Vilniaus televizijos bokšte – staigmena gurmanams

Lapkritį, kai orai vis labiau žvarbsta, o dienos trumpėja, Vilniaus televizijos bokšto restoranas „Paukščių takas“ savo lankytojams paruošė staigmeną.

 Vienas iš įdomesnių patiekalų - kepenėlių krembriulė. <br> M.Astrausko nuotr. 
 Vienas iš įdomesnių patiekalų - kepenėlių krembriulė. <br> M.Astrausko nuotr. 
 Vienas iš įdomesnių patiekalų - kepenėlių krembriulė. <br> M.Astrausko nuotr. 
 Vienas iš įdomesnių patiekalų - kepenėlių krembriulė. <br> M.Astrausko nuotr. 
 Pro restorano langus atsiveria puikūs vaizdai į Vilniaus apylinkes. <br> M.Astrausko nuotr. 
 Pro restorano langus atsiveria puikūs vaizdai į Vilniaus apylinkes. <br> M.Astrausko nuotr. 
 Pro restorano langus atsiveria puikūs vaizdai į Vilniaus apylinkes. <br> M.Astrausko nuotr. 
 Pro restorano langus atsiveria puikūs vaizdai į Vilniaus apylinkes. <br> M.Astrausko nuotr. 
 Pro restorano langus atsiveria puikūs vaizdai į Vilniaus apylinkes. <br> M.Astrausko nuotr. 
 Pro restorano langus atsiveria puikūs vaizdai į Vilniaus apylinkes. <br> M.Astrausko nuotr. 
 M.Astrausko nuotr. 
 M.Astrausko nuotr. 
 Vienas iš šio mėnesio pasiūlymų - džiovintomis alyvuogėmis pagardinta trinta pastarnokų ir kriaušių sriuba<br> M.Astrausko nuotr. 
 Vienas iš šio mėnesio pasiūlymų - džiovintomis alyvuogėmis pagardinta trinta pastarnokų ir kriaušių sriuba<br> M.Astrausko nuotr. 
 Kiaulienos išpjovos kepsneliai vyno ir slyvų padaže, papuošti ožkų ir kietojo fermentinio sūrio skrybėlaitėmis.<br> M.Astrausko nuotr. 
 Kiaulienos išpjovos kepsneliai vyno ir slyvų padaže, papuošti ožkų ir kietojo fermentinio sūrio skrybėlaitėmis.<br> M.Astrausko nuotr. 
 Labai lietuviškas duonos drebučių desertas su grietinėlės putėsiais ir juodos duonos bei karamelės traškučiais.<br> M.Astrausko nuotr. 
 Labai lietuviškas duonos drebučių desertas su grietinėlės putėsiais ir juodos duonos bei karamelės traškučiais.<br> M.Astrausko nuotr. 
 Labai lietuviškas duonos drebučių desertas su grietinėlės putėsiais ir juodos duonos bei karamelės traškučiais.<br> M.Astrausko nuotr. 
 Labai lietuviškas duonos drebučių desertas su grietinėlės putėsiais ir juodos duonos bei karamelės traškučiais.<br> M.Astrausko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Nov 6, 2017, 7:06 PM, atnaujinta Nov 6, 2017, 7:13 PM

Visą lapkritį darbo dienomis į „Paukščių taką“ lankytojai gali pasikelti už 5 eurus, o socialiniame tinkle „Facebook“ pamėgus restorano puslapį ir dar pigiau – vos už 4 eurus asmeniui.

Pakilus į viršų galima ne tik grožėtis nuostabiais iš restorano atsiveriančiais vaizdais, bet ir vos už 12 eurų pasimėgauti trimis patiekalais, paruoštais specialiai restorano organizuojamai akcijai „Gastronominė pažintis“. Tokia akcija „Paukščių take“ vyksta jau antrus metus.

Tad kokie gi yra akcijos „Gastronominė pažintis“ patiekalai?

Pirmoji ant stalo atkeliauja džiovintomis alyvuogėmis pagardinta trinta pastarnokų ir kriaušių sriuba.

Sriuba – gana soti ir gaivi, švelnaus skonio, šiek tiek primenanti desertą.

Įprastinė sriubos kaina – 4 eurai, tačiau lapkritį ji kainuoja vos 2 eurus.

Po to buvo patiekti žolelėse kepti kiaulienos išpjovos kepsneliai vyno ir slyvų padaže, padėti ant cukinijų riekelių ir papuošti smagiomis ožkų pieno bei kietojo fermentinio sūrio skrybėlaitėmis, primenančiomis tą televizijos bokšto dalį, kurioje yra „Paukščių takas“.

Šis sotus mėsiškas patiekalas ypač pradžiugino kompanijoje buvusius vyrus.

Įprastai toks patiekalas kainuoja 12 eurų, bet akcijos metu jo kaina bus vos 8 eurai.

Sotūs pietūs pasibaigė gana netikėtu desertu. Tai buvo duonos drebučių desertas su grietinėlės putėsiais ir juodos duonos bei karamelės traškučiais.

Jeigu reikėtų rinkti lietuviškiausią desertą, šis kaip tik galėtų į tokį pretenduoti dėl savo skonio ir sudėtinių dalių. Galbūt labai dideliems smaližiams norėsis kažko saldesnio, bet man visai patiko.

Deserto įprasta kaina – 4 eurai, tačiau lapkritį jis kainuoja 2 eurus.

Visi šie patiekalai buvo gana greitai patiekti. Pasak restorano „Paukščių takas“ vadovės Aušros Lukošienės, lapkritį visus šiuos tris patiekalus lankytojams ketinama patiekti vos per 40 minučių, kad nereikėtų ilgai laukti, kol jie bus pagaminti.

Žinoma, jeigu nesudomins „Gastronominės pažinties“ pasiūlymas, pakilę į viršų galite paragauti ir kitų „Paukščių tako“ patiekalų, pavyzdžiui, šio sezono naujienos – kepenėlių krembriulė, pateiktos su karamelės traškučiais. Tradicinių skonių mėgėjai galbūt raukysis, bet išties karamelė su švelnaus skonio kepenėlių paštetu derėjo puikiai.

Taip pat rekomenduočiau paragauti įžymiosios „Paukščių tako“ žuvienės. Šis valgis nuo neatmenų laikų yra vienas iš populiariausių šioje kavinėje ir ne be reikalo. Žuvienė mus nustebino ne tik maloniu skoniu, bet ir patiekimu – atneštoje sriubos lėkštėje plaukiojo milžiniška krevetė.

Tradicinių lietuviškų patiekalų gerbėjai taip pat ras ko paskanauti. Specialiai jiems siūlomi išmoningiau pateikti cepelinai, žemaičių blynų ir varškės apkepas. Šie patiekalai „Paukščių take“ atsirado tik šį rugpjūtį.

„Ilgą laiką priešinausi tradiciniams patiekalams „Paukščių take“, nors visi padavėjai sakydavo, kad lankytojai pageidauja cepelinų. Vis maniau, kad bokštas negali tokių patiekalų siūlyti. Juolab, kad cepelinų pilna visame mieste. Po trijų metų nusileidau ir nustebau – patiekalai tikrai pasiteisino. Jų pardavimas viršijo visus lūkesčius“, – neslėpė A.Lukošienė.

Cepelinus restorano lankytojai, pasirodo, kerta taip pat mielai, kaip ir kiaulienos kepsnį, nors kainų skirtumas yra vos du eurai.

„Paukščių takas“ ilgą laiką lankytojų buvo pašiepiamas dėl nenoro keistis. Tačiau pastaruoju metu restorano meniu buvo atnaujintas, atsižvelgiant į gastronomines tendencijas. Tad dabar čia yra ir įvairiais priedais gardintų vaflių, ir mėsainių, kurie yra vieni perkamiausių šiame restorane.

Deja, paprastai pasikelti į „Paukščių taką“ kainuoja nepigiai – darbo dienomis – 7, o savaitgaliais – netgi 9 eurus.

Todėl verta pasinaudoti proga, kuomet pakilti į viršų galima kone perpus pigiau, o kartu ir paragauti kažko įdomesnio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.