Virtuvės šefės idėjos itališkai vakarienei

Skanios itališkos vakarienės idėjų projekto „52 kartai“ autorius Robertas Daskevičius ieškojo su Orinta Charčenkaite, restorano „Lauro lapas“ virtuvės vadove.

Baltojo šokolado desertas<br> R.Daskevičiaus nuotr.
Baltojo šokolado desertas<br> R.Daskevičiaus nuotr.
Šaltalankių arbata<br> R.Daskevičiaus nuotr.
Šaltalankių arbata<br> R.Daskevičiaus nuotr.
Ravioliai  su grybais<br> R.Daskevičiaus nuotr.
Ravioliai su grybais<br> R.Daskevičiaus nuotr.
Aštuonkojis  su krevetėmis<br> R.Daskevičiaus nuotr.
Aštuonkojis su krevetėmis<br> R.Daskevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-01-24 10:34

O fotosesijai šį kartą pasirinko audinius – tai, ką maisto fotografijai naudoja gana retai.

Ravioliai su grybais

Raviolių tešlai: 200 g miltų, 220 g kiaušinių trynių, šlakelio alyvuogių aliejaus, žiupsnelio druskos.

Raviolių įdarui: apie 400 g bet kokių mėgstamų grybų, svogūno, kietojo sūrio, petražolių, kiaušinio baltymo.

Grybų pudrai: 1–2 rudųjų pievagrybių („portabella“), žiupsnio druskos.

1. Pagaminkite raviolių tešlą: sumaišykite visus jai skirtus ingredientus ir palikite valandai šaldytuve (ilgiau nelaikykite ir nedarykite tešlos iš vakaro, nes ji patamsės). Iškočiokite tešlą ir formuokite raviolius.

2. Paruoškite įdarą: pakepinkite mėgstamus grybus ir svogūną, sutarkuokite gabalėlį kietojo sūrio ir jį įmaišykite į grybus, pagardinkite kapotomis petražolėmis. Galite įdėti kiaušinio baltymą. Nešaldytus raviolius virkite apie 3 minutes, jei šaldysite – 6 minutes.

3. Paruoškite grybų pudrą: ant karštos sausos keptuvės berkite druską ir kepinkite pievagrybius (juos pirma supjaustykite – kuo mažesni bus gabalėliai, tuo paskui trumpiau reikės juos džiovinti orkaitėje). Apkepintus grybus dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 90 laipsnių, ir džiovinkite, kol taps visiškai sausi kaip akmenukai. Tada dėkite į trintuvą ir gerai sutrinkite.

4. Padažui pakaitinkite grietinėlę, sudėkite išvirtus raviolius, berkite tarkuotą sūrį ir pašildykite 20–30 sekundžių. Pabarstykite grybų pudra.

Aštuonkojis su krevetėmis

Reikės: didesnio aštuonkojo, 50–100 ml raudonojo ar baltojo vyno acto, kelių saujų špinatų, sviesto, 4 didelių krevečių, 100 ml vandens, 100 g sviesto, skiltelės česnako, žiupsnio petražolių.

Juodiems ravioliams: 100 g miltų, 110 g kiaušinių trynių, šlakelio alyvuogių aliejaus, žiupsnelio druskos, valgomojo šaukšto sepijų rašalo, 200 g krevečių, žaliosios citrinos žievelės, kietojo sūrio, kiaušinio baltymo.

1. Aštuonkojį virkite apsemtą vandeniu 1,5 valandos. Kad neplūduriuotų viršuje, prispauskite sieteliu ar grotelėmis. Į puodą įpilkite 50–100 ml raudonojo ar baltojo vyno acto.

Išvirtą aštuonkojį palikite vėsti neišėmę iš vandens, tada nulupkite palikdami čiuptuvėlius.

2. Sumaišykite raviolių tešlą iš miltų, kiaušinių trynių, sepijų rašalo, šiek tiek aliejaus ir žiupsnelio druskos. Įdarui sukapokite krevetes, dėkite tarkuotą žaliosios citrinos žievelę, sūrį ir šiek tiek baltymo, kad masė būtų tinkama raviolių įdarui. Pagaminkite raviolius – po 2–3 prie aštuonkojo porcijos.

3. Špinatus kelias sekundes pašildykite su sviestu.

4. Ant keptuvės aliejuje apskrudinkite aštuonkojį.

5. Į puodą supilkite vandenį ir sudėkite sviestą (santykiu 1:1), pašildykite, dėkite kapotą česnaką ir petražoles, sudėkite šviežias krevetes ir virkite keletą minučių.

6. Į lėkštę dėkite aštuonkojo, po keletą raviolių, špinatų lapelių ir po didelę krevetę.

Baltojo šokolado desertas

Pyragui: 250 g kiaušinių baltymų, žiupsnelio druskos, 125 g kiaušinių trynių, 125 g cukraus, 250 g baltojo šokolado, 250 g sviesto.

Morengams: 100 g baltymų, 80 g cukraus, žiupsnelio druskos, šiek tiek citrinų rūgšties, aguonų, šviežios pasifloros.

1. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir suplakite.

2. Trynius suplakite su cukrumi. Į šią masę įplakite tirpintą (ant garų vonelės) baltąjį šokoladą ir tirpintą sviestą (abu ištirpinkite atskirai). Lengvai įmaišykite plaktus baltymus. Pagamintą masę palikite valandai ar dviem šaldytuve.

3. Apie pusę šios masės sudėkite į formą ir kepkite orkaitėje. Kai iškeps, palaukite, kol atvės iki kambario temperatūros, sudėkite likusią masę ir dėkite į šaldymo kamerą.

4. Išplakite baltymus su cukrumi ir druska bei citrinų rūgštimi morengams ir iškepkite juos orkaitėje.

5.Pyragą papuoškite morengais, apibarstytais aguonomis. Galite šalia patiekti šviežios pasifloros, sumaišytos su trupučiu cukraus sirupo.

Šaltalankių arbata

Reikės: 100 ml vandens, 100 g cukraus, 200 g šaltalankio uogų.

Į puodą supilkite vandenį, cukrų, šaltalankių uogas ir užvirinkite. Sutrinkite trintuvu (bet kad liktų uogų sėklos) ir perkoškite per sietelį. Pagal skonį skieskite tokį šaltalankių sirupą vandeniu ir darykite arbatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.