksliau – sunku gauti geros kokybės (daržovės – žmonos stichija), bet iki vardų pokalbis nepriėjo (nesu pavydus, bet gal ir gerai).

Per maždaug penkias minutes gavę savo kebabus visada pereiname į kitą gatvės pusę ir jaukiame parkelyje susirandame laisvą suoliuką, dažniausiai su vaizdu į upę. Išsitraukiame gėrybes iš maišelio ir pradedame pikniką Žirmūnuose.

Ir čia yra ta vieta, kai aš pasakau – Efeso (Dogano) kebabai yra geriausi Lietuvoje!

Taip, tai yra labai subjektyvu. Taip, jums tai gali nepatikti. Taip, jūs vėl teisūs, o aš neteisus, bet šių žodžių neketinu atsiimti!

Tai suprasite ir jūs, kai tik paimsite tą „mažylį“ į rankas, išvyniosite iš folijos ir jo atsikąsite.

Jaučiate? Ką jaučiate jūs?

Aš pirmiausiai pajuntu neįkyriai švelnų česnakinį padažą (tarsi jogurtinis, po jo niekada neateina kebabo „pagirios“ – t.y., česnakų šleifas ir skrandžio sudirgimas, kuris artimiausias 12 valandų neleidžia pamiršti, ką valgei).

Tada seka daržovių ir mėsos simbiozės pojūčiai – visko po lygiai, kaip darnioje šeimoje. Tiesiog atsikandi, ir jauti tą gerą jausmą.

Beje, iš daržovių man labiausiai patinka Dogano naudojami pomidorai, nes jie turi skonį, o šildant grilyje dar jį paskleidžia ir šalia esančioms daržovėms (gaunasi lyg natūralus pomidorų padažas). Tad prisimindamas pokalbį su žmona aš tikiu, kad jis tikrai stengiasi rasti kuo geresnių daržovių ir bet ko į savo kebabus nemeta.

Kebaninėje galima rinktis tik jautienos kebabus, tai mėsos plačiau nekomentuosiu – tiesiog gera ir jos pakankamai daug, kad nepranyktų tarp daržovių (mėsos/daržovių proporcijos dar niekada nenuvylė).

Kebabų esu ragavęs tikrai ne vienoje vietoje. Esu tas, kuris vienas pirmųjų išbandė „Jammi“, kai tai dar buvo eilinis kioskas Pilaitėje, net „Jammi“ nesivadinęs. Ir sakau jums – geresnio skonio kebabų nesu ragavęs (visiškai subjektyvu).

Jei nuspręsite ten apsilankyti, tai turiu pasakyti – nebandykite kebabų gabentis namo. Juos reikia valgyti vietoje. Todėl mūsų rekomenduojama vieta kitoje gatvės pusėje yra geriausias pasirinkimas laiko atžvilgiu, kad kebabas nepermirktų ir išlaikytų geriausią konsistenciją bei skonį.

Taip, galite valgyti ir automobilyje, bet ar tai romantiška? Rinkitės gamtą ir vaizdą į upę – tai mūsų patarimas.

Dar viena smulkmenėlė – tas „mažas“ kebabas, nėra toks jau mažas. Kartais man atrodo, kad jis skirtas pamaitinti 4 asmenų šeimą (na, bent dviejų). Todėl mes niekada neimam jokių bulvyčių, o didelius kebabus bandėme valgyti tik pradžioje, kai dar nieko apie juos nežinojome.

Dabar jūs žinote mano paslaptį – skanaus!

Vertinimas: 10 iš 10

Kaina: 2,5 EUR už „mažą“ kebabą

P.S. Šie kebabai yra ir mūsų augintinės favoritai. Ji tiesiog išprotėja, kai mes pradedame pikniką ir ima rodyti visokias grimasas, kurios šiaip jai nėra būdingos.

„Ančių medžioklė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.