Šį restoraną giria klaipėdiečiai. Užsukome į jį ir mes

Kokio didžiojo miesto mėsainių dar nėra aprašiusi „Ančių medžioklė“?

 „DOCK“ Klaipėdoje. Klasikinis mėsainis.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „DOCK“ Klaipėdoje. Klasikinis mėsainis.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „DOCK“ Klaipėdoje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „DOCK“ Klaipėdoje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „DOCK“ Klaipėdoje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „DOCK“ Klaipėdoje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „DOCK“ Klaipėdoje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „DOCK“ Klaipėdoje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „DOCK“ Klaipėdoje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „DOCK“ Klaipėdoje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „DOCK“ Klaipėdoje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „DOCK“ Klaipėdoje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „DOCK“ Klaipėdoje. Mėsainis su vištiena.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „DOCK“ Klaipėdoje. Mėsainis su vištiena.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „DOCK“ Klaipėdoje. Rūkytas mėsainis.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „DOCK“ Klaipėdoje. Rūkytas mėsainis.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „DOCK“ Klaipėdoje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
 „DOCK“ Klaipėdoje.<br> Nuotr. iš „Ančių medžioklė“.
Daugiau nuotraukų (9)

„Ančių medžioklė“

Jan 13, 2018, 6:59 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 10:27 AM

Ar tik ne Klaipėdą aš iki šiol kažkodėl ignoravau?

Todėl per trumpas mūsų atostogas pajūryje privalėjau pasinaudoti proga atvykti čia. Vieną dieną skyrėme būtent šiam miestui.

Atidžiai išanalizavę mėsainių rinką ir žmonių rekomendacijas patraukiame į „DOCK“ mėsainių restoraną, kurį ne vienas žmogus įvardijo kaip geriausią vietą Klaipėdoje, kur gaminami mėsainiai.

Tik įėjus mūsų akis nudžiugina skoningas interjeras. Gal net sakyčiau, kad geriausias 2017-aisiais matytas panašaus tipo restorano apipavidalinimas.

Mėlyna, balta ir juoda spalvos labai dera tarpusavyje, o jas papildo tinkamos interjero detalės, pavyzdžiui,  oda aptrauktos kėdės, akmeninės žvakidės ir t. t. Net atviros virtuvės vaizdas idealiai tinka prie šio industrinio dizaino.

Pirmasis įspūdis labai geras, ir mes iš anksto imame pasitikėti šia vieta.

Su aptarnavimu irgi viskas būtų neblogai, bet personalas turi jausti ribas, t. y., suprasti, kad nėra mūsų draugeliai, ir kartais  palaikyti liežuvį už dantų.

Grįžkime prie maisto. Užsisakėme porą klasikinių (Black angus, šoninė, sviestinė bandelė, čederis, rauginti agurkai, marinuoti svogūnai, pomidorų ir česnakinis padažas), rūkytą (Black angus, šoninė, tamsi kvietinė bandelė, čederis, porai, kalendros, rūkytas majonezas) bei vištienos mėsainius (vištienos filė, sviestinė bandelė, čederis, karamelizuoti svogūnai, su žolelėmis marinuoti pomidorai, marinuoti pankoliai, salotos, česnakinis padažas).

Prie mėsainių buvo galima rinktis vieną garnyrą: bulvytes, aštrias pupas arba salotas.

Mes pasirinkome salotas (na, beveik visi pasirinkome salotas. Draugas pasirinko bulvytes, bet ir jam atnešė salotas).

Prieš pradedant nagrinėti mėsainius noriu pasidalinti savo gėrimo nuotrauka. Esate mate ką nors gražesnio??? O ir skonis niekuo nenusileido išvaizdai.

Kuo kuo, bet patiekimu ši vieta tikrai gali pasigirti. Visi mūsų mėsainiai spindėjo, lyg būtų iš grožio salono. Matosi, kad tuo moka nustebinti klientus.

Deja, bet paragavęs salotų lieku kiek nusivylęs. Gražu, bet skonio pasigendu. Kodėl nejaučiu džiovintų alyvuogių poskonio ir fetos padažo (alyvuoges bent mačiau)? Toks jausmas, kad valgiau agurkus su grietine.

Bet tikrai – kur ta feta ir padažas iš jos? Niekas manęs nepajėgs įtikinti, kad ten buvo fetos ar kito skonio. Tiesiog gražiai patiekti agurkai su grietine, ir taškas. Vos paragavęs salotų į šalį jas padeda ir draugas, nes jos iš viso neprimena jo užsakytų bulvyčių skonio.

Mėsainiai geresni, bet, jų nelaimei, dar prieš ateidamas į šią vietą turėjau didžiulių lūkesčių ir tikėjausi rasti TOP mėsainius.

Ir nors šie buvo geri, į mano geriausiųjų sąrašą nepatenka (mano vertintas - klasikinis). Ir negelbėjo viena skaniausių bandelių, idealus mėsos kepimas ar nepriekaištinga išvaizda – jis tiesiog buvo perpildytas priedais, o kai kažko perpildai, dingta visa mėsainio esmė.

Mano TOP mėsainyje privalo būti harmonija ir mėsa niekada negali pasislėpti po kitais priedais. Priedų gali būti daug, bet profesionalumo klausimas, kaip juos suderinti, parinkti proporcijas, kad mėsa būtų Nr.1. Iki šiol prisimenu „Estonian Burger Factory“ (Talinas), kur priedų labai nepagailėta, bet nė akimirkai nereikėjo susimąstyti, kur čia mėsa.

Klaipėdietiškais mėsainiais likome patenkinti, daugelis dalykų šioje vietoje labai patiko. Pagyrų susilaukė tiek vištienos, tiek rūkytas mėsainis (kiti ir paprastesni vertinimo kriterijai).

„DOCS“ mėsainius galėčiau lyginti su žemesniu segmentu – tuomet jie atrodytų nuostabiai, bet jų pačių labui tikiuosi kitą kartą rasti labiau išreikštą tikrąjį mėsainio, o ne jo priedų skonį. Ypač, kai trūksta tiek nedaug.

Maždaug 90 proc. žmonių, ypač čia jau valgiusių, nesupras mano kritikos, bet prieš juos aš ir negaliu būti teisus. Tai tik mano nuomonė ir pastebėjimai, paremti daugiau nei šimtu skirtingų patirčių ragaujant tokį maistą.

Tiesa, kainos. Nėra pigu, bet vien už patiekimą jie turi visas teises už rūkytą mėsainį prašyti 9,00 EUR, klasikinį – 8,50 EUR ar kitus 8,50-6,50 EUR.

Jūs šaunuoliai! Tik pirmyn, tik pirmyn!

Vertinimas: 8 iš 10

Kaina: 6,50 – 9,00 EUR už mėsainius

„Ančių medžioklė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.