Natalija Bunkė virtuvėje jaučiasi kaip scenoje: sriubą išvirtų ir iš kirvio

Turbūt sunku būtų rasti patiekalą, kurio skaniai nesugebėtų paruošti muzikos grupių „Pop Ladies“ ir YVA įkūrėja bei laidos „Moterų balsas“ („Lietuvos ryto“ televizija) vedėja Natalija Bunkė (34 m.). Moters kulinarinę išmonę vertina ir šeima, ir bičiuliai.

 Nėra patiekalo, kurio negalėtų paruošti N.Bunkė.<br>D.Umbraso nuotr.
 Nėra patiekalo, kurio negalėtų paruošti N.Bunkė.<br>D.Umbraso nuotr.
 Kepta antis su apelsinais.<br> 123rf.com nuotr.
 Kepta antis su apelsinais.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 18, 2017, 11:18 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 12:55 PM

Dainininkė N.Bunkė atvira: nuo pat mažens linkusi gardžiai, daug ir sočiai pavalgyti. „Vidurinėje mokykloje per pertraukas ar po pamokų matydama mane vis traukiančią į valgyklą klasės auklėtoja juokaudavo: „Ivanova, tu vėl eini valgyti? Be reikalo maistą gadini. Tu lyg šiukšlių dėžė – telpa, kiek įmesi“, – kvatodamasi pasakojo Natalija.

Moteris atskleidė, kad gastronomijos paslapčių dar vaikystėje išmoko iš motinos, kuri yra puiki kulinarė.

Namuose, kuriuose augo su seserimi Kristina, kuri taip pat dainuoja, visada būdavo daug maisto. Mergaičių motina pasirūpindavo, kad netrūktų ne tik jos rankomis paruoštų patiekalų, bet ir įvairiausių skanėstų šaldytuve.

„Mes turėdavome tokių gardėsių, kokių tuo metu Lietuvoje ne visada būdavo. Jų mama dažnai parveždavo iš Lenkijos“, – prisiminė N.Bunkė.

– Suktis virtuvėje pamėgote dar tėvų namuose?

– Kol augome, daugiausia valgį ruošdavo mama, o mes viską suvalgydavome. Mes su sese ką nors paruošdavome retai.

Kai pradėjau gyventi savarankiškai, maisto ruošimas tapo malonia kasdiene veikla. Man atrodo, nėra patiekalo, kurio negalėčiau pagaminti. Turbūt ir iš kirvio sriubą išvirčiau.

– Receptų knygų virtuvėje turite? Ar receptų dairotės internete?

– Esu gavusi dovanų ir pati įsigijusi receptų knygų, tačiau jas man labiau patinka vartyti dėl gražių nuotraukų. Receptų paprastai ieškau internete. Dažnai pasinaudoju keliais to paties patiekalo receptais ir paruošiu savaip. Pavyzdžiui, taip ištobulinau lazaniją.

– O kuriuos valgius labiausiai mėgstate ruošti?

– Labai patinka ruošti mėsą. Šiltuoju sezonu lauko kepsninėje dažnai čirška šašlykai, šonkauliukai, kepsniai. Žinau, kad naujausia kepsninė turi ir rūkinimo funkciją, bet jos dar nespėjau išmėginti.

Namų virtuvėje retą dieną negaruoja valgiai iš vištienos: paukštieną kepu, verdu, troškinu. Labai mėgstu prie mėsos patiekti įvairių salotų. Patinka ir žuvies patiekalai, silkė pataluose.

Dar nepaminėjau užkandžių, be kurių mūsų namuose tikriausiai nebūna nė dienos. Su sūnumi Kristupu mėgstame brusketas, šiltus ką tik iškeptus sausainius, įprastai gardintus sūriu, skrudintą batoną su įvairiomis užtepėlėmis. Ypač gardi iš maskarponės, pistacijų ir pomidorų paruošta užtepėlė.

– Kuo vaišinate netikėtai užgriuvusius svečius?

– Nejuokaudama sakau, kad svečiai mano namuose būna ne tik pavaišinti, bet ir kaip reikiant apšokinėti. Žinodama, kad atvyks artimieji ar bičiuliai, būtinai paruošiu stalą.

Neseniai lankėsi Zvonkų šeima. Kad nepritrūktų maisto, iškepiau iš karto dvi vištas ir sutryniau pilną puodą saldžiųjų bulvių košės.

Jeigu svečiai užsuka netikėtai, jokia bėda. Greitai paruošiu šiltų užkandžių. Kartais mano namuose rengiami mergaitiški vakarėliai: drauge ruošiame visokius sumuštinius, salotas, ragaujame įvairių rūšių sūrį, kumpį.

– Koks patiekalas dažniausiai garuoja ant jūsų šventinės vakarienės stalo?

– Kepta antis, marinuota su apelsinais ir žolelėmis. Prie jos – bulvių skiltelės.

– Tradicinius lietuviškus valgius taip pat ruošiate?

– Ruošiu ir labai mėgstu valgyti bulvių plokštainį su virintu pienu, kad būtų minkštas ir tiesiog tirptų burnoje. Į jį neretai įdedu vištų sparnelių. Esu virusi ir cepelinus.

– O kaip saldumynai?

– Saldumynų neruošiu ir nevalgau. Nebent Kristupui iškepu blynų su uogiene. Jeigu pati užsigeidžiu ko nors saldaus, suvalgau šaukštą obuolių tyrės.

– Kaip jums, mėgstančiai sočiai pavalgyti, pavyksta išlaikyti liekną ir dailią figūrą?

– Numanau, kad daugeliui skaitytojų sunku patikėti, bet niekada gyvenime nesilaikiau dietos ir savęs neribojau.

Priešingai, kai kartais pasitaiko laisvas vakaras, kurį galiu praleisti žiūrėdama televizorių, valgau apsisukdama. Kol einu miegoti, prisiruošiu įvairių šiltų užkandžių, suvalgau krūvą traškučių, moliūgų sėklų, dar pasičirškinu mėsos.

Žinoma, toks atsipalaidavimas būna ne dažniau nei kartą per savaitę ar dvi, nes tenka daug dirbti.

Mano labai greita medžiagų apykaita. Džiaugiuosi, kad po trisdešimtmečio ji nesulėtėjo. Svoris man labiausiai krinta dėl streso. Jeigu asmeniniame gyvenime ar darbe kas nors negerai, iš karto pajuntu, kad neliko kelių kilogramų.

– Ko už jokius pinigus neįsidėtumėte į burną?

– Egzotiškose kelionėse esu ragavusi kirmėlių, tarakonų, kitokių vabzdžių ir dar kažkokių neaiškių gyvių, tačiau daugiau jų valgyti nenorėčiau.

Kepta antis su apelsinais

Patiekalui reikės:

anties,

1 apelsino,

3 skiltelių česnako,

kelių šakelių bazilikų ir rozmarinų,

1 šaukšto kmynų,

kelių laurų lapų,

druskos,

juodųjų pipirų,

šlakelio sojų padažo,

2 kilogramų bulvių.

Iš apelsino išspauskite sultis, susmulkinkite česnaką, įpilkite sojų padažo, įberkite kmynų, pipirų, druskos, susmulkinkite bazilikus. Šia mase įtrinkite antį.

Į jos vidų sudėkite supjaustytas apelsino žieveles ir rozmarinų šakeles. Įdėkite antį į kepimo maišą ir palikite parai šaldytuve.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pusvalandį, tada apverskite ir kepkite dar pusvalandį.

Išimkite antį iš maišo ir kepkite 160 laipsnių temperatūroje dar valandą. Tik nepamirškite po pusvalandžio apversti.

Prieš paukščiui baigiant kepti sudėkite nuplautas neskustų bulvių skilteles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.