Spalio 25 dieną restorano šefė ir savininkė Inga Turminienė savo vardadienį šventė Varšuvoje, kur vyko „Geriausio pasaulyje šefo“ apdovanojimai ir iškilminga jų ceremonija. (Eng. „The Best Chef’s Awards“).
I.Turminienė – vienintelė moteris šefė iš Lietuvos, atkreipusi šių svarbių apdovanojimų komisijos dėmesį. Be Ingos tarp geriausių pasaulio šefų pateko dar vienas lietuvis, kuris dirba ne Lietuvos restorane.
„IETI“ restorano šefė pateko į geriausių pasaulio šefių finalinį šešioliktuką.
„Man itin smagu, kad Lietuva yra įtraukta į pasaulio gastronomijos žemėlapį, kad mes turime galimybę varžytis su pačiais geriausiais“,- įspūdžiais dalinosi I.Turminienė.
Apdovanojimų ceremonija vyko moderniame ir industriniame „Reduta Banku Polskiego“ pastate. Anot Ingos, pati ceremonija buvo trumpa, netruko valandos, tačiau po jos visi susirinkę svečiai buvo pakviesti neoficialiam bendravimui prie šampano taurės.
Tarp susirinkusių svečių buvo galima sutikti daugybe gastronimijos pasaulio žvaigždžių, kurių tarpe ir geriausio pasaulyje šefo apdovanojimą tą vakarą gavęs žymusis Joanas Roca. Su juo teko susipažinti ir Ingai.
„Joanas pasirodė draugiškas, žemiškas ir šiltas žmogus. Nustebino ir tai, kad jis nuoširdžiai domėjosi mano restoranu, išreiškė susidomėjimą atvykti į Kauną ir į „IETI“. Tikiuosi, kad vieną dieną jis atvers mūsų restorano duris, man tai būtų didelis įvertinimas, nes aš pati esu didžiulė jo darbo gerbėja“, – įspudžiais dalinosi Inga.
Taip pat tą vakarą šefei teko galimybė pabendrauti ir apsikeisti kontaktais su geriausia pasaulio šefe Chantel Dartnall, dirbančia Pietų Afrikoje esančiame restorane „Mosaic“.
Geriausių pasaulio šefų penkiasdešimtuke atsidūrė ir du I.Turminienės mokytojai bei mentoriai.
Rasmusas Kofoedas, dirbantis Kopenhagos restorane „Geranium“, užėmė 8-ąją vietą – Inga „Geranium“ restorane stažavosi prieš keletą metų. Taip pat ir restorano „The Greenhouse“ virtuvės vadas, prancūzas Arnaud Bignonas, kuris užėmė 48-ąją vietą. „IETI“ šefė Londone įsikūrusiame prancūziškos virtuvės restorane „The Greenhouse“ stažavosi dar šią vasarą.
Geriausius pasaulio šefus rinko profesionali komisija, maisto tinklaraštininkai bei „Facebook“ vartotojai. Įdomu tai, kad galimybę balsuoti turėjo ir visi geriausiųjų 300-uke esantys šefai.
„Džiaugiuosi, kad mane įvertino profesionalai. Jei jie nusprendė, kad aš verta būti tarp trijų šimtų geriausių, reiškia, judu teisinga linkme, o man tai didžiulė paskata toliau kurti ne tik vis geresnius patiekalus, bet ir tobulinti patį restoraną. Noriu, kad mūsų klientams kiekvieną kartą būtų malonu čia užsukti ir praleisti tas kelias nuostabias kasdienybės valandas“,– svajonėmis, o gal veikiau ateities tikslais dalinasi šefė I.Turminienė.
Keli įdomūs ir aktualūs faktai apie „IETI“:
Tai restoranas, skirtas kasdieniniam laiko leidimui, ne tik specialioms progoms (eng. casual dining). Restoranas dirba sąmoningais bei logiškais verslo principais, todėl restorane – geras kainos ir kokybės santykis. Pateikalų kainos čia svyruoja nuo 5 iki 17 Eur.
Jautienos didkepsnis (180 g) kainuoja 17 Eur.
Dabartiniame rudeniniame restorano meniu rasite lietuviškų sraigių, antienos, jautienos, triušienos patiekalų, taip pat itin svečių pamėgtą žuvies sultinį, kuris savo pateikimu primena jūros dugną.