Vėlyvų pusryčių idėjos

Kartais smagu draugus pakviesti ne tik vakarienės, bet ir vėlyvųjų pusryčių, kai galima jaukiai susėsti namuose prie stalo, ragauti skirtingų patiekalų, mėgautis maloniais neįpareigojančiais pokalbiais. Todėl šį kartą projekto „52 kartai“ sumanytojo Roberto Daskevičiaus maisto fotosesija ir restorano „Sugamour“ desertų šefės Jekaterinos Buldakovos patiekalai skirti ne vakarui, o tingiam ir neskubiam savaitgalio rytui.

Šakšuka su pomidorais
Šakšuka su pomidorais
Bandelių desertas <br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
Bandelių desertas <br>R.Daskevičiaus („I4U Studio“) stilius ir nuotr.
Kruasano sumuštinis
Kruasano sumuštinis
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 9, 2017, 9:26 PM

Bandelių desertas

Reikės:  4 riekelių * prancūziškų brijošė (brioche) bandelių, 200 ml riebios grietinėlės, 100 ml pieno, 2 kiaušinio trynių, valgomojo šaukšto cukraus, vanilės ankšties arba vanilinio cukraus, 10–15 g sviesto, žiupsnio rudojo cukraus, mėgstamų citrusinių vaisių.

1. Kiaušinio trynius, grietinėlę, pieną, cukrų ir vanilę suplakite ir į šį plakinį pusvalandžiui pamerkite brijošė bandelių riekeles.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, pabarstykite ruduoju cukrumi ir leiskite cukrui šiek tiek karamelizuotis. Tada sudėkite brijošė riekeles ir apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.

3. Patiekite su citrusinių vaisių skiltelėmis. Galite pridėti ir mėgstamų ledų ar plaktos grietinėlės.

Mirkyti tiks tik prancūziškos sviestinės brijošė bandelės, jų galima įsigyti šaldytų ir išsikepti. Jei tiek laiko mirkysite įprastą baltą duoną ar batoną, jis ištiš.

Šakšuka su pomidorais

Reikės: 4 kiaušinių, 3 didelių pomidorų, 2 šaukštelių pomidorų pastos, 6 saulėje džiovintų pomidorų, pusės šaukštelio cukraus, 3–4 skiltelių česnako, druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus, aitriosios paprikos, mėgstamų žalumynų.

1. Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, kad lengvai nuluptumėte jų odelę. Nuluptus pomidorus supjaustykite stambiais kubeliais. Susmulkinkite česnaką ir viską sudėkite į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi, troškinkite kartu su pomidorų pasta ir smulkiai supjaustytais saulėje džiovintais pomidorais. Įdėkite pusę šaukštelio cukraus, pagardinkite druska ir pipirais.

2. Pomidorų troškinyje padarykite duobutes ir įmuškite kiaušinius. Kepkite ant stiprios ugnies, kol iškeps kiaušinio baltymas (trynys turėtų likti skystas). Pagardinkite aitriosiomis paprikomis, mėgstamais žalumynais.

Kruasano sumuštinis

Reikės: 4 kruasanų, 2 avokadų, 4 braškių, 160 g smidrų, 4 be lukšto virtų kiaušinių, šlakelio citrinų sulčių, šlakelio tabasko padažo, balzaminio acto kremo, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų, mėgstamų žalumynų.

1. Avokadus nulupkite, išimkite kauliukus ir šakute sutrinkite iki rupios tyrės, pagardinkite druska, pipirais, citrinų sultimis, tabasko padažu.

2. Trumpai apvirkite smidrus sūriame vandenyje. Jei jų ūgliai jauni ir ploni, užteks 1–2 minučių, jei storesni, pavirkite kiek ilgiau, bet kad liktų traškūs. Apvirę trumpam padėkite ant ledukų arba pakiškite po labai šalto vandens srove, kad nedingtų žalia spalva.

3. Perpjaukite kruasanus, įdėkite avokadų tyrės, smidrų, be lukšto virtą kiaušinį ir keletą riekelių pjaustytos braškės. Apšlakstykite balzaminio acto kremu, jei norite – ir alyvuogių aliejumi. Galite papuošti mėgstamais žalumynais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?