Sostinės centre – dešros lyg kaime, o kainos pradžiugino dar labiau

Artėjant žiemai kiekvienas pradeda ieškoti sau mielų asociacijų su šiuo metų laiku.

 „Pablo Pub“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Pablo Pub“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Pablo Pub“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Pablo Pub“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Pablo Pub“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Pablo Pub“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Pablo Pub“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Pablo Pub“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Pablo Pub“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Pablo Pub“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Pablo Pub“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Pablo Pub“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Pablo Pub“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „Pablo Pub“ Vilniuje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
Daugiau nuotraukų (7)

„Ančių medžioklė“

Nov 22, 2017, 6:04 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 10:49 AM

Kažkas ruošia dovanas Kalėdoms (aš tuo rūpinuosi likus savaitei), kažkas planuoja keliones į kalnus (mano snieglentė ir apranga nejudinami guli po lova jau antras sezonas), o aš vis dažniau atsisuku į maistą, prie kurio dera troškinti rauginti kopūstai.

Todėl vieną penktadienio vakarą užsukame į „Pablo Pub“ – užeigą, kuri mane jau seniai viliojo savo gamybos dešromis.

Šį vizitą planavau gerą mėnesį, bet kadangi užeiga dirba tik nuo trečiadienio iki sekmadienio ir tik nuo 17 val., mūsų keliai vis prasilenkdavo.

Bet vieną dieną tinkamu metu atsiduriame prie įėjimo ir atidžiai stebime mačetę, kuri pakeitė kažkada čia buvusią iškabą.

Kadangi ateiname užeigai vos atsidarius, žmonių antplūdžio dar nėra, tad ramiai išsirenkame staliuką.

Interjeras paprastas – kaip „Pub’ui“, gal kiek per daug stalų, jie užima praktiškai visą erdvę. Mums tai netrukdo, bet laikrodžio rodyklei mušant 12-ą nakties, kai viduje yra daug žmonių, gali kilti problemų.

Bet savininkai turbūt tai ir patys žino, nes šią problemą bando spręsti bent vizualiai, veidrodžiais ant sienų sukurdami didesnės erdvės jausmą.

Iš kitos pusės – jei nebūtų tų stalų, tai kur valgyti dešras?

Tądien, kai lankėmės, buvo paruoštos šios dešrų variacijos: „Kiaulė pienėse“ (kiauliena/žaluma/česnakas), „Chicago Bulls“ (jautiena/Kajeno pipirai/kuminas), „Put Put Put…“ (vištiena/bazilikai/čiobreliai).

Dviejų dešrų komplektas kainuoja 5 EUR, prie jų pridedama bulvių košės, troškintų kopūstų, raudonųjų kopūstų salotų, aštrių morkų salotų.

Neužtenka tokios porcijos? Galima rinktis ir 3 vnt. (7 EUR) ar net 4 vnt. (9 EUR) dešrų komplektus, tad alkani tikrai neliksite.

Aptarnavusi mergina pabrėžė, kad visos dešros kimštos vakar,
o komplektuoti galime kaip tik norime – t.y., porcijoje gali būti viena dešra su kiauliena, kita su vištiena ar jautiena ir t.t.

Aš savo užsakymą susikomplektuoju iš „Kiaulės pienėse“ ir „Chicago Bulls“, o žmona kaip visada sužaidžia saugiai ir apsiriboja jautienos variantu.

Faktas, kad būdami aludėje privalome užsisakyti alaus, tačiau  jo pasirinkimas mus kiek nuvilia – iš krano bėga vos trys jo rūšys.

Taip, kaina jo gera, gal net kiek nesuvokiama, jog centre dar galima rasti stilingų vietų, kur bokalas alaus kainuoja 2,50 EUR, bet tik trys rūšys (!) neskaičiuojant parduodamo buteliais.

Pradėkime vertinti maistą. Atkeliavusios dešros mus kiek pritrenkia. Toks vaizdas už 5 EUR? Oho, pirmasis įspūdis tikrai geras.

Bet ši vieta mus sužavi ne tik gražiu apipavidalinimu – dešrų skonis ne ką prastesnis. Toks keistas jausmas, kai valgydamas šviežiai kimštas dešras prisimeni savo vaikystę ir tai, ką valgei pas močiutę. 

Na, ne visai analogiška, nes, kiek pamenu, močiutė nenaudojo Kajeno pipirų, kumino ir pan., o šie prieskoniai mūsų ragautas dešras labai maloniai papildė.

Iš mano pasirinktų dešrų labiausiai patiko „Chicago Bulls“ – lengvas aštrumas ir kumino indėlis nepaliko abejingos ir žmonos, tad bendru sutarimu – jos yra mūsų favoritai.

Skanios buvo ir kiaulienos dešros, bet jų skonis buvo labai artimas toms, kurias teko ragauti anksčiau, tad nenustebino, bet tikrai nesigailiu, kad paragavau.

Labai patiko ir daržovių garnyro gausa. Jo buvo tiek daug, kad bulvių košė pasitraukė į trečią planą. Galėjau sau leisti prabangą kiekvieną kąsnį ragauti su skirtingu garnyru, o tai labai didelis pliusas pasaulyje, kuriame stengiamasi prikišti į lėkštę daug pigių garnyrų ir tiesiog užkimšti valgytojo skrandį. Košė irgi buvo gera – skani ir puri.

Tad tik geriausius atsiliepimai skiriami troškintiems kopūstams, glazūruotiems svogūnams, morkų (gal kiek pritrūko aštrumo) ir raudonųjų kopūstų salotoms.

Ar verta čia užsukti? Tikrai taip! 

Kitą kartą keliausiu čia medžioti avienos dešrų, mat šioje aludėje kiekvieną savaitę patiekiamos skirtingos dešros.

Vertinimas: 9 iš 10

Kaina: 15 EUR už dvi porcijas dešrų ir alų

P. S. Nenoriu aiškinti savininkams (galiu?), kaip jie turėtų elgtis, bet gal galima pasistengti, kad klientai iš emocingų jūsų asmeninių pokalbių girdėtų mažiau išsireiškimų, kurie telpa į visiems gerai žinomus 2 raidžių trumpinius? Šį kartą stipriai nesikabinėsiu, nes mums tikrai patiko jūsų užeiga, bet dar kartą išgirdęs tokią leksiką gerai pagalvosiu, ar čia grįžti. Prie staliuko sėdint su žmona, o ne draugų kompanija, tai daug romantikos neprideda.

„Ančių medžioklė“

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.