Šampano žinovai nutarė: šis gėrimas – geriausia pora cepelinams

Per Šampano dieną, kuri buvo švenčiama spalį, buvo duotas pažadas surengti cepelinų ir šampano derinimo sesiją. Pažadas ištęsėtas: cepelinai puikiai tinka prie šampano, tik reikia žinoti, kokį išsirinkti.

„Open Restaurant“ šeimininkės paruošė  cepelinus su keturiais skirtingais įdarais, o svečiai skanavo juos su įvairių rūšių šampanu.<br> M.Ambrazo nuotr.
„Open Restaurant“ šeimininkės paruošė  cepelinus su keturiais skirtingais įdarais, o svečiai skanavo juos su įvairių rūšių šampanu.<br> M.Ambrazo nuotr.
„Open Restaurant“ šeimininkės paruošė  cepelinus su keturiais skirtingais įdarais, o svečiai skanavo juos su įvairių rūšių šampanu.<br> M.Ambrazo nuotr.
„Open Restaurant“ šeimininkės paruošė  cepelinus su keturiais skirtingais įdarais, o svečiai skanavo juos su įvairių rūšių šampanu.<br> M.Ambrazo nuotr.
„Open Restaurant“ šeimininkės paruošė  cepelinus su keturiais skirtingais įdarais, o svečiai skanavo juos su įvairių rūšių šampanu.<br> M.Ambrazo nuotr.
„Open Restaurant“ šeimininkės paruošė  cepelinus su keturiais skirtingais įdarais, o svečiai skanavo juos su įvairių rūšių šampanu.<br> M.Ambrazo nuotr.
„Open Restaurant“ šeimininkės paruošė  cepelinus su keturiais skirtingais įdarais, o svečiai skanavo juos su įvairių rūšių šampanu.<br> M.Ambrazo nuotr.
„Open Restaurant“ šeimininkės paruošė  cepelinus su keturiais skirtingais įdarais, o svečiai skanavo juos su įvairių rūšių šampanu.<br> M.Ambrazo nuotr.
„Open Restaurant“ šeimininkės paruošė  cepelinus su keturiais skirtingais įdarais, o svečiai skanavo juos su įvairių rūšių šampanu.<br> M.Ambrazo nuotr.
„Open Restaurant“ šeimininkės paruošė  cepelinus su keturiais skirtingais įdarais, o svečiai skanavo juos su įvairių rūšių šampanu.<br> M.Ambrazo nuotr.
„Open Restaurant“ šeimininkės paruošė  cepelinus su keturiais skirtingais įdarais, o svečiai skanavo juos su įvairių rūšių šampanu.<br> M.Ambrazo nuotr.
„Open Restaurant“ šeimininkės paruošė  cepelinus su keturiais skirtingais įdarais, o svečiai skanavo juos su įvairių rūšių šampanu.<br> M.Ambrazo nuotr.
„Open Restaurant“ šeimininkės paruošė  cepelinus su keturiais skirtingais įdarais, o svečiai skanavo juos su įvairių rūšių šampanu.<br> M.Ambrazo nuotr.
„Open Restaurant“ šeimininkės paruošė  cepelinus su keturiais skirtingais įdarais, o svečiai skanavo juos su įvairių rūšių šampanu.<br> M.Ambrazo nuotr.
„Open Restaurant“ šeimininkės paruošė  cepelinus su keturiais skirtingais įdarais, o svečiai skanavo juos su įvairių rūšių šampanu.<br> M.Ambrazo nuotr.
„Open Restaurant“ šeimininkės paruošė  cepelinus su keturiais skirtingais įdarais, o svečiai skanavo juos su įvairių rūšių šampanu.<br> M.Ambrazo nuotr.
„Open Restaurant“ šeimininkės paruošė  cepelinus su keturiais skirtingais įdarais, o svečiai skanavo juos su įvairių rūšių šampanu.<br> M.Ambrazo nuotr.
„Open Restaurant“ šeimininkės paruošė  cepelinus su keturiais skirtingais įdarais, o svečiai skanavo juos su įvairių rūšių šampanu.<br> M.Ambrazo nuotr.
„Open Restaurant“ šeimininkės paruošė  cepelinus su keturiais skirtingais įdarais, o svečiai skanavo juos su įvairių rūšių šampanu.<br> M.Ambrazo nuotr.
„Open Restaurant“ šeimininkės paruošė  cepelinus su keturiais skirtingais įdarais, o svečiai skanavo juos su įvairių rūšių šampanu.<br> M.Ambrazo nuotr.
„Open Restaurant“ šeimininkės paruošė  cepelinus su keturiais skirtingais įdarais, o svečiai skanavo juos su įvairių rūšių šampanu.<br> M.Ambrazo nuotr.
„Open Restaurant“ šeimininkės paruošė  cepelinus su keturiais skirtingais įdarais, o svečiai skanavo juos su įvairių rūšių šampanu.<br> M.Ambrazo nuotr.
„Open Restaurant“ šeimininkės paruošė  cepelinus su keturiais skirtingais įdarais, o svečiai skanavo juos su įvairių rūšių šampanu.<br> M.Ambrazo nuotr.
„Open Restaurant“ šeimininkės paruošė  cepelinus su keturiais skirtingais įdarais, o svečiai skanavo juos su įvairių rūšių šampanu.<br> M.Ambrazo nuotr.
„Open Restaurant“ šeimininkės paruošė  cepelinus su keturiais skirtingais įdarais, o svečiai skanavo juos su įvairių rūšių šampanu.<br> M.Ambrazo nuotr.
„Open Restaurant“ šeimininkės paruošė  cepelinus su keturiais skirtingais įdarais, o svečiai skanavo juos su įvairių rūšių šampanu.<br> M.Ambrazo nuotr.
Daugiau nuotraukų (13)

Lrytas.lt

Nov 21, 2017, 11:56 AM

Šampanas „mėgsta“ riebų maistą

„Žmonės mano, kad šampanas tinka prie austrių ir ikrų. Iš tiesų šis gėrimas yra pats universaliausias, kai kalbame apie vyno ir maisto derinimą. Ypač smagiai jis draugauja su riebesniu, sunkesniu maistu, nes turi daug gaivios, išraiškingos rūgšties. 

Cepelinai būtent tokie yra. Bet kol neparagauji, sunku tuo patikėti. Todėl sugalvojau surengti pietus su cepelinais ir šampanu, kad smalsūs žmonės tuo galėtų įsitikinti. Pasirodo, tokių smalsuolių daug: buvo rezervuotos visos vietos“,- pasakojo Šampano dienos organizatorė bei Šampano akademijos įkūrėja Jūratė Sprindžiūnaitė. 

„Open Restaurant“ šeimininkės paruošė  cepelinus su keturiais skirtingais įdarais: varške, kiauliena, veršiena bei inkstukais ir plaučiais. 

„Pastebėjau, kad skirtinguose Lietuvos kraštuose dominuoja kitokie cepelinų įdarai. Pavyzdžiui, Tauragėje, kur pas senelius leisdavau vasaras, cepelinai daromi su varške ir mėtomis arba peletrūnais. Man skaniausi su varške ir peletrūnais. Tačiau dabar šio prieskonio ne taip paprasta rasti. Bet aplankius kelis prekybos centrus pavyko,- apie pasiruošimą cepelinų pietus pasakojo Jūratė. – Aukštaitijoje cepelinai verdami su mėsa. Kad būtų įdomiau, nusprendėme daryti veršienos ir kiaulienos įdarus“.

Geriausias cepelinų draugas 

Kiauliena atstovavo tikram kaimiškam stiliui, veršiena – miestietiškam. Įdomu, kad prie skirtingos mėsos derėjo ir skirtingo stiliaus šampanas. 

Kad kaimiškas tikrai būtų kaimiškas, restorano šeimininkai pažadėjo gauti kaime, pas ūkininkus užaugintą kiaulę. Pavyko! Todėl ir spirgučiai buvo riebūs bei kvepėjo tikru kaimu. 

„Kol derinome pietus, kalbėjome su bendraminčiais apie šampaną, sužinojau, kad Tytuvėnuose cepelinai nuo senų laikų verdami su inkstukų ir plaučių įdaru. Restorano virėjos sutiko ir tokį įdarą padaryti. Daugeliui tai buvo naujiena“, – pasakojo J.Spindžiūnaitė.

Prie cepelinų su varške buvo parinktas „Veuve Clicquot Yellow Label“ šampanas, kurio sudėtyje yra seno rezervinio vyno. 

Veršienos įdaras derintas prie „Trudon Monochrome“, pagaminto tik iš vaisiškos ‘Meunier‘ vynuogės. 

Cepelinams su kiauliena buvo pasiūlytas rožinis „J.de Telmont Grand Rose“. Brandus ir kvapnus „J.de Telmont 2005“ puikiai atlaikė sodrų ir išraiškingą inkstukų įdarą.

Į pietus susirinkę svečiai  beveik tris valandas skanavo cepelinus ir ragavo juos su skirtingos rūšies šampanu. Jie mėgino ne tik rekomenduotus derinius, bet ieškojo savojo, todėl didžioji dauguma nutarė, kad pats „draugiškiausias“ cepelinams yra „Veuve Clicquot Yellow Label“, o įdomiausias derinys –  rožinis šampanas su kiauliena. 

„Rožinis šampanas ir rožinis paršelis – puiki pora“,- juokavo svečiai. Taip pat daug simpatijų atiteko 2005 metų šampanui ir inkstukų įdarui. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.