Austrių maestro rekomenduoja: kokios austrės geriausios ir su kuo jos labiausiai dera

Ketvirtadienio vakarą stilingi sostinės vyrai rinkosi Vilniuje neseniai duris pravėrusiame „Gentelman‘s empire“ salone. Čia išskirtiniams klubo nariams buvo pristatoma tauriųjų gėrimų istorija bei austrių gaminimo subtilybės. Apie jas pasakojo austrių maestro Tadas Gailiūnas.

Išskirtiniams klubo nariams buvo pristatoma tauriųjų gėrimų istorija bei austrių gaminimo subtilybės. <br>V. Černiausko nuotr.
Išskirtiniams klubo nariams buvo pristatoma tauriųjų gėrimų istorija bei austrių gaminimo subtilybės. <br>V. Černiausko nuotr.
Išskirtiniams klubo nariams buvo pristatoma tauriųjų gėrimų istorija bei austrių gaminimo subtilybės. <br>V. Černiausko nuotr.
Išskirtiniams klubo nariams buvo pristatoma tauriųjų gėrimų istorija bei austrių gaminimo subtilybės. <br>V. Černiausko nuotr.
Išskirtiniams klubo nariams buvo pristatoma tauriųjų gėrimų istorija bei austrių gaminimo subtilybės. <br>V. Černiausko nuotr.
Išskirtiniams klubo nariams buvo pristatoma tauriųjų gėrimų istorija bei austrių gaminimo subtilybės. <br>V. Černiausko nuotr.
Išskirtiniams klubo nariams buvo pristatoma tauriųjų gėrimų istorija bei austrių gaminimo subtilybės. <br>V. Černiausko nuotr.
Išskirtiniams klubo nariams buvo pristatoma tauriųjų gėrimų istorija bei austrių gaminimo subtilybės. <br>V. Černiausko nuotr.
Išskirtiniams klubo nariams buvo pristatoma tauriųjų gėrimų istorija bei austrių gaminimo subtilybės. <br>V. Černiausko nuotr.
Išskirtiniams klubo nariams buvo pristatoma tauriųjų gėrimų istorija bei austrių gaminimo subtilybės. <br>V. Černiausko nuotr.
Išskirtiniams klubo nariams buvo pristatoma tauriųjų gėrimų istorija bei austrių gaminimo subtilybės. <br>V. Černiausko nuotr.
Išskirtiniams klubo nariams buvo pristatoma tauriųjų gėrimų istorija bei austrių gaminimo subtilybės. <br>V. Černiausko nuotr.
Išskirtiniams klubo nariams buvo pristatoma tauriųjų gėrimų istorija bei austrių gaminimo subtilybės. <br>V. Černiausko nuotr.
Išskirtiniams klubo nariams buvo pristatoma tauriųjų gėrimų istorija bei austrių gaminimo subtilybės. <br>V. Černiausko nuotr.
Išskirtiniams klubo nariams buvo pristatoma tauriųjų gėrimų istorija bei austrių gaminimo subtilybės. <br>V. Černiausko nuotr.
Išskirtiniams klubo nariams buvo pristatoma tauriųjų gėrimų istorija bei austrių gaminimo subtilybės. <br>V. Černiausko nuotr.
Išskirtiniams klubo nariams buvo pristatoma tauriųjų gėrimų istorija bei austrių gaminimo subtilybės. <br>V. Černiausko nuotr.
Išskirtiniams klubo nariams buvo pristatoma tauriųjų gėrimų istorija bei austrių gaminimo subtilybės. <br>V. Černiausko nuotr.
Išskirtiniams klubo nariams buvo pristatoma tauriųjų gėrimų istorija bei austrių gaminimo subtilybės. <br>V. Černiausko nuotr.
Išskirtiniams klubo nariams buvo pristatoma tauriųjų gėrimų istorija bei austrių gaminimo subtilybės. <br>V. Černiausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Nov 25, 2017, 11:19 AM, atnaujinta Nov 25, 2017, 3:03 PM

Gurmaniškų produktų įmonės „Assorti” virtuvės šefo T. Gailiūno teigimu, tiek gėrimai, tiek maistas turi savas taisykles, o jomis besivadovaujantys visuomet atskirs kokybę.

„Kaip ir kiekvienam patiekalui ar gėrimui, taip ir austrėms dažnai primetami tam tikri standartai, klišės. Viena jų – jog šis patiekalas skirtas tik aristokratams. Netiesa. Tai dabar kiekvienam prieinamas produktas, kurį galima rasti bet kurioje specializuotoje parduotuvėje.

Žinoma, reikia vadovautis tam tikrais aspektais: austrės privalo būti šviežios. Kaip žinia, austrės yra ištraukiamos iš vandens, todėl jos laikomos šviežiomis iki dviejų savaičių. Tad prieš atidarant šviežią austrę, įsitikinkite, ar ji gyva: šviežiai austrei pabeldus į pravertą geldelę, ji kaipmat turi užsiverti. ei geldelė pravira – austrės vartoti nebegalima.

Kitas svarbus rodiklis – jų rūšis. Vien Europoje užaugintų rūšių yra per 100-tą. Todėl, kokia bus pati skaniausia – atsakyti gali tik pats ragautojas. Mano asmeninis pasiūlymas – nors kartą paragauti jų visų. Tiesa, jų ragavimui nepamirškite įsigyti specialaus peiliuko“, – teigė T. Galiūnas.

Paklausus apie austrių ir gėrimų derinimą, austrių maestro pasakojo apie tradicijas. Skirtingose šalyse, skirtinguose regionuose gėrimai ir maistas derinami skirtingai.

„Kaip ir kiekvienas patiekalas, taip ir austrės neretai derinamos su gėrimais. Štai Airijoje jos užgeriamos alumi, Italijoje – putojančiu prosseco, Prancūzijoje – šampanu. Taisyklės, su kuo jas derinti nėra, tai vertinama „pagal skonį“. Atminkite, jog vieninteliai, kurie gali sutrikdyti virškinimą – taurieji, stiprūs gėrimai. Jie nedera su austrėje esančiais baltymais. Nepadauginkite. Be abejo, mėgstamo gėrimo šlakelis – nepakenks.

Be to, gėrimai priklauso ir nuo pačių austrių – jų paruošimo būdo, mėsingumo. Jei tai keptos austrės, troškinys, prie jų puikiausiai tiks ir vynas. Net neabejoju, jog kiekvienas gali atrasti savo favoritą. Beje, svarbu paminėti, jog kiekviena austrė turi subtilų skonį, tad gėrimai neturėtų jo užgožti. Na, o jei trūksta žinių, įgūdžių kreipkitės, su malonumu Jums padėsiu.“, – šypsojosi Tadas Gailiūnas.

Tokių renginių, pasak idėjos autoriaus ir salono vadovo Vladislavo Galandevski, tikrai bus ir ateityje. Todėl visi norintys prisijungti – laukiami.

„Esame džentelmenų klubas, todėl ne tik nepriekaištinga išvaizda mums yra svarbi. Tokie renginiai tik skatina naujų žinių troškimą, norą tobulėti. Viliamės, jog šis renginys ne paskutinis. Ateityje jų tikriems vyrams bus dar daugiau. Todėl jei norite tapti šio klubo nariu, susisiekite. Su malonu papildysime sėkmingų vyrų gretas“, – kvietė organizatorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.