Laiką taupanti dizainerė žino, kaip greitai suruošti vaišes

Vilnietė Austėja Šeputė gyvena turbūt taip, kaip daugelis šiuolaikinių karjeros siekiančių ir aktyvių jaunų žmonių. 

A.Šeputė šventėms neruošia daug patiekalų, o jeigu reikia, gamina ką nors iš šaldytos tešlos.<br> 123rf.com nuotr.
A.Šeputė šventėms neruošia daug patiekalų, o jeigu reikia, gamina ką nors iš šaldytos tešlos.<br> 123rf.com nuotr.
 Grybais įdaryti kiaušiniai.<br> 123rf.com nuotr.
 Grybais įdaryti kiaušiniai.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 24, 2017, 11:46 AM

28 metų moteris ne tik yra Dailės akademijos dizaino specialybės magistrantė, bet ir dirba laisvai samdoma dizainerė bei  pardavėja-konsultante viename sostinės senamiesčio salonėlyje, parduodančiame išskirtinę aprangą. Be to, ji neseniai tapo „Maximos“ reklamos veidu. 

Su vyru gyvenanti Austėja laisvalaikį, kurio lieka ne taip ir daug, skiria šeimai, draugams, šuniui, poilsiui, parodoms, dizaino renginiams.

– Kaip maitinatės kasdien - pati gaminate ar valgote miesto kavinėse, perkate pusfabrikačius?

– Pusryčius man gamina vyras – valgome dažniausiai keptus kiaušinius su duona, geriame kavos ir einame į darbus.

Pietums – jeigu dirbu namie, gaminuosi pati, dažniausiai kokias nors kruopas su daržovėmis. Būdama akademijoje valgau valgykloje, o jeigu dirbu - nusiperku duonos ir pagamintų salotų iš parduotuvės. 

Iš pusfabrikačių perku pagamintas salotas, šaldytas daržoves, šaldytą tešlą, retkarčiais koldūnus.

Mėgstu gaminti, ir mėgstu gryną maistą. Mėgstu gaminti tai, kas yra paprasta ir greita, bet tuo pačiu pati galiu matyti, kokius produktus dedu. Mano mėgstamiausi patiekalai – įvairiai paruošti makaronai, salotos, varškėčiai, sumuštiniai, įvairūs troškiniai, grikiai su daržovėmis, trintos sriubos, orkaitėje keptos daržovės.

– Kaip švenčiate Kūčias, Kalėdas? Kas būna ant jūsų stalo? Ar turite laiko patiekalams ruošti? Kaip sukatės, jeigu nespėjate?

– Per Kūčias paprastai būname pas senelius, ir jie būna pasirūpinę stalu. O Kalėdoms kartais gaminu paprastą, bet labai skanią baltąją mišrainę, kurią ruošti išmokau iš tėčio. 

Priruošti daug patiekalų nespėju, be to, nėra prasmės, nes šventės mums - giminių lankymo metas, kai tenka aplankyti net septynias vietas. Todėl į svečius nusinešame vyno ir saldainių arba kitų konditerijos gaminių.

– Ar turite mėgstamų kulinarijos ar konditerijos gaminių, kuriuos perkate, o ne gaminate pati? 

– Taip, mėgstu ir perku Kijevo kotletus, kruasanus, kitas nesaldžias bandeles. Iš pyragų mėgstu „Draugystės“. 

– Ką galite patarti tiems, kurie nespėja ir šventėms ima ruoštis tiktai paskutinę minutę? 

– Siūlau gaminti ką nors iš šaldytos tešlos – pavyzdžiui, pyragėlius. Jie gali būti tiek saldūs su obuoliais, tiek sūrūs – su mano mėgstamais džiovintais grybais. 

O jei visai nėra laiko, visada galima nupirkti iš MAXIMOS – tiek silkės, tiek mišrainės. 

O bulves nulupti ir sudėti virti neatima tiek jau daug laiko. Reikia protingai suplanuoti laiką virtuvėje ir turėti pagalbininkų.

Austėja pasidalino receptu, kuris ją gelbsti, kai reikia greitai paruošti šventinį patiekalą.

Grybais įdaryti kiaušiniai 

Išmirkyti ir išvirti džiovintus grybus. Supjaustyti nedideliais gabaliukais ir pakepti svieste su svogūnais ir česnakais. 

Virtus kiaušinius perpjauti per pusę ir trynio dalį sumaišyti su pakepintais grybais ir svogūnais. Pagal skonį įdėti druskos, šviežių žolelių petražolių arba/ir krapų. 

Visą įdarą sudėti ant kiaušinio puselių.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.