Austrių festivalio intriga – mėsainis ar pica su šiomis jūros gėrybėmis

Kas pasakė, kad tėra vienas tinkamas būdas valgyti austres? Jau trečią kartą Lietuvoje rengiamame Austrių festivalyje lapkričio 23–26 dienomis bus malonių siurprizų, kurie turėtų sudominti ir jūros gėrybių mėgėjus, ir dar tik laukiančiuosius progos jas pamėgti.[[ge:lrytas:lrytas:3636295]]

 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
 Austrių festivalio atidarymo akimirkos.<br> M. Nasicomy nuotr.
Daugiau nuotraukų (40)

Lrytas.lt

2017-11-24 00:15, atnaujinta 2017-11-24 00:23

Ketvirtadienio vakarą austrių festivalio atidarymo proga organizatoriai pakvietė smalsuolius į Vilniaus „Uptown Bazaar“ išbandyti netikėtų patiekalų – rūkytų ar su česnaku keptų austrių, paragauti šiomis jūros gėrybėmis pagardinto mėsainio ar picos.

Iš tiesų, neprivalai būti maisto žinovas ar gurmanas, kad galėtum mėgautis austrėmis. Šiemet jau trečią kartą Lietuvoje vykstančio austrių festivalio sumanytojai sako, kad reikia pamiršti nuostatas, kad šios jūros gėrybės yra ne kiekvieno skoniui.

„Pamirškime mitus, kuriuos daugelis vis dar sieja su jūros gėrybėmis: gąsdinančiai prabangius restoranus, nesuvokiamus įrankius ir įsitikinimą, kad austrės yra „ne kiekvieno skoniui“. Nesąmonė! Austrės skirtos kiekvienam ir jei jos jus gąsdina, galbūt tiesiog dar niekas jums neparuošė austrių taip, kad patiktų“, – sako renginio sumanytoja ir organizatorė Indrė Leikauskė.

Ar bus austrių cepelinų? „Sunku pasakyti, – juokiasi I.Leikauskė. – Galbūt tai iššūkis, kurį priims kuris nors Lietuvos šefas. Jei ne šiemet, tai ateinančiais metais. Galiu patikinti, kad mūsų virtuvės meistrai jau seniai išmone ir meistriškumu nenusileidžia Niujorko restoranų vilkams.“

„Vienas geriausių šalies šefų ir keturis kartus Lietuvos austrių gliaudymo čempionas Tadas Gailiūnas pamokys laužyti ne tik kietas geldeles, bet ir jūros gėrybių virtuvės mitus, – žada I.Leikauskė. – Taip pat labai džiaugiamės ypatingu svečiu, Ispanijos austrių gliaudymo čempionu Nabil Rezzouki, kuris sutiko pasidalinti savo meistrystės paslaptimis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.