Be žmonos šventes praleidęs Ž. Grigaitis svečiams ruošė ypatingas vaišes

Kai sutikdami Naujuosius vidurnaktį Lietuvoje kelsime šampano taures, Bankoke (Tailandas) viešintis verslininkas Žilvinas Grigaitis (47 m.) metų virsmą švęs antrą kartą, nors ten bus ankstus rytas.

 Ž.Grigaitis naujametinę naktį šampano taurę kelia du kartus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Ž.Grigaitis naujametinę naktį šampano taurę kelia du kartus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Žilvinas Grigaitis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Žilvinas Grigaitis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
 Ž.Grigaitis naujametinę naktį šampano taurę kelia du kartus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Ž.Grigaitis naujametinę naktį šampano taurę kelia du kartus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 31, 2017, 5:15 PM, atnaujinta Jan 1, 2018, 5:35 PM

Šiųmetės Kūčios ir Kalėdos Ž.Grigaičiui buvo kitokios nei anksčiau. „Per Kūčias buvau Lietuvoje pas draugus. Per Kalėdas aplankiau giminaičius ir bičiulius. Anksčiau šiuos vakarus leisdavau su tėvais Kaune, tačiau neliko nei mamos, nei tėčio.

Kelerius metus per didžiąsias metų šventes vykdavau į Australiją pas žmoną Elle, tačiau šiuo metu religinių švenčių tradicijos ten kiek keičiasi“, – pasakojo Ž.Grigaitis.

Iš karto po Kalėdų verslininkas išskrido į užsienį. Apsilankęs Vienoje jis vyks į Tailandą, kur sutiks 2018 metus. Sausio 1-ąją Ž.Grigaitis vėl sės į lėktuvą, kuriuo pasieks Australiją.

– Kokie jums buvo 2017-ieji?

– Labai prasmingi, kūrybingi ir įdomūs. Pavyko įgyvendinti ne vieną ambicingą projektą, radau naujų verslo nišų.

Per šiuos metus tikriausiai apskriejau Žemę bent tris kartus. Keturis kartus skridau į Australiją, daugybę kartų lankiausi Azijos ir Europos šalyse.

Atradau paslėptą deimantą – Graikijai priklausančią Skiato salą Egėjo jūroje, kur švenčiau savo 47-ąjį gimtadienį.

– Esate minėjęs, kad kasmet sau ką nors pažadate, ką norėtume ar būtinai turėtumėte nuveikti. Prieš dvejus metus žadėjote susitikti su po pasaulį išsibarsčiusiais mokyklos laikų bičiuliais, kurių nematėte daugybę metų. Ar pavyko?

– Daugelį sau duotų pažadų ištesiu. Kitaip kam juos dalyti?

Vienas iš kitų metų pažadų sau – dalyvauti viename dideliame televizijos projekte Sidnėjuje, Australijoje. Esu seniai gavęs kvietimą, bet vis neturėjau laiko.

O dėl buvusių bendraklasių, tai galiu pasakyti, kad su jais susisiekiau, tačiau dar nesusitikau.

Daugelis gyvena JAV ir Kanadoje. Tam reikia organizuoti atskirą kelionę.

– Be ko neįsivaizduojate Naujųjų nakties?

– Be taurės prancūziško šampano. Naujuosius metus esu sutikęs įvairiuose pasaulio kampeliuose, bet visada už juos kėliau tikro šampano taurę.

– Galbūt burbuliukų žaismu mėgausitės du kartus – Tailando ir Lietuvos laiku?

– Žinoma. Lietuvos ir Tailando laikas skiriasi 5 valandomis. Todėl taurę su visais ten esančiais pirmąkart kelsiu vidurnaktį, o paskui teks rytą, kai jūs dar tik sutiksite 2018-uosius. Taip darau kasmet. Melburne kelti antrąją šampano taurę reikėdavo 9 valandą ryto. Tarp Lietuvos ir Australijos – didelis laiko skirtumas.

– Sutinkant Naujuosius metus jums labiau patinka karnavalo siautulys, o gal ištaiginga vakarienė restorane?

– Smagu ir tas, ir tas. Priklauso nuo to, kur ir su kokia draugija esu. Azijos šalyse visada įspūdingi kaukių baliai. Kitose vietose smagu senuosius metus palydėti prabanga ir gera nuotaika dvelkiančioje namų aplinkoje ar restorane.

Šįkart Naujuosius metus sutiksiu prabangaus viešbučio terasoje įrengtame restorane.

– Naujametę naktį įprastai šėlstate iki paryčių?

– Yra buvę visko. Ne kartą Melburne po Naujųjų sutiktuvių šventės ėjome prie vandenyno pasitikti saulės.

– Kaip Naujuosius metus sutikdavote vaikystėje?

– Tai visada buvo labai didelė šventė. Išvakarėse dažnai su tėvais eidavome į Lėlių ar Dramos teatrą. Grįžę namo sėsdavome prie mamos paruošto šventinio stalo, dažnai būdavo daug svečių. Mama kepdavo žąsį ar karką, būtinai blynelių, kuriuos gardindavo lašiša, ikrais.

– Jums ruošti šventinio stalo naujametę naktį nereikia. O jeigu tektų, ką padėtumėte ant vaišių stalo?

– Prieššventiniu laikotarpiu sulaukiau nemažai svečių, su kai kuriais aptarėme prabėgusius metus ir simboliškai paminėjome šventes. Juos vaišinau įvairiais užkandžiais.

Vienas jų – kruasanai su sūriu ir raudonaisiais ikrais tikrai puikiai tinka naujametę naktį. Juos siūlau pasigaminti patiems ir valgyti prie šampano ar lengvo vyno.

Kruasanai su sūriu ir ikrais

Reikės:

10–15 mažų kruasanų (tinka ir nedidelės nesaldžios bandelės),

200 gramų lydyto sūrio,

3 šaukštų majonezo,

2–3 šaukštelių konjako (jį galima pakeisti citrinų likeriu),

200 gramų raudonųjų ikrų,

pipirų,

100 gramų tarkuoto brandinto sūrio,

agurko.

Kruasanus ar bandeles perpjaukite per pusę, ant jų pado dėkite po šaukštelį iš lydyto sūrio, majonezo, konjako ar likerio paruoštos masės, pabarstytos pipirais.

Po to uždėkite ikrų ir užberkite tarkuoto sūrio, uždėkite griežinėlį agurko ir užvožkite likusia kruasano ar bandelės dalimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu