Šeimos restoranėlis Kaune vilioja tuo, ko nerasi visoje šalyje

Norint paragauti Peru virtuvės patiekalų, nebūtina vykti į šią šalį. Tai padaryti galima Kaune.

Kristina su vyru Jose savo ateitį ir verslo plėtrą planuoja Lietuvoje.
Kristina su vyru Jose savo ateitį ir verslo plėtrą planuoja Lietuvoje.
Daugiau nuotraukų (1)

„Laikinoji sostinė“

Nov 11, 2017, 5:41 PM, atnaujinta Nov 13, 2017, 2:34 PM

Lietuvė Kristina su vyru perujiečiu Jose šių metų pradžioje Kaune įkūrė nedidelį restoranėlį.

Kadangi tai tikriausiai pirmas ir vienintelis Peru virtuvės restoranas Lietuvoje, daug klientų, pamėgusių autentiškus išskirtinius skonius, atvyksta ir iš kitų miestų.

Labai svarbų vaidmenį šioje virtuvėje atlieka ir daugybė įvairiausių prieskonių, tarp kurių išsiskiria aitriųjų paprikų gausa. Įvairiais subtiliais skonių niuansais jie skiriasi nuo mums žinomų čili pipirų.

Norėdama paruošti tikrus autentiško skonio patiekalus Kristina naudoja tik tiesiai iš Peru atsivežtus prieskonius ir daug kitų reikalingų produktų. Lietuvoje, o dažnai ir visoje Europoje, daugelio jų tiesiog nėra.

„Gaminti perujietiškus patiekalus mokiausi iš savo vyro, jo mamos, taip pat profesionalių šefų Peru ir čia, Lietuvoje, kai vienas jų buvo atvykęs pasidalinti savo patirtimi“, – pasakojo restorano šeimininkė.

Ji sakė, kad lietuviai dažniausiai valgo pagal Peru tradicijas paruoštas jūrų gėrybes su ryžiais ar makaronais.

Taip pat populiari sevičė: žuvies ir jūrų gėrybių mišinys su citrinomis, kukurūzais ir saldžiosiomis bulvėmis.

Restoranėlio svečiai noriai ragauja ir mėsa įdarytų perujietiškų bulvių arba bulvių pyrago su vištiena ir daržovėmis.

Tiesa, ji pripažino, kad reikėjo šiek tiek laiko, kol sugebėjo prisiderinti prie lietuvių skonio ir atrinkti būtent tuos perujietiškus patiekalus, kurie mūsų žmonėms priimtini.

Bet Kristinai tai visiškai suprantama – juk jos vyras, atvykęs į Lietuvą, taip pat turėjo priprasti prie naujos aplinkos. Nors cepelinų ir šaltibarščių nepamėgo (pastarųjų jis, beje, iki šiol atkakliai atsisako net paragauti), jau neblogai kalba lietuviškai ir susirado darbą, kol žmona rūpinasi nuosavu verslu.

Išmokti prisitaikyti svetimoje aplinkoje reikėjo ir pačiai Kristinai, nes ji ne vienus metus gyveno Ispanijoje, kur ir susipažino su būsimuoju vyru. Prieš grįždama į Lietuvą ji Madride dirbo brazilų restorane.

Pasak Kristinos, Lietuvoje jie įsikūrė ilgam, o gal ir visam laikui. Ateityje, kai verslas dar labiau įsibėgės, pora planuoja atidaryti didesnį restoraną.

„Jose čia patinka, Lietuvoje ramu, saugu, galima dirbti. Aš irgi džiaugiuosi būdama gimtinėje“, – ateities planais dalijosi išskirtinio restorano prekybos miestelyje „Urmas“ savininkė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.